reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

moim niestety nie...
ja nie widze roznicy..
szczerze nawet nie widze roznicy po czopkach Viburcol ktore tez mialy uspokajc jak mial kolki to chyba nie mylo mocnych na niego...
Ja dostałam te czopki na uspokojenie Małej po szczepieniach i pomogły:tak: To pewnie od dzidzi zależy. Jednej pomoże, drugiej nie.

reklama
NO a moj szkrab nie spi dzis prawie nic oby w nocy dal pospac i najlepsze ze placze bidulek duzo w dzien to byl glodny a wmiedzyczasie to nie wiem moze go brzuch boli bo przy baczkach poplakuje

Widzę, że wasze dzieci śpią, a moja gwiazda dla odmiany jak się opudziła o 6:30 to zasnęła dopiero o 14:00 :szok::szok::szok:. Masakra jakaś- żeby takie małe dziecko prawie 8 godzin czuwało? No bez przesady :no:. A widać było, że jej się spać chce i nawet parę razy zasnęła, ale maksimum na 5 minut :no:.
Martynka też ostatnio tak szaleje:-) Długo nie śpi a jak jest zmęczona to Uparciuszek na chama nie zaśnie:-) Tylko się denerwuje bo tu spać się jej chce a tu chętnie by poczuwała:-)

Pauluś my niestety też razem śpimy:zawstydzona/y: Jak się budzi na pierwsze karmienie to już prawie zawsze zostaje u nas bo jak go odkładam do łóżeczka to najczęściej do pół h się budzi:no:
Pewnie to moja wina bo jak na początku takie przerwy sobie robił to najłatwiej było go uśpić przy cycu no ale trudno:confused:
Będziemu później oduczać:szok:;-)
Moja Perła śpi w swoim łóżeczku, w swoim pokoiku. Uparłam się i mi się udaje:-):-)

a np u mnie przewijak nie zdał egzaminnu wolę małego przewijać w nocy na biurku-rozkładam koc i kosmetyki, pampersy i jest mi wygodniej
Ja mam przewijak z wanienką - na stelażu. I na przewijaku przewijam Małą jedynie przy kąpanku. A tak to na stole w jadalni mam rozłożony ręcznik kąpielowy i tam Malutką przewijam. A jak jestem z nią w jej pokoiku to w jej łóżeczku przewijam:-)

witaj w klubie z tym ze u mnie sie wczoraj skonczyl:-) musze przyznac ze zawsze mialam z 5 dni a teraz 4:-) czyzby o 1 dzien me cierpienie zostało skrócone??? moj maz mnie namawia na seksowanko...hehe a ja sei bardzo boje jakos poki nie pojde do gina to mam obawy.. chce uslyszec ze macica jest na swoim miejscu wszystko jest ok i przeciwskazan do seksu nie widzi!:-)
Mnie dziś mocno bolał brzuch jak na @, wg ginki teraz na dniach mam dostać. Mam już zabezpieczenie w postaci podpaski, śluz jakby kawowy się robił, może coś z tego będzie:-)

ale skrobiecie! nie nadazam:p
daffodil- trzymam kciukiza zdrowko corci!!!!

i znowu pytanko: moj maly ma tendencje do 'jedzenia' raczek ze sie tak wyraze, i po karmieniu tez je je tak jakby byl glodny... i nie wiem czy jest glodny czy nie, bo sie wyrywa od cyca...:(
podpowiedzcie cos...
Moja Martynka ssie piąstkę
a) jak jest głodna
b) jak zostawiam ją by sobie poleżała a ona leżeć bezczynnie nie znosi, wówczas ssie piąstkę bo wie, że ktoś ją weźmie na ręce, że niby głodna jest, ale my się już na to nie nabieramy jak nieraz przedobrzyliśmy i zwymiotowała bo miała za dużo
c) dla uspokojenia. I wyczytałam, że u niemowląt tak to jest, że ssie piąstkę bo albo głodne albo dla uspokojenia właśnie:tak:

Ja już odróżniam kiedy Mała jest głodna, kiedy chce by ją wziąć na ręce (wówczas kombinatorka z niej świetna) a kiedy ssie by po chwili usnąć:)

ja robie ze 40 strzalow dziennie.
i to nie ze wzgledu na nowy aparat tylko ze wzgledu na nowa dzidzie :-)
a mea to nie ze zwykla cyfrowka a chyba z niezla lustrzanka wyskoczyla. ja tez bym chciala....:-(

np to

Nikon D700 najlepszą lustrzanką roku | FotoManiaK.pl
ale za to cudo z 8000 trzeba wyskoczyc.
a za tyle kasy to trzeba zainwestowc tez w jakis kurs fotograficzny
A mi się nigdy lustrzanka nie marzyła:-) Ale to dlatego, że dla mnie aparat jest po to by mieć pamiątkę z czegoś i tyle:happy2:

reklama
Do góry