reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Moja Perła z kolei ma senny dzień. Dosyć dużo śpi za dnia.
Poza tym polubiła te grzechotki nad wózek, wyciąga do nich rączki, uśmiecha się do nich:) Moje małe Cudo:)
Dziś powyciągałam z kartonu ubranka, które nie tak dawno były jeszcze za wielkie a teraz są w sam raz:) Ależ te dzieci rosną, ulala:)

reklama
Aha. Jak wiecie Małej ostatnio ropiało oczko. Pediatra przepisała maść i kropelki, ale ja przetarłam Myszce wacikiem zamoczonym w rumianku i jak ręką odjął. Skoro nic się nie dzieje to nie zamierzam wykupywać leków. Rumianek dobry na wszystko:)

Gabrysia po szczepieniu spała 6 godzin :szok::szok::szok: a teraz płacze straszliwie...Pani doktor powiedziałą,ze tak niby może być i kazała podać Viburcol na uspokojenie...czytałam,ze podaje sie to po szczepieniach, w czasie kolek, w stanie nipokoju itd. czy któraś z was dawała to swojemu maluchowi :confused:
Jaka była reakcja waszych dzieciaczków po szczepieniach ?

Huraaa ! Nadrobilam zanim sie Max obudzil. Moze nawet zdarze skomentowac :)

A jaki tytuł?
Ja uwielbiam książki o wampirach..czytałaś Nekroskopa?

A mi przyszła chusta!!!!!!!:-):-):-)
Mógłby się już Tomek obudzić bo chciałabym wypróbować:-)

Ja czytalam nekroskopa jak mialam 20 lat. Zaczelam co prawda od 2 czesci ale przeczytalam az do 6 tomu. Wspaniala ksiazka :).
Ostatnio udalo mi sie znalezc znow w ksiegarni tom 1 , ktorego jeszcze nigdy nie czytalam ale jakos nie moge sie zabrac. Moze w wakacje mi sie uda;-)

Zmierzch mi kupil i te dalsze czesci zaczelam czytac i bardzo mi sie podoba taka romantyczna historia o wampirach hehe
Moj syn (Ernest nie Max;-)) Pozera wszystkie mozliwe trylogie . 700 stron to na 1,5 dnia ale z ksiazka jest wszedzie. Nawet w kiblu. Oczywiscie Zmierzch tez zostal pochloniety. Dobrze ,ze tyle czyta ale ja zbankrutuje..:sorry2:

ja wreszcie troche ogarnieta zaczynam nadrabiac...

ale najpierw opisze wczorajszy dzien...

jadac na pogrzeb wpadlismy w poslizg..
pokrecilo na i wyladowalismy w rowie..
na szczescie sie nam nic nie stalo...

przyjaechal po mnie i po malego wujek a mojego M jakis kolo wyciagal traktoremz rowu...

potem byl pogrzeb opisywac chyba niemusze myslalam ze sie zarycze...

a po pogrzebie prowadzilam dziadka do auta..a juz nikogo nie bylo na cmentarzu tylko my zostalsmy ja dziadek tata (po opercji nogi chodzacy o kulach) i kuzyn ktory ma 17lat...
a dziadek nam zemdlal w rekach...na szczescie byl grabaz i wsadzil go do auta my szybko do domu dzwonie po karetke...
na szczescie do wieczora wydobrzal..

a wracajac do domu juz bylismy ok 50km od domu babci a ja sobie uswiadomilam ze zostawilam torebke....a w niej kasa tel, dokumenty noo jednym slowe wszytsko...
wiec sie musielismy wracac;/

maz mnie odwiozl do domu i pojechal do bialej podlaski..i ja sama cala noc z przyziebionym pechcerzem sikam co 5 minut ledwo dalam rade...

ale na szczescie dzis ladna pogoda wiec jaktylkow stalam oporzadzilam nas to malego w wozek i heja na spacerek i do kuzynki meza zajrzelismy...

normalnie az odzylam niby 20 minutek na dworze a tyle szczescia daje czlowiekowi...

mamuska mi dala troszke walowy wiec na szczescie nie musze dzis gotowac...

lece nadrabiac bo maly spi po spacerku jak susel:)

Najwaznieszjsze ,ze ten trudny dzien sie skonczyl :).
Musisz zamknac pewien rozdzial . Ktos odchodzi - ktos sie rodzi . :)
Zostalo Ci mnostwo wspanialych wspomnien i ile radosci przed Toba.
:-) Cmok cmok.

aaaa zapomnialam dodac..
malego ogladal wujek i na szczescie juz wszystko wiemy..
pwoeidzial ze to na czole to nie skaza nialkowa tylkoz miany lojotokowe i ze to czeste u dzieci i nic sie z tym nie robi..
mam przestac dawac nutramigen bo to nie lek na kolki jak uwaza nasza lkarka..
i podawac wit K jak je tylko jedna butle sztucznego mleka..

i klasc go miedzy posilkami na ok 30minut na brzuszek...

i wcale nie przybyl za duzo na wadze bo dziecko moze podwoic swoja wage nawet wpierwszych miesiacach zycia...
i mam mu nie dawac mniej jesc jak twierdzi tutejsza pani dr...

az nam ulzylo jak zobaczy go ktos komu moge ufac w 100%...

