reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
a moje dziecko dzis
chyba z nadmiaru swiezego powietrza
własnie przesypia pore kapania
kapac ja jeszcze czy nie:confused:

a ty kopciuszku tak sie nie martw tymi bioderkami
my tez w sobote bylismy na usg
i lewy staw jest mniej dojrzały
ale w normie dle wieku
i tez mamy robic cwiczenia przy zmianie pieluszki
i kontrola za dwa miesiace

A moj Max niby taki silny. Tu obroty trzaskal w 3 tygodniu zycia. Nogi prostuje. Staje deba ale jak sie go na brzuchu polozy to cholerka glowa na dol i steka ,ze niby sily nie ma :tak:.
Powaznie - umie ta glowe podciagnac i odwracac na rozne strony ale takiego zdjecia calej buzki od przodu (jak wy robicie) zrobic nie moge bo czubek glowy ciagle widze.:cool:
I co? Tez mam sie martwic?
Pewnie nie. Kazde dziecko rozwija sie na swoj sposob. Przyjdzie czas na wszystko.

Witajcie:)
Zanim zacznę nadrabiac co żeście naskrobały to napisze co u lekara- a więc mały być może jest uczulony na mleko, nie ma alergii na skórze więc sprawa nie jest całkiem jasna, ale lekarka tak własie obstawia.., a wecie co jest dla mnie najdziwiejsze?- ja mam jeszcze pokarm wpiersiach :szok::szok::szok: a nie karmię małego już od ponad 2 tyg, zaczął mi zanikac a tu takie zdziwnienie;) i mam zacząć od nowa pobudzać laktację i zacząć karmić małego z piersi- tzn obstawiam że z cycka ssac nie będzie , ale odciągać do butelki będę i tak go karmić, chociaz nestety podejrzewam że na samej piersi mały nie będzie się najadał ( je mi średnio ponad 700 ml:szok:), więc też i mieszanke muszę jakąś kupić.., i tu pytanie mam do dziewczyn których maluchy mają alergię na białko i używają mleka dla alergików- jakiej firmy używacie ? bardzo prosze o odpowiedź.

My tez czasami smoczka dajemy:tak: Zwróć tylko uwage na rodzaj smoka:tak: powinien być cały płaski, czyli taki, ze jak dziecko ssie to trzyma go w buźce a jak przestaje ssać to smoczek wypada, takie smoczki nie uzależniają, bo jak nauczysz spania ze smokiem w buźce to później nie lada wyczyn od tego dziecko oduczyć;-) znam takie dzieci uniezależnione od smoczków, że jak im w trakcie snu wypada smok z buzi to zaczyna sie lament.

Ja Antkowi smoka nie dawałam a teraz doceniam ten wynalazek;-) daję smoka w sytuacjach kiedy Piotruś się naje a ma ochotę jeszcze powisieć na cycu;-)
Dokładnie u nas tak jest, że jak dziecko przestaje ssać bo śpi to smok sam wypada. Z Aventa mamy.

wika co do ulewania to ostatnio w ksiazce przeczytalam fajny tekst "ulewanie to nie problem dziecka tylko prania !!" i cos w tym jest :) malej to roznicy zasadniczo nie robi tylko ja ja ciegle musze przebierac :) a ostatnio notorycznie ma wielki sliniak z pieluchy zrobiony :) nie podoba sie jej to ale mi tak ... pieluchy sie szybko zmienia i czysto i sucho pod broda :)
Mnie już zaczyna męczyć to ulewanie:-p Ale chyba jej będę zakładać normalne śliniaki.

Georgina i jak smoczek?
Jestem szalenie zadowolona, że się przełamałam i dałam Martynce smoka. Spała jak zabita:-p Wpierw od 21 do 24.20, potem obudziła się i wypiła 30ml mleka po czym padła zaraz, obudziła kolejny raz o 5:szok::szok::szok::szok: Matko Boska pierwszy raz w życiu tak długo spała:-):-), wypiła pół flaszki, czyli jakieś 100ml, potem spała do 7 i o 7 wypiła też ok 100 i wstała ostatecznie o 10:-) Raj na ziemi!!

Za dnia też ciągle spała, jak się przebudzała to się bawiłyśmy i znów zasypiała, zjadła trochę mleka i znów spała:-) Mniej je niż jak była bez smoka. Więc to faktycznie jak mówi Asia była potrzeba ssania a nie głód.

reklama
Witajcie:)
Zanim zacznę nadrabiac co żeście naskrobały to napisze co u lekara- a więc mały być może jest uczulony na mleko, nie ma alergii na skórze więc sprawa nie jest całkiem jasna, ale lekarka tak własie obstawia.., a wecie co jest dla mnie najdziwiejsze?- ja mam jeszcze pokarm wpiersiach :szok::szok::szok: a nie karmię małego już od ponad 2 tyg, zaczął mi zanikac a tu takie zdziwnienie;) i mam zacząć od nowa pobudzać laktację i zacząć karmić małego z piersi- tzn obstawiam że z cycka ssac nie będzie , ale odciągać do butelki będę i tak go karmić, chociaz nestety podejrzewam że na samej piersi mały nie będzie się najadał ( je mi średnio ponad 700 ml:szok:), więc też i mieszanke muszę jakąś kupić.., i tu pytanie mam do dziewczyn których maluchy mają alergię na białko i używają mleka dla alergików- jakiej firmy używacie ? bardzo prosze o odpowiedź.

Nutramigen na receptę. można jeszcze Bebilon Pepti.
i powodzenia w pobudzaniu laktacji! bo ja ze swoją walczę jak cholera i już mi się z tego wszystkiego chce płakać... :sad:

Do góry