reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

O widzisz Emwu ale zakret ze mnie to rogal a ja myslalam ze fotelik kurde mnie juz rece wlasnie bola i podkladam sobie moja poduche wielkie serducho i plus dwa jaski ale to jakos i tak nie zawsze wygodnie moze kupie sobie tego rogala:)

reklama
up sobie , kup. Bo to fajna sprawa. Tak jak napisalam z tego rogala jest uzytek na kilka sposobow i na wiecej miesiecy. Nawet jak dziecko ma 5,6miesiecy i zaczyna siadac to sie podklada.
Ja przy pierwszym synku nie mialam bo chyba jeszcze wtedy nie bylo takich poduszek a teraz uwazam ,ze to jeden z najlepszych "pomocnikow" mamy. :)

Witam :)
My wróciliśmy do domciu ..... cięzko samej ze wszystkim sobie radzić ale dajemy radę :)

Bylismy u pediatry młody z wagi 2900 wskoczył na 4 kg :)) i 56 długości jupiii ......znaczy, że się najada :D z cyca ..

Zapalenie spojówek znika, dostaliśmy debridat na kolki, ale póki co odpukać nas nie nekają :)

NO to super wiesci i piekna waga :)

Moze to nie ten watek ale..
Tyle popisalyscie o matach edukacyjnych a Max jeszcze nie mial. Mal karuzele, fotelik, hustawke ale maty cholerka jszcze nie. Polcialam wiec biegi do sklepu ijuz ma :-)
O taka:
Byl wniebowziety. Jutro wkleje filmik z jego radocha :-)

NO jaka ma wypasiona mate - czadowa jest :tak:!

1)W odpowiedzi na pytanie czy mu sie podoba:
2) Po burzy emocji (juz ktoras wkleila podobne :-))

Jaki usmiech :-D i pod wpływem atrakcji dziecko padlo hahah :)

jak jeszcze raz napisze ze mi dziecko spi jak aniolek to walnijcie mnie od razu w leb !!! mialam tu wlasie taki cyrk ze 2h wyciete z zyciorysu ... mam dosc !!

Mea popłakałam sie :-D:-D !! NO biedna ty ! :sorry2:Ale za te teksty to ja ciebie kocham normalnie !:tak:

ja mam czesto tak ze gdy tylko wam napisze ze moja mala spi i ja mam chwile czasu... to ona za kazdym razem zaczyna sobie skrzeczec przeciagac sie i sie budzi z nerwami ze wrzeszczy przez moment jakby jej ktos krzywde robil!!! ale ostatnio mam na nia patent... bawimy sie w golasa jak tylko jest zła! rozpinam jej spioszki od dolu wyciagam nozki, chywatm i robi nimi rowerewk tak ze jula podskakuje sobie i mowie do niej "golas golas golas" i bardzo ja to rozsmiesza i mam spokoj... bo takie pol godz zabawy sprawia ze julka lezy grzecznie i sama sie bawi i potem zasypia a czasami od razu pada i zasypia:-)

My tak samo robimy ! chociaz mi maly nie placze ...ale jak tylko zaczyna marudzic ,cyk syrki gole ,papersiak rozpiety i wietrzenie i rowerek ale ma maly ubaw !!!

Napiszer wam dla mnie smutna wiadomosc...
dzis przeprowadzam sie znow....
znalazlam nowe mieszkanie wczoraj i jak je obejrzalam to w zupelnosci mi wystarcza... na dodatek jest tansze niz obecne no i stamtad nikt mnie nie wyrzuci! jak sie okazalo wlascicielem mieszkania tego nowego jest facet majacy knajpe wraz z fast foodami w miescie i posiada 4 mieszkania ktore wynajmuje i stamtad nikt mnie nie wyrzuci! wiec nie musze sie martwic ze jakas jeb.... furiatka wleci mi do domu i wyrzuci mnie z wszystkimi ciuchami i z dzieckiem!
ale co jest smutne najbardziej? nie bede miala przez jakis czas neta... znow bede musiala wystapic z wnioskiem do multimedii o przeniesienie i zamontowac go na tym drugim mieszkaniu... a co ciekawsze to mieszkanie jest kilka krokow dalej gdzie teraz mieszkam wiec w pelni jestem usatysfakcjonowana:-)
postaram sie zagladac do was z telefonu ale to juz nie jest takie proste bo jednak w tel wszystko zmniejszone nie jest takie latwe i o wiele dluzej trwa!

Kurcze no ja mam nadzieje ze szybko cie podlacza do neta znowu ,bo ta bede tesknic za wami ! pisz i odzywaj sie chociaz troche !

