reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Kupiłam tą :tak: nie znalazłam tamtej na allegro ...więc będzie ta ......tylko jeszcze nie wiem czy będe umiała wiązać :p pewnie zanim się nauczę to małemu będe musiała już samochód kupować :D

Super wybór, a jaki kolor wybrałas??
co do wiązania chusty to poszukaj info czy w Twojej miejscowosci sa warsztaty chustowe to Ci dziewczyny pokażą jak wiązać, do chusty dostaniesz instruktarz no i na necie poszukaj filmików z instruktarzem.
I widzę że rozmiar dobry wybrałas, taka 4,70 najbardziej optymalną długość ma;-)

reklama
mnie wczoraj caly dzien nie bylo bo mialam od samego rana gosci ... efekt ?? agatka byla wieczorem tak pobudzona ze za cholere nie moglam sobie dac z nia rady !!! katarek jej dokucza ale narazie nie ma nic wiecej ... dzis idziemy do pani doktor bo byla wczoraj polozna i powiedziala ze ma wysypke na buzi taka jak by miala skaze bialkowa i trzeba to skonsultowac !! /a pokazywalam w srode ta wysypke doktorce w przychodni i mnie olala - to juz drugi raz i zaczyna mnie to irytowac!!/

Super wybór, a jaki kolor wybrałas??
co do wiązania chusty to poszukaj info czy w Twojej miejscowosci sa warsztaty chustowe to Ci dziewczyny pokażą jak wiązać, do chusty dostaniesz instruktarz no i na necie poszukaj filmików z instruktarzem.
I widzę że rozmiar dobry wybrałas, taka 4,70 najbardziej optymalną długość ma;-)

Prawdę powiedziawszy Martuś, to ja o rozmiarach nie mam bladego pojęcia :p nawet nie wiedziałam, że jakowyś jest :p:-p ... a wybrałam Grecja: jasny czerwień :)) Nie boję się tyle co wiazania a wkładania tam małego ;-)

Dzieku Bogu młody spi, nie wiem jak długo ale udało mi się zrobić pierwszy raz rosiół bez biegania do niego co chwila, no i ryba już prawie gotowa, makaron wstawiony :))

mnie wczoraj caly dzien nie bylo bo mialam od samego rana gosci ... efekt ?? agatka byla wieczorem tak pobudzona ze za cholere nie moglam sobie dac z nia rady !!! katarek jej dokucza ale narazie nie ma nic wiecej ... dzis idziemy do pani doktor bo byla wczoraj polozna i powiedziala ze ma wysypke na buzi taka jak by miala skaze bialkowa i trzeba to skonsultowac !! /a pokazywalam w srode ta wysypke doktorce w przychodni i mnie olala - to juz drugi raz i zaczyna mnie to irytowac!!/

Tak to z lekarzami jest.... małą wysypką się nie przejmują, dopiero jak już jest mocna przepisują maści- zazwyczaj maści sterydowe na skazę białkową:no:
Pewnie mleczko będziesz musiała zmienić.

No to moj dolaczyl do waszych synkow ,sie zgadali czy jak? dzien jeszcze byl w miare choc i tak byl lekko marudny ,no ale wieczor to juz byl kosmos! :-D
Popłakał troche - jak nigdy ! Nie szlo nam usypianie ! Chcial na rece cos mu nie pasowalo ,doszlo do tego ze rozryczal sie a ja chcialm go przetrzymac zeby zasnol sam ! No i wyszlo jeszcze gorzej ,tak sie rozplakal ze chyba jutro bedzie go gardlo bolec:szok: ,a jak wzielam na rece to usnol raz dwa i niewiem czy zmeczony od placzu czy poprostu mial ochote dzisiaj na rekach zasnac!:baffled:

Tak czy siak tak usilnie probowalam aby zasnol sam ,ze sie rozryczal i juz wogole mi nerwy tez puszczaly a on chyab to wyczul w pewnym momencie ze zrobil taka podkowke z ust i plakal z takim zalem ze szok! ( bo jak zasypial sam tak mu sie cos dzisiaj odwidzialo ) !

Zmieklam i wzielam na rece 5 sekund i spal ....:sorry2:

Poszlam pod prysznic i sie sama rozryczalam ze moze chcial sie tylko przytulic lub byc blisko mnie a ja doprowadzilam aby az tak plakal !:baffled:No i mialam moralniaka !

Po 10 minutach wstal i co ? lezy i sie usmiecha do mnie :-D:-D
Ale siedze i mysle " ty durna pipo trzeba bylo wziasc i tak ci wogole nie placze i zasypia co wieczor sam moze dzisiaj potrzebowal sie potulic troche."

No wbil mi cwieka tym placzem i teraz siebie obwiniam ze pewnie bylo mu przykro ze nie chce go wziasc na rece !