Jejku , zeby Max wylezal chociaz 15 min na brzuchu w ciagu calego dnia. On tego nie cierpi ale chyba zaczne go przymuszac. Skoro ma byc 30 min miedzy kazdymi posilkami to musze cos z tym zrobic.

Mexi, moja Anielka tez dostawala spazmów na lezaczek, ale pewnego dnia u kresu wytrzymalosci, wlożylam ja wkoncu do fotelika sam i zaczelam hustac, chwile sie darla wnieboglosy ale uspokoila sie i po kilku min zasnela. teraz jak nic nie pomaga robie to samo widocznie w fotelik wygodny. a zmierzam do tego ze przy gigantycznej cierpliwosci, pomyslowosci i troche obojetnosci tak tak, znajdziesz na nia sposob. jak nie zasnie to moze chociaz sie czyms zajmie.

Ja dzis tez znalazlam fajne zastosowanie fotelika. Jak juz pisalam Max jest strasznie absorbujacy w dniu dzisiejszym. Musialam jednak zjesc sniadanie zeby zdazyc do banku. Oczywiscie w tym samym momencie Max tez musial zjesc. Kawa mi stygla a on sie darl. Jakbym zaczela karmic to oczywiscie dwi rece zajete. Jak klepie w klawiature to butelke moge przytrzymac na chwilke broda (takie sztuczki robimy :) ) ale przy jedzeniu ciezko bo trzeba przezuwac . Wiec przysunelam drugie krzeslo obok mojego i postawilam tak fotelik samochodowy . Maxa wlozylam do niego . Byl w dobrej pozycji do karmienia i nie scisniety bo bez ciuchow grubych. I tak wykarmilam jedna reka Max a druga sama siebie w tym samy momencie:-).

trza se radzic :cool2:

:-):-):-):-):-):-)

A z moich ciazowych pamiatek zostala mi bardzo ciemna (i krzywa :baffled:) linia na brzuchu. Rozstepow udalo mi sie uniknac i jestem dobrym przykladem ze w tej kwesti duzo zalezy od skory. Przez cala ciaze nic nie uzywalam przeciwko rozstepom i mimo wszystko sie nie pojawily. I poza tym do dzis bola mnie kolana :eek:

Ja tez potwierdzam . Zadnego kremu przez cala ciaze (poza zwyklym balsamem do ciala) i tez ani jednego rozstepa. Wiec to genetyka.
Krecha tez mi zostala ale chyba zaczyna znikac.
No i witam Emira ponownie.

Dostaje cyca godzinę przed kąpielą...czasem pół godziny...w kąpieli jest super...ubierać się też lubi....
I dopiero od butelki czy cyca się zaczyna...niby chce aż łapczywie..ale zaraz pluje..i ostatnio wypija tylko dlatego ze go lekko kołyszę na rękach jak pije:szok::szok::szok::szok::szok::szok::no::wściekła/y:
Nie boli go nic...zbyt zmęczony nie jest..zbyt wyspany tez nie...głodny w sam raz...więc ja już nie wiem czemu tak zle zasypia...
w dzień zaśnie przy cycku bez wymyślania i śpi w kołysce..ale max godzinę

U mnie tez tak czesto jest i tez nie wiem dlaczego:no:zabieram mu jednak cyca i po kilku minutach zasypia:tak:zdarza mu sie to najczesciej przed nocnym spaniem:tak:

Dziś za to się śmiałam bo mój J. był wczoraj w pracy z dziurą na dupie:p Mówiłam mu, że te spodnie mają dziurę na tyłku i mu ją zaszyję i chyba zapomniał skoro je miał wczoraj w pracy:p Miałam niezłą brechę:) A on się dziwił czemu mu zimno w tyłek:p

Ale sie usmialam:-D:-D:-D

ja jutro zaczynam werandowanie bede malego nosila na rekach bo wozek w garazu nie bede go na gore targala chyba tak tez mozna co albo go w nosidelku poloze kolo okna?

