reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

maarta100racja , każda mamusia zrobi jak uważa, bo ile lekarzy tyle różnych opinii.:tak:

Masz rację:tak: dlatego ja o porade zwróciłam sie do specjalisty, który mnie uspokoił i nie pozwolił niczego przyspieszać;-) do wszystkiego trzeba się odnosić z rezerwą. No i warto innych opinii wysłuchać.:-)

reklama
georgina a czy twoja mala w ciagu doby
ma taka przerwe 4/5 godzin od jedzenia??
bo mi połozna i pediatra mowily ze powinna byc
zeby brzuszek odpoczał od trawienia

MOj maluch w ciagu dnia ma przerwy 2 godzinne moze z raz 3 godziny wytrzyma i nie ma bata na niego ale za to w nocy chyba odpoczywa bo wytrzymuje 3-4 godziny a dzis pierwszy raz spal mi od 21 do 3 w nocy bylam w szoku jak zobaczylam ktora godzina:)))

a dzis byłam u fryz
ona ma dwojke dzieci
i ten pierworodny do roku
spał czy to w dzien czy to w noc
jak zajac
30min / 1 h
a drugi na odwrot
przesypiał ladnie noc i w dzien sobie pospał

Wydaje mi sie ze dzieci tak jak my dorosli jedne sa spiochami i lubia komara przydusci a inne potrzebuja malo snu moj wilczek to juz w brzuchu ciagle spal malo sie ruszal mial swoje aktywne godziny i tyle i teraz tez noc przesypia z przerwami na jedzenie ani razu nie zrobil numeru w dzien pospi tez pare godzin i z rana po nocce tez mi ladnie spi wiec chyba lubic spac co mnie cieszy:tak:

Ja tam tez nie sciagam moja tesciowa chciala juz to zrobic w szpitalu pracowala na noworodkach 20 lat ale to bylo 10 lat temu i jej zabronilam hihi to powiedziala ze duzo sie zmienia i moze nie ma racji i to moja sprawa no i sama nie wiem poki co nic nie ruszam:)

jezuuuu dziewczyny ale sie wyspałam !!! moja córcia obudziła sie tylko o 2 w nocy a spała od 20 !!

a wczoraj bbylysmy na usg bioderek i wsio ok tylko jeszcze po dwie pieluszki profilaktycznie !! i nast wizyta 10 marca ...
normalnie szczesliwa zem jak nic !! :-D

:tak::tak::tak:

A mi dziś pierwszy raz Tomek ładnie główkę w górze trzymał:tak: A też już się zaczynałam martwić że leń:-)
Nawet zdążyłam na komórce ten wyczyn nagrać bo przewrażliwiony tatuś już chciał syna do lekarza zabrać:-);-)

Teraz mam dwa pytania dziewczyny
Po pierwsze czy cyckiem można przekarmić dziecko...bo już zaczyna mnie martwić że Tomek więcej waży od Filipa Aśki a przecież jest tydzień młodszy:szok:
Fakt że daję mu w sumie na żądanie...czasem nawet co godzinę ale wtedy długo nie pije:no:

A po drugie ...do mam chłopaczków...
nie pamietam czy już pisałyście o tym ale jak u was wyglądają sprawy "napletkowe":sorry2:
W szpitalu mi nie kazali ściągać....w przychodni tak...położna powiedziała że wszystko jedno bo jak się ma przykleić to choćbym ściągała to i tak się przyklei...
w dodatku nawet nie wiem czy to dobrze robię:no:

Kurcze...z dziewczynkę było łatwiej:tak:

Moim zdaniem nie da sie przekarmic dziecka;-)napewno jest ok,kade dziecko jest inne:tak:
Co do napletka to my nie sciagamy:no:nikt mi nic nie mowil zeby sciagac wiec tego nie robie:no:

Witaj w klubie! Nawet rajstopy i skarpety przeciągam żelazkiem!

A przy trójce :szok:

kopciuszku, my tez mamy problem z lewym bioderkiem. Na razie o rozwórkach nic mi lekarz nie mówił i mam nadzieję, że obędzie się bez.

kopciuszku, desmont, jakie ćwiczenia robicie na te nóżki? Mnie kazali tylko kręcić kółka nóżką. I szeroko pieluchować, of course i na brzuszku dużo kłaść.

Ja mam Bebelulu. Zakładam głównie jak odprowadzam Michalinkę do przedszkola i muszę przyznać, że już mi trochę ciężko, bo jest na jedno ramię. ostatnio wyciągnęłam nosidełko i zdecydowanie wygodniej! Tylko nie wiem czy już można takie maluchy wkładać do nosidełka...

A tak w ogóle to mi wali na łeb. Dzisiaj okna myłam:cool2:

My tez mamy cwiczyc wykonujac kóleczka:tak:mam robic mu to jak najczesciej,co pol godziny po 20 x 2 kólka obiema nozkami:tak:
A jak u was z pieluchowaniem?

Ja wlasnie dzwonila do poloznej w sprawie tej wczorajszej kupki,bylo wiecej sluzu i chyba taka jakby zielonkawa.Kazala przyjechac to doktor to zobaczy,obejrzy malego.Zaraz jedziemy,trzymajcie kciuki.

Witam,

Niestety nie odzywam się na forum bo u Nas lekko nie jest :/
Mały budzi sypia tylko godzinę przez co ja nie sypiam w ogóle , jestem załamana .....:-(nie wiem co jest nie tak, chyba nowe miejsce bo wróciliśmy od mojej mamy do siebie do domu, w łózeczku spać nie chce w ogóle ... w nocy o 3:00 mielismy atak kolki debridat pomógł ale jestem już 2 dobę na nogach, małż nie bardzo ma jak pomagać bo pracuje :( załamać się można ....mały jak nie śpi to czuwa ale tak, że trzeba przy nim cały czas siedzieć bo on dosłownie zaczyna ryczeć :/

Witam się,
u nas dziś zawieja od rana, więc pewnie nici ze spaceru. Do tego Frankowi znowu w nosie furczy, już mi się wydawał zdrowy i miałam wycofywać leki, no ale widać jeszcze nie czas.
Co do napletka, ja jestem zdania, że należy pobruszać (żeby się nie przykleił) ale nie naciągać takiemu maluszkowi, jak starszy to można, mojemu Stasiowi każę raz na jakiś czas naciągnąć i umyć. Jak był mały to nic nie robiłam do pewnego momentu. Koleżanka miała 2 m-ce starszego synka, który nabawił się zapalenia i wtedy mi powiedziała żebym naciągała (lekarz jej powiedział, że gdyby to robiła do niczego by nie doszło). Wtedy zaczęłam pilnować aby to robił, na początku było ciężko naciągnąć do końca, był ciut podklejony, chyba nawet teraz nie ściąga się do samego końca. Dziś w kąpieli mu się przyjrzę a na bilansie 4-latka poproszę pediatrę by sprawdziła.

Dziewczyny, a co się dzieje np. z Lilijką?

Ostatnia edycja:
Emwu- ile ja sie tego naszukalam na necie, widzialam to raz w tv i podobno niezle uspokaja dzieciatka...:)

a ja witam sie po w miare przespanej nocce:D
moze wybiore sie dzis na spacerek...:)

reklama
Do góry