reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Kupiłam tą :tak: nie znalazłam tamtej na allegro ...więc będzie ta ......tylko jeszcze nie wiem czy będe umiała wiązać :p pewnie zanim się nauczę to małemu będe musiała już samochód kupować :D

Super wybór, a jaki kolor wybrałas??
co do wiązania chusty to poszukaj info czy w Twojej miejscowosci sa warsztaty chustowe to Ci dziewczyny pokażą jak wiązać, do chusty dostaniesz instruktarz no i na necie poszukaj filmików z instruktarzem.
I widzę że rozmiar dobry wybrałas, taka 4,70 najbardziej optymalną długość ma;-)

reklama
mnie wczoraj caly dzien nie bylo bo mialam od samego rana gosci ... efekt ?? agatka byla wieczorem tak pobudzona ze za cholere nie moglam sobie dac z nia rady !!! katarek jej dokucza ale narazie nie ma nic wiecej ... dzis idziemy do pani doktor bo byla wczoraj polozna i powiedziala ze ma wysypke na buzi taka jak by miala skaze bialkowa i trzeba to skonsultowac !! /a pokazywalam w srode ta wysypke doktorce w przychodni i mnie olala - to juz drugi raz i zaczyna mnie to irytowac!!/

Super wybór, a jaki kolor wybrałas??
co do wiązania chusty to poszukaj info czy w Twojej miejscowosci sa warsztaty chustowe to Ci dziewczyny pokażą jak wiązać, do chusty dostaniesz instruktarz no i na necie poszukaj filmików z instruktarzem.
I widzę że rozmiar dobry wybrałas, taka 4,70 najbardziej optymalną długość ma;-)

Prawdę powiedziawszy Martuś, to ja o rozmiarach nie mam bladego pojęcia :p nawet nie wiedziałam, że jakowyś jest :p:-p ... a wybrałam Grecja: jasny czerwień :)) Nie boję się tyle co wiazania a wkładania tam małego ;-)

Dzieku Bogu młody spi, nie wiem jak długo ale udało mi się zrobić pierwszy raz rosiół bez biegania do niego co chwila, no i ryba już prawie gotowa, makaron wstawiony :))

mnie wczoraj caly dzien nie bylo bo mialam od samego rana gosci ... efekt ?? agatka byla wieczorem tak pobudzona ze za cholere nie moglam sobie dac z nia rady !!! katarek jej dokucza ale narazie nie ma nic wiecej ... dzis idziemy do pani doktor bo byla wczoraj polozna i powiedziala ze ma wysypke na buzi taka jak by miala skaze bialkowa i trzeba to skonsultowac !! /a pokazywalam w srode ta wysypke doktorce w przychodni i mnie olala - to juz drugi raz i zaczyna mnie to irytowac!!/

Tak to z lekarzami jest.... małą wysypką się nie przejmują, dopiero jak już jest mocna przepisują maści- zazwyczaj maści sterydowe na skazę białkową:no:
Pewnie mleczko będziesz musiała zmienić.

No to moj dolaczyl do waszych synkow ,sie zgadali czy jak? dzien jeszcze byl w miare choc i tak byl lekko marudny ,no ale wieczor to juz byl kosmos! :-D
Popłakał troche - jak nigdy ! Nie szlo nam usypianie ! Chcial na rece cos mu nie pasowalo ,doszlo do tego ze rozryczal sie a ja chcialm go przetrzymac zeby zasnol sam ! No i wyszlo jeszcze gorzej ,tak sie rozplakal ze chyba jutro bedzie go gardlo bolec:szok: ,a jak wzielam na rece to usnol raz dwa i niewiem czy zmeczony od placzu czy poprostu mial ochote dzisiaj na rekach zasnac!:baffled:

Tak czy siak tak usilnie probowalam aby zasnol sam ,ze sie rozryczal i juz wogole mi nerwy tez puszczaly a on chyab to wyczul w pewnym momencie ze zrobil taka podkowke z ust i plakal z takim zalem ze szok! ( bo jak zasypial sam tak mu sie cos dzisiaj odwidzialo ) !

Zmieklam i wzielam na rece 5 sekund i spal ....:sorry2:

Poszlam pod prysznic i sie sama rozryczalam ze moze chcial sie tylko przytulic lub byc blisko mnie a ja doprowadzilam aby az tak plakal !:baffled:No i mialam moralniaka !

Po 10 minutach wstal i co ? lezy i sie usmiecha do mnie :-D:-D
Ale siedze i mysle " ty durna pipo trzeba bylo wziasc i tak ci wogole nie placze i zasypia co wieczor sam moze dzisiaj potrzebowal sie potulic troche."

No wbil mi cwieka tym placzem i teraz siebie obwiniam ze pewnie bylo mu przykro ze nie chce go wziasc na rece !

