reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Aga ja ściągam przy każdym myciu.

Ja też ściągam ale żebym jeszcze wiedziała że to dobrze robię:sorry2:Kurna...że my musimy mieć takiego durnego pediatrę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zna się na wszystkim i jest dobry...ale nie ma podejścia ani do dzieci ani do rodziców:no: Pogadać o napletku to z nim na pewno nie idzie;-):-)

reklama
jesli chodzi o ubanka to ja juz nie raz mowilam - prasuje zawsze i wszystko ... raz ze sie to "wyparzy" a dwa ze ja po prostu mam taka fanaberie :)
Witaj w klubie! Nawet rajstopy i skarpety przeciągam żelazkiem!

Ło matko...ile jest prania przy 2 dzieciach:szok::szok::szok:

A przy trójce :szok:

kopciuszku, my tez mamy problem z lewym bioderkiem. Na razie o rozwórkach nic mi lekarz nie mówił i mam nadzieję, że obędzie się bez.

kopciuszku, desmont, jakie ćwiczenia robicie na te nóżki? Mnie kazali tylko kręcić kółka nóżką. I szeroko pieluchować, of course i na brzuszku dużo kłaść.

Dziewczyny macie chusty? Nosicie w nich dzieci? Jakiej są firmy, jaki model?

Ja mam Bebelulu. Zakładam głównie jak odprowadzam Michalinkę do przedszkola i muszę przyznać, że już mi trochę ciężko, bo jest na jedno ramię. ostatnio wyciągnęłam nosidełko i zdecydowanie wygodniej! Tylko nie wiem czy już można takie maluchy wkładać do nosidełka...

A tak w ogóle to mi wali na łeb. Dzisiaj okna myłam:cool2:

aga ja tez sie własnie nad tym zastanawiałam
moj maz jego rodzony brat mieli ucinana ta skorke jak byli nastolatkami mama im tego nie sciagała
i nie wiem czy to mialo wpływ
a najlesze ich brat z innej mamy tez to ma a ma lat 12 i tez idzie na podciecie:szok::baffled:
moja siostra starszemu synowi a ma lat 6
sama scigała do pewnego czasu a pozniej sam sobie sciagał jak sie bawił pitakiem ale jeszcze troche mu sie trzyma

a mam pytanie jak pielegnowac
male dziewczynki
czy moge tam przecierac wacikiem z przegotowana woda
bo przy samej kapieli to sie tam zabardzo nie domywa:confused:

arabella my robimy rowerek i takie kołeczka nozkami ( łapie za kolanka)
a pieluchowałam podwojnie od 4 do 8 tygodnia teraz juz tego nie robie
mysle ze za te dwa mieiace bedzie juz wporzo:tak:
oby

no ja tez nie wiem jak z tymi nosidełkami
niby pisza ze od poczatku przodem do mamy
a z drugiej strony dziecko do 4 miesiaca
nie powinno zbyt czesto przebywac w pionowej pozycji:dry:

:szok:
Ja też ściągam ale żebym jeszcze wiedziała że to dobrze robię:sorry2:Kurna...że my musimy mieć takiego durnego pediatrę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zna się na wszystkim i jest dobry...ale nie ma podejścia ani do dzieci ani do rodziców:no: Pogadać o napletku to z nim na pewno nie idzie;-):-)
Ja Stasiowi zaczęłam naciągać późno (po roku na pewno), ale trochę traumy z tym było bo poleciała krew i teraz też tego nie lubi, od czasu do czasu sam sobie naciąga w kąpieli. Lekarze też mieli podzielone zdania, jeden mi powiedział, że nie trzeba i że naturalnie przy pierwszym zbliżeniu się problemu pozbędzie :szok: Ale tak drastycznie nie chciałam i sama się wzięłam za to. Frankowi narazie nie ruszam, ale za jakiś czas chyba się odważę.
Jeśli chodzi o nosidełka to słyszałam, że do 4 miesiąca nie powinno się go używać bo bardzo obciąża kręgosłup, dlatego zalecają chusty. Bebelulu ma kilka modeli, który polecacie? Ja myślałam o Rapalu (czy jakoś tak)

:Centrum informacji o stulejce:

Dziewczyny - Tu w ty linku u gory jest napisane ,zeby do roku absolutnie nie zsuwac napletka. Moj M tez mowi ,ze w Irlandii nie sosuje sie tego zabiegu u niemowlakow. Z zadna polozna tgo nieskonsultowalam. Jesli chodzi o mojego starszego syna to tez nie sciagalam ale jak mial 3 latka to twierdzona ,ze napletek jest zwezony. Slabo schodzil a jak juz zszedl to sie zaciskal pod zoledzia i sie siurasek robil fioletowy. Lekarz chirurg pociagnal raz dosc mozno az bylo troszke krwi i kazal kontynuowac. No ale tak jak napisalam syn mial juz 3 latka. Teaz majac 14 lat nie ma problemow z obsuwaniem napletka ( a wiem co mowie bo mu raz bez pukania weszlam do pokoju :-);-) -Ach, zycie pod jednym dachem z nastolatkiem-wszystko przed Wami)

Tak wiec sama nie wiem czy zsuwac czy nie - ide poczytac.

:Centrum informacji o stulejce:

Dziewczyny - Tu w ty linku u gory jest napisane ,zeby do roku absolutnie nie zsuwac napletka. Moj M tez mowi ,ze w Irlandii nie sosuje sie tego zabiegu u niemowlakow. Z zadna polozna tgo nieskonsultowalam. Jesli chodzi o mojego starszego syna to tez nie sciagalam ale jak mial 3 latka to twierdzona ,ze napletek jest zwezony. Slabo schodzil a jak juz zszedl to sie zaciskal pod zoledzia i sie siurasek robil fioletowy. Lekarz chirurg pociagnal raz dosc mozno az bylo troszke krwi i kazal kontynuowac. No ale tak jak napisalam syn mial juz 3 latka. Teaz majac 14 lat nie ma problemow z obsuwaniem napletka ( a wiem co mowie bo mu raz bez pukania weszlam do pokoju :-);-) -Ach, zycie pod jednym dachem z nastolatkiem-wszystko przed Wami)

Tak wiec sama nie wiem czy zsuwac czy nie - ide poczytac.

no to teraz zgłupiałam :confused:

reklama
Mea - Napisalas ze Agatka usnela jak ja scisnelas. A robowalas zawijania? YouTube- How to Swaddle your Baby
[

na lalce fajnie to wyglada ... poza tym nie mam az tak duzej pieluchy !!! a kocyki za grube ... ale probowalam z ograniczaniem swobody raczek i skuteczne to jest :) nie chce zapeszyc ale dzis moje dziecko spi :)

Mnie już zaczyna męczyć to ulewanie:-p Ale chyba jej będę zakładać normalne śliniaki.

ja w dzien zakladam ... na noc nie chce bo folia moglaby sie przydusic !!

jak dobrze ze przynajmniej ze stulejka nie mam klopotow !!

Do góry