NO idotka jestem ! Raz popłakał bardziej a ja sie mecze z moralniakiem !
jeszcze nie raz zaplacze :-D:-D:-D:-D

Oj Asiula jaka ty mięciutka kobita jestes.. ale ja tez tak mam... z tym ze moja czesto placze ale jak juz tak pozadnie sie rozplacze i lza poleci biore ja na rece to mam wyrzuty sumienia ze bidulce tak pozwolilam sie rozczulic ale taka juz chyba rola mamy... zadna z nas nie lubi patrzec jak nasze malenstwa placza!

Nessi zazdroszze moj nie chce spac od 6....
do 7 byl z nim M a ja teraz probuje cos zrobic zeby zasnal ale nie da sie;-)
lez i kopie mame i chapie powoetrze a potem ma czkawke..
i tak w kolko;-)
chcialabym zeby rao spal to bym sobie posprzatala i umyla sie..
a tak to robie to wszystko jak zasnie ok 12...

marzy mi sie siasc na luze wypic kawe zjesc jakies ciacho....
a teraz jak juz pije kawe to zimna i w pospiechu na raty;-)

no a ja dokonalam wyczynu dla siebie! mowilam mezowi ze seksic bedziemy sie dopiero po wizycie u gina.. w tym tyg powinnam byc ale jak to ja zawsze mam milion wazniejszych spraw na glowie i zapomnialam!!! no i zaryzykowalam!
teraz sie smieje sama z siebie bo nic nie bolalo bylo to takie mile jak wczesniej a ja tak panikowalam ze szok inny mezczyzna odpuscilby juz dawno jakby tak sie nasluchal hihihi i poczekalby do wizyty u gina a moj maz jakos cierpilwosci nabral i mnie po malu przekonywal ze wcale nie jest tak jak sobie wmawiam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nessi zazdroszze moj nie chce spac od 6....
do 7 byl z nim M a ja teraz probuje cos zrobic zeby zasnal ale nie da sie;-)
lez i kopie mame i chapie powoetrze a potem ma czkawke..
i tak w kolko;-)
chcialabym zeby rao spal to bym sobie posprzatala i umyla sie..
a tak to robie to wszystko jak zasnie ok 12...

marzy mi sie siasc na luze wypic kawe zjesc jakies ciacho....
a teraz jak juz pije kawe to zimna i w pospiechu na raty;-)

ja nie zapeszajac od 10min mam spokoj.. ale na jak dlugo??? pewnie do momentu az smoczek wypadnie.. jak za szybko go zgubi to sie wybudza:wściekła/y:

ja nie zapeszajac od 10min mam spokoj.. ale na jak dlugo??? pewnie do momentu az smoczek wypadnie.. jak za szybko go zgubi to sie wybudza:wściekła/y:
moj tez tak mial dlatego przestalam mu go dawac;-)

nie dosc ze teraz prolem z tym zeby dobrze zassal i sie wybudza to potem moze byc jeszze problem z odebraniem...

kiedys w dd tvn byla jakas pani logopeda i mowila ze w 4 m-cu zycia powinno sie dziecku zabrac juz smoczek...
zeby nie pokrzywic zgryzu i zeby dziecko nie mialo wady wymowy...

dzis ide zakupic te leki na pobudzenie laktacji o ktorych pisalyscie bo wczoraj normalnie mialam mleko a dzis ledwo co:szok:
sciagam a tu 130ml a nie sciagalam 5 godzin prawie..
napajam sie harbatka i woda jak wielblad kupie te tabletki i wymienie membrane w laktatorze i zobaczymy czy cos da czy rzeczywiscie zniknie mleko jak dziecko nie ciagnie...:-(

reklama
moj tez tak mial dlatego przestalam mu go dawac;-)

nie dosc ze teraz prolem z tym zeby dobrze zassal i sie wybudza to potem moze byc jeszze problem z odebraniem...

kiedys w dd tvn byla jakas pani logopeda i mowila ze w 4 m-cu zycia powinno sie dziecku zabrac juz smoczek...
zeby nie pokrzywic zgryzu i zeby dziecko nie mialo wady wymowy...

dzis ide zakupic te leki na pobudzenie laktacji o ktorych pisalyscie bo wczoraj normalnie mialam mleko a dzis ledwo co:szok:
sciagam a tu 130ml a nie sciagalam 5 godzin prawie..
napajam sie harbatka i woda jak wielblad kupie te tabletki i wymienie membrane w laktatorze i zobaczymy czy cos da czy rzeczywiscie zniknie mleko jak dziecko nie ciagnie...:-(

ja glosno mowie to ze moja corka bez smoczka zginelaby!!!! ona poprostu nie wyobraza sobie zyc bez niego, pipka mala! najwiekszy bol i smutek bym jej sprawila zabierajac go!!

Do góry