NO idotka jestem ! Raz popłakał bardziej a ja sie mecze z moralniakiem !
jeszcze nie raz zaplacze :-D:-D:-D:-D

Oj Asiula jaka ty mięciutka kobita jestes.. ale ja tez tak mam... z tym ze moja czesto placze ale jak juz tak pozadnie sie rozplacze i lza poleci biore ja na rece to mam wyrzuty sumienia ze bidulce tak pozwolilam sie rozczulic ale taka juz chyba rola mamy... zadna z nas nie lubi patrzec jak nasze malenstwa placza!

Nessi zazdroszze moj nie chce spac od 6....
do 7 byl z nim M a ja teraz probuje cos zrobic zeby zasnal ale nie da sie;-)
lez i kopie mame i chapie powoetrze a potem ma czkawke..
i tak w kolko;-)
chcialabym zeby rao spal to bym sobie posprzatala i umyla sie..
a tak to robie to wszystko jak zasnie ok 12...

marzy mi sie siasc na luze wypic kawe zjesc jakies ciacho....
a teraz jak juz pije kawe to zimna i w pospiechu na raty;-)

no a ja dokonalam wyczynu dla siebie! mowilam mezowi ze seksic bedziemy sie dopiero po wizycie u gina.. w tym tyg powinnam byc ale jak to ja zawsze mam milion wazniejszych spraw na glowie i zapomnialam!!! no i zaryzykowalam!
teraz sie smieje sama z siebie bo nic nie bolalo bylo to takie mile jak wczesniej a ja tak panikowalam ze szok inny mezczyzna odpuscilby juz dawno jakby tak sie nasluchal hihihi i poczekalby do wizyty u gina a moj maz jakos cierpilwosci nabral i mnie po malu przekonywal ze wcale nie jest tak jak sobie wmawiam:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nessi zazdroszze moj nie chce spac od 6....
do 7 byl z nim M a ja teraz probuje cos zrobic zeby zasnal ale nie da sie;-)
lez i kopie mame i chapie powoetrze a potem ma czkawke..
i tak w kolko;-)
chcialabym zeby rao spal to bym sobie posprzatala i umyla sie..
a tak to robie to wszystko jak zasnie ok 12...

marzy mi sie siasc na luze wypic kawe zjesc jakies ciacho....
a teraz jak juz pije kawe to zimna i w pospiechu na raty;-)

ja nie zapeszajac od 10min mam spokoj.. ale na jak dlugo??? pewnie do momentu az smoczek wypadnie.. jak za szybko go zgubi to sie wybudza:wściekła/y:

ja nie zapeszajac od 10min mam spokoj.. ale na jak dlugo??? pewnie do momentu az smoczek wypadnie.. jak za szybko go zgubi to sie wybudza:wściekła/y:
moj tez tak mial dlatego przestalam mu go dawac;-)

nie dosc ze teraz prolem z tym zeby dobrze zassal i sie wybudza to potem moze byc jeszze problem z odebraniem...

kiedys w dd tvn byla jakas pani logopeda i mowila ze w 4 m-cu zycia powinno sie dziecku zabrac juz smoczek...
zeby nie pokrzywic zgryzu i zeby dziecko nie mialo wady wymowy...

dzis ide zakupic te leki na pobudzenie laktacji o ktorych pisalyscie bo wczoraj normalnie mialam mleko a dzis ledwo co:szok:
sciagam a tu 130ml a nie sciagalam 5 godzin prawie..
napajam sie harbatka i woda jak wielblad kupie te tabletki i wymienie membrane w laktatorze i zobaczymy czy cos da czy rzeczywiscie zniknie mleko jak dziecko nie ciagnie...:-(

reklama
moj tez tak mial dlatego przestalam mu go dawac;-)

nie dosc ze teraz prolem z tym zeby dobrze zassal i sie wybudza to potem moze byc jeszze problem z odebraniem...

kiedys w dd tvn byla jakas pani logopeda i mowila ze w 4 m-cu zycia powinno sie dziecku zabrac juz smoczek...
zeby nie pokrzywic zgryzu i zeby dziecko nie mialo wady wymowy...

dzis ide zakupic te leki na pobudzenie laktacji o ktorych pisalyscie bo wczoraj normalnie mialam mleko a dzis ledwo co:szok:
sciagam a tu 130ml a nie sciagalam 5 godzin prawie..
napajam sie harbatka i woda jak wielblad kupie te tabletki i wymienie membrane w laktatorze i zobaczymy czy cos da czy rzeczywiscie zniknie mleko jak dziecko nie ciagnie...:-(

ja glosno mowie to ze moja corka bez smoczka zginelaby!!!! ona poprostu nie wyobraza sobie zyc bez niego, pipka mala! najwiekszy bol i smutek bym jej sprawila zabierajac go!!

Do góry