reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Hej dziewczyny! Mam pytanko, jak odczuwacie pierwsze ruchy dziecka? Coś tam czuje i nie potrafie określić czy to to" ;) kurczę boli Was brzuszek czasami na dole jk się nie tak połozycie? Dzisiaj rano myslałam, że zwariuję, okręciłam się na drugi bok i ... przeszło ...

oj u nas dzis zapowiada sie mega lampa ... slonko juz daje a jeszcze ranek ...
ja narazie spadam po zakupy ... musze wieksza partie ziemniaczkow kupic i troche miecha na jakas zupe ...

oj u nas dzis zapowiada sie mega lampa ... slonko juz daje a jeszcze ranek ...
ja narazie spadam po zakupy ... musze wieksza partie ziemniaczkow kupic i troche miecha na jakas zupe ...
Mea, a gdzie to słońce? W Poznaniu leje jak z cebra i temp. ok 23C ;-)

Witam zatem deszczowo drogie Panie :-D

Hej dziewczyny! Mam pytanko, jak odczuwacie pierwsze ruchy dziecka? Coś tam czuje i nie potrafie określić czy to to" ;) kurczę boli Was brzuszek czasami na dole jk się nie tak połozycie? Dzisiaj rano myslałam, że zwariuję, okręciłam się na drugi bok i ... przeszło ...

To i ja od rana mam sensacje jakieś, aż uruchomiłam nospe i dzwoniłam do lekarza. Wczoraj pojechałam na zakupy i oczywiście targałam do bagażnika 2 zgrzewki coli dla mojego pana i władcy i cos mi pykneło koło jajnika i zaczeło pobolewać. Wieczorem cisza, wiec poszłam spać - hehe po najedzeniu się na fuullll kebabowej ;-)- i rano jak wstałam to bolało jak cholera! Już w nocy się budziłam, tak jakby mi się na maxa wiązadło naderwało, ale bez plamień. No i zadzwoniłam do ginka a ten polecił nospe i odpoczynek a jak nie przejdzie do do łóżka i wyleżeć, ale jak tu leżeć jak w pracy jestem??? :wściekła/y:

A pierwsze ruchy, to juz dziewczyny szczegółowo opisywały- ja miałam jaby pływająca rybkę i bulgotanie, ale w pierwszej ciąży tego nie rozpoznałam, dopiero teraz :-) a teraz to już mam włażenie pod żebra i kopanie po pęcherzu jak znalazł :-)

Wg ostatniego- poniedziałkowego usg maluch waży bagatela 230g!!!!!!!!!

Witajcie właśnie skończyłam czytać to co od wczorajszego popołudnia napłodziłyście, nieźle wam szło zajęło mi to prawie godzinę...
U mnie miało być upalnie tymczasem pada deszcz, a głowa mi pęka...
Od 7 rano pod blokiem chodzi kosiarka spalinowa i nie dość że hałasuje to jeszcze śmierdzi paliwem, po prostu wymarzony poranek...
Wczoraj odwiedził mnie szwagier i zrobił wstępne pomiary mebli do pokoju dla maleństwa, znalazłam fajne meble na stronce: zestaw samolot mały (z szafą 2 drzwiową), Globinit Development - SKLEP.meble.pl (wzór będzie zależał od płci ) i według nich ma mi zrobić a koszt zmniejszy się o połowę.
Mam nadzieję że dziewczyny które wczoraj pisały o złym samopoczuciu dziś czują się dużo lepiej.

Ja na razie pokoju dla dzidzi nie szykuję, stoi pusty pomalowany na biało, a fantazjowac będe mogła bo ma 25m2:tak:
W kazdym razie i tak pierwsze pół roku łóżeczko będzie w sypialni stało koło łóżka, tak jest dużo wygodniej, Antosia do swojego pokoiku przeniosłam jak miał 7 m-cy.
A te pół roku bede miała na wymyślanie pokoiku:tak: Na razie u mnie weny brak.

:crazy: ufff dotarlam do konca!! co do watkow zamknietych niemam zdania bo narazie nie umiem sie zmusic zeby zrobic sobie zdjecie brzuszka a tym samym zamiescic go na forum:zawstydzona/y: ja tez od wczoraj jakos dziwnie sie czuje, w nocy zle spalam a teraz nie umiem sie do konca wyprostowac, chyba moja macica szaleje bo strasznie czuje wiazadla(szczegolnie jak wstajje)

Chyba nawet nie chcemy osobnego pokoju dla maluszka. Z Wiktorkiem mielismy dla niego ale i tak pierwszy rok spalismy z nim. Bylam przewrazliwiona i czuwalam, czy wszystko z nim ok no i karmilam w nocy a nie chcialo mi sie lazic po mieszkaniu w ciemnosciach. Tymbardziej, ze maly spal po 10 godzin a mnie zalewalo mleczko i troche go budzilam...:-p
Teraz mlody(a) na pewno pierwsze lata bedzie z nami a potem zobaczymy. Wiktor juz planuje pietrowe lozko, juz umeblowal NASZ pokoj a my mamy sie przeniesc do jego 7m2..., czyli na razie mozemy sie cieszyc z przestrzeni :happy:.
Wlasnie mnie strasznie boli zab - dziura na wylot i dzis ide do dentysty.
A wczoraj sie lekko zatrulam i teraz troche poszcze, mam nadzieje ze wszystko przejdzie szybko...

reklama
Jak czytam to co piszecie o upodobaniach kulinarnych to:szok: dla mnie to kosmos!! jakby mi w brzuszku nie burczalo to moglabym zyc bez jedzonka!!

Do góry