reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

wika nie masz racji ...
po pierwsze materacyk do wanienki jest mega siedliskiem syfow chocby z tej przyczyny ze nie da sie go porzadnie wyplukac wykrecic i wysuszyc !!! tam sa detergenty i scierana skora ... z tego nie ma nic dobrego !!! i tu raczej o uodparnianiu nie mozna mowic !!! a to wszystko dlatego ze w wodzie grzyby zwlaszcza plesnie rozwijaja sie mega szybko !! i nie mozna tu porownywac z kurzem na materacyku czy poscieli ... to zupelnie inna bajka !! i wlasciwie dla malucha niegrozna !! nawet spanie w poscieli rodzicow jest wskazane z uwagi na kontakt z ich flora bakteryjna ...
co do butelek to ja kupilam sterlizator do mikrofali i bardzo sobie ten wynalazek chwale ... 5 min i wszystko wyparzone :) a do 3 miesiaca trzeba wyparzac wszystko z uwagi na buzie /grzyby i plesniawki/ i na brzuszek /moja agatka jest tu mega wrazliwa !!!/

jesli chodzi o ubanka to ja juz nie raz mowilam - prasuje zawsze i wszystko ... raz ze sie to "wyparzy" a dwa ze ja po prostu mam taka fanaberie :)

zgadzam sie w 100% !!!:tak::tak::tak:

reklama
Jesli chodzi o ciuszki to prasuje równiez wszystkie bo dezynfekcja musi byc... a jesli o mataracyk nie zmienia zdania i dalej bede go uzywac:-) a co grozniejsze czy bakterie z materacyku czy roztocza mysle ze nie ma tu nic do rzeczy racja czy nieracja wszystko od dziecka zalezy wszystko kazde inne jednemu zaszkodza niewyparzone butle drugiemu nie jednemu ciuszki niezdezfenkowane itd itd duzo tego...

NO wlasnie i tak kazdy robi po swojemu ja na poczatku chcialam kupic taki materacyk bo sie balam ze nie bede umiala sama wykapac malucha ale zrezygnowalam wlasnie ze wzgledu na te bakterie no i nauczylam sie juz w szpitalu kapac nie mialam wyjscia bo nikt by go nie umyl hehe i teraz juz bez problemu to robie a jesli chodzi o ciuszki to moze i racja raz prasuje raz nie na poczatku wszystko bylo wyprasowane jak byla tesciowa i mama a teraz roznie bywa hihi

Jesli chodzi o ciuszki to prasuje równiez wszystkie bo dezynfekcja musi byc... a jesli o mataracyk nie zmienia zdania i dalej bede go uzywac:-) a co grozniejsze czy bakterie z materacyku czy roztocza mysle ze nie ma tu nic do rzeczy racja czy nieracja wszystko od dziecka zalezy wszystko kazde inne jednemu zaszkodza niewyparzone butle drugiemu nie jednemu ciuszki niezdezfenkowane itd itd duzo tego...

wika tu nie chodzi i "jakies bakterie" tu chodzi o PLEŚNIE !! sorki ale nikt nie nie wmowi ze jest cos dla dziecka paskudniejszego niz plesn !!

No nic spadam dziewczyny szykowac malego i siebie na te szczepienia i wizyte ciekawe co powiedza co z tym ulewaniem ehhh tymczasem do napisania...

Witam sie dziewczynki!!!!!!!!!! ale mnie dawno nie byl:szok::szok::szok: ale tyle sie przez tydzien dzialo, ze nie bylo szans zajrzec.... a wiec z newsow: moja Pyrtunia tydz temu wzyla 3600 i jest bardzo leniwa na brzuszku-to od pediatry; w czwartek mnie dopadlo zapalenie piersi:-:)-(, w niedziele byl chrzest(mala dostala 1300, lezaczek-bujaczek, mate edukacyjna i kombinezon) i katarek.... Mała sie dwa dni meczyla ale juz jest lepiej:-):-):-)

P.S Wiecie co mi polozna poradzila jak dzdzia ma katarek to nawilzyc marimerem i na brzuszek, zeby sama to wysmarkala i nie trzabylo uzwac gruszki:blink::blink:

Nie nadrabiam, dzialo sie cos waznego????

Witam sie dziewczynki!!!!!!!!!! ale mnie dawno nie byl:szok::szok::szok: ale tyle sie przez tydzien dzialo, ze nie bylo szans zajrzec.... a wiec z newsow: moja Pyrtunia tydz temu wzyla 3600 i jest bardzo leniwa na brzuszku-to od pediatry; w czwartek mnie dopadlo zapalenie piersi:-:)-(, w niedziele byl chrzest(mala dostala 1300, lezaczek-bujaczek, mate edukacyjna i kombinezon) i katarek.... Mała sie dwa dni meczyla ale juz jest lepiej:-):-):-)

P.S Wiecie co mi polozna poradzila jak dzdzia ma katarek to nawilzyc marimerem i na brzuszek, zeby sama to wysmarkala i nie trzabylo uzwac gruszki:blink::blink:

Nie nadrabiam, dzialo sie cos waznego????

no to widze ze twoja tez nie taka duza ... podobnie jak moja Agatka ... jutro idziemy sie zwazyc to zobaczymy jak sie sprawy maja :)

a ja dzis kupilam fride nareszcie !! i to taniej w aptece niz na allegro !! troche jestem w szoku !!
do tego dokupilam sterimar do noska ... jakos damy rade ...

a ja za to mam takie mega katar ze szok !! macie jakies pomysly ??

No nic spadam dziewczyny szykowac malego i siebie na te szczepienia i wizyte ciekawe co powiedza co z tym ulewaniem ehhh tymczasem do napisania...

wika co do ulewania to ostatnio w ksiazce przeczytalam fajny tekst "ulewanie to nie problem dziecka tylko prania !!" i cos w tym jest :) malej to roznicy zasadniczo nie robi tylko ja ja ciegle musze przebierac :) a ostatnio notorycznie ma wielki sliniak z pieluchy zrobiony :) nie podoba sie jej to ale mi tak ... pieluchy sie szybko zmienia i czysto i sucho pod broda :)

reklama
Poszlam prasowac a skonczylo sie to tak ze zrobilam zupe pomidorowa w koncu bedzie obiad na 2 dni:))) Nie oszukujmy sie prawda jest straszna nienawidze prasowac hehe i ciagle sobie szukam innych zajec ale musze to zrobic dla malego:)

Do góry