reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

my narazie nie planujemy pokoju dla dziecka bo nie dysponujemy takowym miejscem ... zrobimy za to sypialnie dla nas z lozeczkiem ... na jakis czas powinno starczyc :) a dziecko swoj okoj dostanie juz w nowym domu mam nadzieje :)

My mamy miejsce dla Maluszka, robić pokoik dla Niej będziemy stopniowo, zaczniemy w sierpniu bo panele wykładamy i centralne robimy, potem malowanie a na jesień meblowanie:-) Łóżeczko kupimy jakoś w listopadzie. Chyba, że się uprę wcześniej;-)

reklama
Witajcie właśnie skończyłam czytać to co od wczorajszego popołudnia napłodziłyście, nieźle wam szło zajęło mi to prawie godzinę...
U mnie miało być upalnie tymczasem pada deszcz, a głowa mi pęka...
Od 7 rano pod blokiem chodzi kosiarka spalinowa i nie dość że hałasuje to jeszcze śmierdzi paliwem, po prostu wymarzony poranek...
Wczoraj odwiedził mnie szwagier i zrobił wstępne pomiary mebli do pokoju dla maleństwa, znalazłam fajne meble na stronce: zestaw samolot mały (z szafą 2 drzwiową), Globinit Development - SKLEP.meble.pl (wzór będzie zależał od płci ) i według nich ma mi zrobić a koszt zmniejszy się o połowę.
Mam nadzieję że dziewczyny które wczoraj pisały o złym samopoczuciu dziś czują się dużo lepiej.

Marzka Słońce ja z tej firmy zamawiam łóżeczko dla mojej Księżniczki, wraz z wyposażeniem i materacykiem, oto link: łóżeczko alek z wyposażeniem, PIĘTRUS - SKLEP.meble.pl
Przewijak już mam, komoda upatrzona taka wielka co by się wszystkie ubranka pomieściły, ale nie z tego sklepu z neta tylko w pobliżu mojej miejscowości.

Ja na razie pokoju dla dzidzi nie szykuję, stoi pusty pomalowany na biało, a fantazjowac będe mogła bo ma 25m2:tak:
W kazdym razie i tak pierwsze pół roku łóżeczko będzie w sypialni stało koło łóżka, tak jest dużo wygodniej, Antosia do swojego pokoiku przeniosłam jak miał 7 m-cy.
A te pół roku bede miała na wymyślanie pokoiku:tak: Na razie u mnie weny brak.

Pokój naszej Małej też ma tyle:-D:-D Ale fajnie:-)

Dobra, czas na sprzątanie.W nocy dopiero o 1 zasnęłam przez katar, Maleńka kopała nim zasnęłam, chyba łączyła się ze mną w bólu:) Kochana Moja:) I pospałam do 9, w nocy odetkał mi się nosek i było już OK. Dziś mam mniej kataru niż wczoraj, obie dziurki odetkane i oddychać idzie wreszcie. Głowa nie boli ODPUKAĆ.

Hej dziewczyny! Mam pytanko, jak odczuwacie pierwsze ruchy dziecka? Coś tam czuje i nie potrafie określić czy to to" ;) kurczę boli Was brzuszek czasami na dole jk się nie tak połozycie? Dzisiaj rano myslałam, że zwariuję, okręciłam się na drugi bok i ... przeszło ...

ja w nocy nie mogłam zasnąć, co się położyłam na brzuchu, to mnie coś kuło. odwróciłam się na plecy i pogłaskałam brzuszek a tam "bul bul bul". przekręciłam się na brzuch i znowu jakieś ukłucia, kopniaki. i tak z godzinkę, aż wreszcie zasnęłam na boku. pierwszy raz coś takiego miałam, aż mi się mordka śmiała, mimo że było po 2 w nocy :-D

Marzka Słońce ja z tej firmy zamawiam łóżeczko dla mojej Księżniczki, wraz z wyposażeniem i materacykiem, oto link: łóżeczko alek z wyposażeniem, PIĘTRUS - SKLEP.meble.pl
Przewijak już mam, komoda upatrzona taka wielka co by się wszystkie ubranka pomieściły, ale nie z tego sklepu z neta tylko w pobliżu mojej miejscowości.

Ja mam szwagra stolarza więc robi mi meble na wymiar aby je ustawić jakoś w pokoju a mam pokój 4X2,5m2 więc długi ale wąski więc gotowe meble odpadają ale łóżeczko wybrałaś superowe...:-)

ja w nocy nie mogłam zasnąć, co się położyłam na brzuchu, to mnie coś kuło. odwróciłam się na plecy i pogłaskałam brzuszek a tam "bul bul bul". przekręciłam się na brzuch i znowu jakieś ukłucia, kopniaki. i tak z godzinkę, aż wreszcie zasnęłam na boku. pierwszy raz coś takiego miałam, aż mi się mordka śmiała, mimo że było po 2 w nocy :-D
Cherie, to pewnie od tych nocnych pogaduch na forumkowie :-D:tak:
Ja też długo nie mogłam usnąć, bo mały mi buszował razem z sałatką w brzuchu ;-)

reklama

zgadza się, łóżeczko piękne, ja szukam czegoś w sośnie (uwielbiam drewniane meble). i koniecznie fotel bujany do karmienia :-)

Do góry