reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Poszlam prasowac a skonczylo sie to tak ze zrobilam zupe pomidorowa w koncu bedzie obiad na 2 dni:))) Nie oszukujmy sie prawda jest straszna nienawidze prasowac hehe i ciagle sobie szukam innych zajec ale musze to zrobic dla malego:)

a ja lubie prasowac tylko jak rozkladam deske to mala zaraz sie budzi :) musze to zostawic na pozniej, mam nadzieje ze popoludniowe spanie wyjdzie nam OK bo mam w planach skoczyc po zakupy i moze upiec ciasto na shrecka :)

reklama
Dziewczyny jaki laktator elektryczny jest najlepszy:confused: bo mi się nie chce już tym ręczniakiem ściągać:no: Myślałąm o medeli ,ale jakoś nie moge się zdecydować:baffled::confused:
Ja cały czas karmię tylko piersią, więc jak chcę sama wyjsc musze odciągac pokarm. Polecam elektryczny odciągacz Tufi- bardzo fajny i raczej tani. Zresztą mam też podgrzewacz i sterylizator 2w1 tez Tufi i tez jestem zadowolona- zajmuje mniej miejsca i cena tez przystepna.

Witam się dziewczyny...po nocy bez sexu:no:
Matko my tego chyba w życiu nie zrobimy:wściekła/y:
Jak nie Tomek to Hania...a jak nie dzieci to ich choroby:no:
Oboje mają katar...ale wyobraźcie sobie że moje 2letnie dziecko daje sobie w spokoju gruszką gilki wyciągać:szok::szok::szok:
A trochę czasu zajmuje wyciągnięcie tego chyba aż z gardła:no:
No kocham ją:-) Za to tomek trochę ryczy przy fridzie ale muszę wyciągać:no:

Co do prasowania to akurat dziś pokonałam cały kosz prania!
Ło matko...ile jest prania przy 2 dzieciach:szok::szok::szok:
I ja NIENAWIDZE prasowania( to było moje zadanie w czasach młodości jak chciałyśmy iść z siostrą na dyskotekę...a wiecie ile jest prania przy 7osobowej rodzinie:wściekła/y:)....ale prasuję te ciuszki nie dlatego żeby zabić bakterie tylko po prostu nie podobają mi się wygniecione:-) a że nie przykładam się podczas rozwieszania to muszę prasować;-)...oczywiście mi też zdaży się założyć niewyprasowane:-)

Wika daj znać jak po wizycie:tak:

Georgina i jak smoczek?

wika tu nie chodzi i "jakies bakterie" tu chodzi o PLEŚNIE !! sorki ale nikt nie nie wmowi ze jest cos dla dziecka paskudniejszego niz plesn !!
dokładnie ! nam położna na szkole rodzenia o tym właśnie mówiła...nie porównujmy grzybów, które tworzą się na tego typu rzeczach do kurzu...Ja też nie jestem za jakąś obsesyjną sterylnością, ale tego typu rzeczą mówie zdecydowanie nie:no:

wika co do ulewania to ostatnio w ksiazce przeczytalam fajny tekst "ulewanie to nie problem dziecka tylko prania !!" i cos w tym jest :) malej to roznicy zasadniczo nie robi tylko ja ja ciegle musze przebierac :) a ostatnio notorycznie ma wielki sliniak z pieluchy zrobiony :) nie podoba sie jej to ale mi tak ... pieluchy sie szybko zmienia i czysto i sucho pod broda :)
he he dobre:tak::-D ja kupiłam zapas śliniaczków , choć w zasadzie problem ulewnia zdecydownie się zmniejszył ,ale wiadomo,że troszke czasem cos tam sie uleje...

Poszlam prasowac a skonczylo sie to tak ze zrobilam zupe pomidorowa w koncu bedzie obiad na 2 dni:))) Nie oszukujmy sie prawda jest straszna nienawidze prasowac hehe i ciagle sobie szukam innych zajec ale musze to zrobic dla malego:)
ja tez kiedys nienawidziłam,ale w ciąży jakos mnie dopadlo,ze wszytsko w szafie musialam miec uprasowane a teraz to juz w takim tepie nauczylam sie to robic,ze az sama jestem w szoku:szok:;-):tak::-):-D

Ostatnia edycja:
wika tu nie chodzi i "jakies bakterie" tu chodzi o PLEŚNIE !! sorki ale nikt nie nie wmowi ze jest cos dla dziecka paskudniejszego niz plesn !!
Dokładnie!
a ja dzis kupilam fride nareszcie !! i to taniej w aptece niz na allegro !! troche jestem w szoku !!
do tego dokupilam sterimar do noska ... jakos damy rade ...

a ja za to mam takie mega katar ze szok !! macie jakies pomysly ??
Mea u mnie najskuteczniejsz była inhalacja, :tak: w garnek woda, ugotować i wsypać majeranek:-) póxniej dziecko jakies 10 min nad ta parówką potrzymać, a późniejw ruch idzie frida;-) wszystkie glutki pieknie wyłażą bomajeranek ma działanie oczyszczające.
Mozna tez smarować dzidzie maścią majerankową:-)
ja tez kiedys nienawidziłam,ale w ciąży jakos mnie dopadlo,ze wszytsko w szafie musialam miec uprasowane a teraz to juz w takim tepie nauczylam sie to robic,ze az sama jestem w szoku:szok:;-):tak::-):-D
kurcze fajnie, wpadnij do mnie na prasowanko;-):-D

A ja własnie jestem po 1 wiycie niańki, fajna kobitka, będę potrzebowała niani od kwietnia wiec juz zaczęłam szukać:tak: No i na sam poczatek extra babka sie trafiła, na dodatek dobra znajoma męża ciotki, zobaczymy jak reszta kandydatek. Ta ma 40 lat a na moją rówiesnice wyglada, no i najważniejsze- opiekowała sie trójką takich maluszków.

Dziewczyny jaki laktator elektryczny jest najlepszy:confused: bo mi się nie chce już tym ręczniakiem ściągać:no: Myślałąm o medeli ,ale jakoś nie moge się zdecydować:baffled::confused:

też właśnie zamierzam kupić elektryczny. ja się zastanawiam nad Nukiem i Aventem, z Medeli ręcznej nie byłam zadowolona i jakoś nie zamierzam kupować elektrycznej.

Ja tez wyparzam za kazdym razem butle tzn przelewam je i smoczki wrzatkiem i tyle za to nie za kazdym razem prasuje ciuszki malego bo nieraz nie wyrabiam sie hihi jestem sama trzeba sprzatnac cos ugotowac pobawic sie z malym zrobic pranie i nagle mi sie obsika albo cosik i daje czyste wyschniete ale jeszcze nie uprasowane chyba nic mu sie nie stanie;)

dokładnie, choć staram się raczej być na bieżąco z prasowaniem. a butelki kiedyś gotowałam codziennie ale teraz tylko przelewam wrzątkiem.

reklama
Do góry