Witam:)
Moja Mysza dziś budziła co 2h, prawie jak zawsze, więc źle nie było:) Nocka OK.
Dziś poznawała rybki w naszym akwarium. Na początku w ogóle nie zwracała uwagi, że coś tam pływa, dopiero potem jakby trochę zaczęła dostrzegać.
Teraz czuwa:) Po obiedzie zamierzamy iść z nią na spacer. To będzie jej trzeci spacerek:)

Ja ciągle myślę o Reve..

Kurcze ja cie podziwiam z tym wstawaniem - bardzo czesto ci sie mala budzi :baffled:.Moj wstaje raz ok 3-4 i juz nad ranem a zasypia ok 21-22.Boze dzieki ci za dziecko co lubi spac.

Ja pisalam juz kilka razy do Reve i sie nie odzywa - niewiem co sie dzieje i o co chodzi !Ale wiem ze byla aktywna chyba w grudniu i nic nie napisala :-(

Noo masakra eh. Ale co zrobić. Niebawem będzie wiosna:-):-) My planujemy dzidzię drugą najwcześniej za 4 lata:-p Duża różnica wieku między dziećmi, ale jeszcze nie skończyłam się uczyć i chciałabym jeszcze popracować jako BHPowiec.
Niunia do tego czasu jak tak dalej będzie to będzie rozpieszczona, że hoho.

Duza roznica??? - u nas jest 8 lat :-D ale za to jaki Patryk jest pomocny !!!:cool2:

duza roznica? a co ja mam powiedziec. 13 lat

u nas 8 lat :-) ale Patryk duzo mi moze teraz pomoc !:tak:

O widzisz Emwu ale zakret ze mnie to rogal a ja myslalam ze fotelik kurde mnie juz rece wlasnie bola i podkladam sobie moja poduche wielkie serducho i plus dwa jaski ale to jakos i tak nie zawsze wygodnie moze kupie sobie tego rogala:)

No ja wlasnie szukalam 2 razy o jakim ty foteliku piszesz ahhahah mysle pokasowaly foty czy co ze ja nie wiedze ahahhaha !

Kocham moje dziecko !

Normalnie juz 3 dzien zasypia sam ! To jest po pierwsze ,jak steka to tylko przyjde smoczka wloze albo poglaskam po glowce i jakos sam sobie zasypia tylko ze wieczorami w naszym lozku zasypia a w dzien wlaczam mu melodyjke cichutko w lozeczku i tak sam sobie zasypia w nim a wieczorem jakos nie moze u siebie zasnac.ale i nad tym popracuje ! tak czy siak nie musze nosic oby mu sie nie odwidzialo.

Wczoraj jak zasnol o 21 tak do 22 otwieral oczy 3 razy ale nie trzeba bylo go podnosci sam sobie zasypial.Jak juz zasnol o 22 tak do konca to wstal mi o 5.30 ( gdzie o 21 mial ostatnie karmienie) jak wstawalam aby robic mleczko jeszcze sie zastanawialam czy ja przez sen go czasmi nie nakarmilam ahahah o 3 ,ale nieeee spal dlugo i tyle .Jak zjadl odlozylam do spania i spal jeszcze do 9 !!!!!! N O kocham go ze taki grzeczny jest no!:-)

A teraz lezy juz 30 minut na macie i zaczyna sie powoli nudzic ,trzeba cos wymyslec nowego ! jakies atrakcje czy cos ahhahah

Wow moj maly spi juz 2 godziny a juz jego pora karmienia minela:) W tym czasie wypucowalam w koncu lazienke prawie do wanny wpadlam bo chcialam ja dobrze umyc ale teraz jaki blysk nie moglam sie cos za to zabrac:)))Zjadlam obiad ale mi w ogole nie smakowal mam ochote na czekolade i nic innego mi nie smakuje od paru dni a na zakupy dopiero w srode moze mi przejdzie :)
Asia no widzisz jak Cie w blad wprowadzilam a tak sobie luknelam szybko i myslalam ze to taki mini fotelik haha

Witam wszystkie Mamy :)
6 tygodni za nami, przez te mrozy i sniegi zaliczyliśmy dopiero dwa spacerki (takie w wózku, bo wyjśc do lekarza i szpitala to nie liczę ;-))
Czytam Was od czasu do czasu, bo Maciuś nie pozwala za bardzo na zajmowanie się czymkolwiek poza zabawianiem go, karmieniem i przewijaniem :-)

no i ja sie nie wyspalam .. i to o dziwo nie z winy Agatki tylko po prostu nie moglam spac !! mala jak zasnela wieczorem to sie nawet o 1 na jedzenie nie obudzila !! o 2 stwierdzilam ze ja nakarmie i moze bede spokojniejsza i sama zasne !! ale niewiele pospalam bo o 4.30 mala zaczela cisnac kupe wiec byla wielka akcja przebierania i potem znowu nie moglam zasnac ...