Pewnie ze mozesz:tak:

aaaa zapomnialam dodac..
malego ogladal wujek i na szczescie juz wszystko wiemy..
pwoeidzial ze to na czole to nie skaza nialkowa tylkoz miany lojotokowe i ze to czeste u dzieci i nic sie z tym nie robi..
mam przestac dawac nutramigen bo to nie lek na kolki jak uwaza nasza lkarka..
i podawac wit K jak je tylko jedna butle sztucznego mleka..

i klasc go miedzy posilkami na ok 30minut na brzuszek...

i wcale nie przybyl za duzo na wadze bo dziecko moze podwoic swoja wage nawet wpierwszych miesiacach zycia...
i mam mu nie dawac mniej jesc jak twierdzi tutejsza pani dr...

az nam ulzylo jak zobaczy go ktos komu moge ufac w 100%...

WIka , Kopciuszku fajnie ze dziciaczki zdrowe!!
Kopciuszku moj czasami ma tez kupki zielonkawe i tez raz na jakis czas zdarza sie troszke sluzu..
i wujek mi powiedzial ze przyczyna tego moga byc wlasnie kolki, ta niedojrzalosc ukladu pokarmowego..
i chyba u nas to to bo jak nie ma kolek to kupa zoltaa a jak ma to zawsze zielona...

a u was sa kolki czy juz minely??

Dobrze kochana ze nic wam sie nie stalo:tak:no i nie ma jak to miec dobrego lekarza w rodzinie:tak:chcialabym kogos takiego:tak:

Powiedz mi czy jesli moj maly ma podejrzenie skazy bialkowej to ja nie moge podac mu zwyklego mleka proszkowego?Ja chyba juz zglupieje,co osoba to inna opinia:baffled:co do kolek to czasami sa ale nie jakies wielkie:no:podaje mu Esputicon.

Moj maly kochana to spi w ciagu dnia jakies 8 godzin a w nocy tez okolo 8-9 wiec ja nie moge na mojego spiocha narzekac:)

Ale masz fajnie:tak:ja z corcia tak mialam teraz mam zupelnie przeciwne dziecko:tak:

Ja wrocilam z wizyty u gina i jestem juz zabezpieczona:-)wkladka jest juz tam gdzie powinna:-):tak:zalozyl mi taka na 10 lat:tak:nawet nie wiedzialam ze takie sa:szok:ja sie wachalam a tu tak nagle podjelam decyzje:tak:nawet nie myslalam ze to dzis ja zalozy;-)

Dziewczyny a czy slyszalyscie o granulkach na laktacje?Styczniowki o nich pisza ze po nich plynie rzeka mleka,nazywaja sie ricinus communis 9CH,sa to granulki homeopatyczne.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a czy slyszalyscie o granulkach na laktacje?Styczniowki o nich pisza ze po nich plynie rzeka mleka,nazywaja sie ricinus communis 9CH,sa to granulki homeopatyczne.

słyszałam,ale nie próbowałam...ja mam rzeke mleka i bez tego...choc ze 3 razy był taki moment jakby było mniej...wtedy w panice popijalam cherbatke hippa...jedna /dwie filiżanki i rzeka znów płyneła i płynie a cyce jak donice :tak::-):-D

Aha. Jak wiecie Małej ostatnio ropiało oczko. Pediatra przepisała maść i kropelki, ale ja przetarłam Myszce wacikiem zamoczonym w rumianku i jak ręką odjął. Skoro nic się nie dzieje to nie zamierzam wykupywać leków. Rumianek dobry na wszystko:)
Właśnie ! moja Mama też mi radziła zebym w razie co przecierała rumiankiem...a jak pytałam sie położnej i lekarza to mówili ,że nie ,bo rumianek uczula :baffled: inna moda teraz i rumianek jest be...a ja i tak stosuje od czasu do czasu :-p

Powiedz mi czy jesli moj maly ma podejrzenie skazy bialkowej to ja nie moge podac mu zwyklego mleka proszkowego?Ja chyba juz zglupieje,co osoba to inna opinia:baffled:co do kolek to czasami sa ale nie jakies wielkie:no:podaje mu Esputicon.
no wlasnie chyba nie..
ale mi mowia zeby karmic nawet jakby skaza byla do konca 3 miesiaca...
a zmiany skorne tylko smarowac kremem..

stosowac tylko diete..

ale sa rozne szkoly...

reklama
Gabi usneła ...ufff...biedna źle się czuje po tych szczepieniach ...czopki Viburcolu juz mam...w razie czego trzeba bedzie dać, bo niespokojan biedaczka strasznie:-(

Do góry