emwu76
Fanka BB :)
ja tez w szpilach pomykama myslalam ze tylko ja smigam w szpilach z wozkiem!![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tez w szpilach pomykama myslalam ze tylko ja smigam w szpilach z wozkiem!![]()
Dokładnie u nas tak jest, że jak dziecko przestaje ssać bo śpi to smok sam wypada. Z Aventa mamy.My tez czasami smoczka dajemyZwróć tylko uwage na rodzaj smoka
powinien być cały płaski, czyli taki, ze jak dziecko ssie to trzyma go w buźce a jak przestaje ssać to smoczek wypada, takie smoczki nie uzależniają, bo jak nauczysz spania ze smokiem w buźce to później nie lada wyczyn od tego dziecko oduczyć;-) znam takie dzieci uniezależnione od smoczków, że jak im w trakcie snu wypada smok z buzi to zaczyna sie lament.
Ja Antkowi smoka nie dawałam a teraz doceniam ten wynalazek;-) daję smoka w sytuacjach kiedy Piotruś się naje a ma ochotę jeszcze powisieć na cycu;-)
A ja kocham prasować te małe ciuszki:-):-)jesli chodzi o ubanka to ja juz nie raz mowilam - prasuje zawsze i wszystko ... raz ze sie to "wyparzy" a dwa ze ja po prostu mam taka fanaberie![]()
Mnie już zaczyna męczyć to ulewaniewika co do ulewania to ostatnio w ksiazce przeczytalam fajny tekst "ulewanie to nie problem dziecka tylko prania !!" i cos w tym jestmalej to roznicy zasadniczo nie robi tylko ja ja ciegle musze przebierac
a ostatnio notorycznie ma wielki sliniak z pieluchy zrobiony
nie podoba sie jej to ale mi tak ... pieluchy sie szybko zmienia i czysto i sucho pod broda
![]()
Jestem szalenie zadowolona, że się przełamałam i dałam Martynce smoka. Spała jak zabitaGeorgina i jak smoczek?
Witajcie
Zanim zacznę nadrabiac co żeście naskrobały to napisze co u lekara- a więc mały być może jest uczulony na mleko, nie ma alergii na skórze więc sprawa nie jest całkiem jasna, ale lekarka tak własie obstawia.., a wecie co jest dla mnie najdziwiejsze?- ja mam jeszcze pokarm wpiersiacha nie karmię małego już od ponad 2 tyg, zaczął mi zanikac a tu takie zdziwnienie
i mam zacząć od nowa pobudzać laktację i zacząć karmić małego z piersi- tzn obstawiam że z cycka ssac nie będzie , ale odciągać do butelki będę i tak go karmić, chociaz nestety podejrzewam że na samej piersi mały nie będzie się najadał ( je mi średnio ponad 700 ml
), więc też i mieszanke muszę jakąś kupić.., i tu pytanie mam do dziewczyn których maluchy mają alergię na białko i używają mleka dla alergików- jakiej firmy używacie ? bardzo prosze o odpowiedź.