U nas jest bardzo podobnie, jak już Maciuś zmęczony i najedzony zaśnie około 21, to śpi maksymalnie do 2:30, wtedy karmienie, kupa - wszystko to trwa około godziny. Potem spanie max do 7. Znowu karmienie i później już nie chce spać. Do południa wariowanie, a potem spanko. A po południu to już różnie.
Mimo wszystko się wysypiam. Myślę, że przez jakiś czas nie będzie inaczej, więc nie ma co narzekać.

A poza tym - fajne macie akcesoria dla dzieciaczków. Też zakupiliśmy matę i leżaczek :-)

Asia moj maly chyba tez lubi spac bo w sumie w dzien spi duzo a noc tez od 23 okolo spi do rana tylko biedny jak nie spi to jest troszke aktywny i sie z nim bawie gadam do niego itd a reszte czasu placze bidulek pierdzi czesto i sie napina tak jakby kupe chcial zrobic wlasnie i nie moze ale kupa jest codziennie i wtedy jest super szczesliwy a i te baki ma normalnie smierdzace haha nie wiem jak mu pomoc zeby go ten brzuszek nie bolal o ile to w ogole go brzuch boli bo nie wiem moze macie pomysl o co chodzi???

No nareszcie wiecej nas. Pospalyscie sobie w niedziele czy co?? ;-)
Kocham moje dziecko !

Normalnie juz 3 dzien zasypia sam ! To jest po pierwsze ,jak steka to tylko przyjde smoczka wloze albo poglaskam po glowce i jakos sam sobie zasypia tylko ze wieczorami w naszym lozku zasypia a w dzien wlaczam mu melodyjke cichutko w lozeczku i tak sam sobie zasypia w nim a wieczorem jakos nie moze u siebie zasnac.ale i nad tym popracuje ! tak czy siak nie musze nosic oby mu sie nie odwidzialo.

Wczoraj jak zasnol o 21 tak do 22 otwieral oczy 3 razy ale nie trzeba bylo go podnosci sam sobie zasypial.Jak juz zasnol o 22 tak do konca to wstal mi o 5.30 ( gdzie o 21 mial ostatnie karmienie) jak wstawalam aby robic mleczko jeszcze sie zastanawialam czy ja przez sen go czasmi nie nakarmilam ahahah o 3 ,ale nieeee spal dlugo i tyle .Jak zjadl odlozylam do spania i spal jeszcze do 9 !!!!!! N O kocham go ze taki grzeczny jest no!:-)

A teraz lezy juz 30 minut na macie i zaczyna sie powoli nudzic ,trzeba cos wymyslec nowego ! jakies atrakcje czy cos ahhahah

Jak cos wymyslisz to daj znac. Ja tez staram sie zajmowac Maxa ile wlezie zeby sie nie nudzil . A na rece nie wezme za cholerke bo nie chce nauczyc (no casem biore:)).
U nas z rozrywek
- od wczoraj mata
- karuzela w lozeczku
- hustawka (przygladanie sie mamie jak sprzata, bierze prysznic lub cwiczy)
- obrazki na scianach
- przygladanie sie mamie jak robi miny i gada glupoty

Cos nowego by sie przydalo.

Wow moj maly spi juz 2 godziny a juz jego pora karmienia minela:) W tym czasie wypucowalam w koncu lazienke prawie do wanny wpadlam bo chcialam ja dobrze umyc ale teraz jaki blysk nie moglam sie cos za to zabrac:)))Zjadlam obiad ale mi w ogole nie smakowal mam ochote na czekolade i nic innego mi nie smakuje od paru dni a na zakupy dopiero w srode moze mi przejdzie :)
Asia no widzisz jak Cie w blad wprowadzilam a tak sobie luknelam szybko i myslalam ze to taki mini fotelik haha

No widzisz. :) Coraz wiekszy i z dnia na dzien bedzie latwiej. Bedziesz tez bardziej zorganizowana. :-)

moja mama nauczyła małego nosic na rekach i wozić w wózku :-( teraz mam Mexyk ..... ktoś ma pomysł na oduczenie ?

reklama
Do góry