loo to moj taki stary kon 7 tyg ma i tez je co ok. 3 godz po 100mll....i wuecej nie darady...;/Oja niezle moj to ani razu jeszcze nie pociagnal 120 najwiecej zjada 100 ml a je co 2 godziny w dzien a w nocy co 3 To pewnie zalezy od dzieciaczka kazdy wcina inaczej hehe
reklama
karnitynka1982
Fanka BB :)
Dzieki Emwu super pomysl tam mam do niego w komplecie taki palak ale nie ma nic na nim to tam poprzywieszam poki ktos mi nie pomoze lozeczek pozamieniac Te obrazki jakies zaczarowane pewnie podeslij chociaz jedenA w tym turystycznym na dole to wez ladna kolorowa tasiemke od barierki do barierki i poprzywiazuj do nie jakies miski albo nawet jakies wycinanki z kolorowych papierkow. Zobaczysz jak mu sie spodoba .
My na bialej scianie w sypialni mamy trzy czarno biale obrazki. Sa w czarnych ramach i przedstawiaja zachmurzone niebo. Zwykle czarno szarne chmury i ciemne morze. Ramy sa kwadratowe. Mamy te obrazki nad glowami. Jak Maxa biore na wprost siebie na kolana to az sie krztusi tak sie do tych obrazkow smieja. N aprzewijaku lezac tez glowe odwraca w strone sciany. I widze wyraznie ze patrzy na te obrazki bo oczy skacza od jednego do drugiego . I smieje sie jak wariat !!:-).
Nawet ja ma kiepski humor to idziemy do sypialni i staje z nim na wprost obrazkow. Odrazu usmiech.
Normalnie nie wiem co w tych obrazkach jest. Ani to ladne, ani kolorowe ani interesujace. A on je kocha.
Moze jutro nagram filmik to wam pokaze
karnitynka1982
NO widzisz a i tak o ile pamietam przytyl 2 kg i powiedzieli ze za duzo hihi nie ma reguly moj niech je ile chce na raz byle nie czesciej niz co 2 godzinyDDloo to moj taki stary kon 7 tyg ma i tez je co ok. 3 godz po 100mll....i wuecej nie darady...;/
takie male misie sa w ikei..Dzieki Emwu super pomysl tam mam do niego w komplecie taki palak ale nie ma nic na nim to tam poprzywieszam poki ktos mi nie pomoze lozeczek pozamieniac Te obrazki jakies zaczarowane pewnie podeslij chociaz jeden
akozka
Misia Kosia 3.12.09
Rany dziewczyny, albo Wy się znowu rozkręcacie z pisaniem albo mnie nie było tu wieki! Znowu mam jakieś 30 stron do nadrobienia! A już nie daję rady :-(
Z nowości u nas to Misiulka postanowiła całkowicie się przeciwstawić rodzince i im bardziej próbujemy ją przestawić na spanie w nocy tym ładniej śpi w dzień :-( Już nie mam siły - ostatnio wstaje koło 16, zjada, zasypia na 2-3 godzinki i nie śpi. Niby nic nowego, że nie śpi, ale zdarza jej się zasypiać o 7-8 rano! No przecież to paranoja! Ile takie dziecko powinno spać?! Przecież ona całe noce nie śpi, ciągle chce jeść i się bawić! Ja już nie mam siły, bo przecież z kolei my w dzień musimy jakoś egzystować :-( Ja mam zajęcia na Uniwerku, Marcin idzie do pracy a Misia sobie śpi. Tylko, że potem ona wstaje a my padamy na ryjki :-( Nie mam już zupełnie pomysłu co z nią zrobić :-( Teraz się właśnie objadła znowu, kima na foteliku i już widzę jak zaczyna się budzić do życia. W końcu słońce zaszło więc czas na zabawę... Wampir jakiś mi się urodził chyba
Co do tematów aktualnych to nie wiem o czym piszecie, więc się wtrącę do tego co było w zeszłym tygodniu ;-)
My dajemy przegotowaną wodę albo herbatki hippa mocno rozwodnione (kilka grudek na 50 ml) albo zwykłą herbatę czarną (8-10 kropli z nurka na 100 ml + 3-4 kryształki cukru).
Mnie ostatnio znajoma pytała kiedy mam termin, bo wydawało jej się, że powinnam już urodzić :-( Bardzo to przykre :-(
Ja jeszcze karmię pół na pół. I to dosłownie - pół butli to Nutramigen a pół cycowe - inaczej jej nie smakuje. Aż się boję co będzie jak mi się te resztki z cyca skończą :-(
Misia ma kilka ciuszków 56, ale one wyglądają bardziej na 65 niż 56 ;-) A tak to ledwo się wciska w 62, więc przechodzimy już do 68 - choć są za duże jeszcze. Ciekawe jest dla mnie to, że mój pulpet ma ciuchy za duże w pasie a nie na długość - nie wiem gdzie ona ma te 6 kilo...
No i to chyba tyle co zdążę odpisać dzisiaj ;-) Jakby coś to jeszcze żyjemy, choć jest ciężko.
Trzymajcie się dziewczyny!
Z nowości u nas to Misiulka postanowiła całkowicie się przeciwstawić rodzince i im bardziej próbujemy ją przestawić na spanie w nocy tym ładniej śpi w dzień :-( Już nie mam siły - ostatnio wstaje koło 16, zjada, zasypia na 2-3 godzinki i nie śpi. Niby nic nowego, że nie śpi, ale zdarza jej się zasypiać o 7-8 rano! No przecież to paranoja! Ile takie dziecko powinno spać?! Przecież ona całe noce nie śpi, ciągle chce jeść i się bawić! Ja już nie mam siły, bo przecież z kolei my w dzień musimy jakoś egzystować :-( Ja mam zajęcia na Uniwerku, Marcin idzie do pracy a Misia sobie śpi. Tylko, że potem ona wstaje a my padamy na ryjki :-( Nie mam już zupełnie pomysłu co z nią zrobić :-( Teraz się właśnie objadła znowu, kima na foteliku i już widzę jak zaczyna się budzić do życia. W końcu słońce zaszło więc czas na zabawę... Wampir jakiś mi się urodził chyba
Co do tematów aktualnych to nie wiem o czym piszecie, więc się wtrącę do tego co było w zeszłym tygodniu ;-)
No ja kurka karmie butla a on ciagle chce chyba by opieke wezwali jakbym mu nie dala ze dziecko bije hihi a czym przepijac?
My dajemy przegotowaną wodę albo herbatki hippa mocno rozwodnione (kilka grudek na 50 ml) albo zwykłą herbatę czarną (8-10 kropli z nurka na 100 ml + 3-4 kryształki cukru).
no i kolejny koszmar mnie spotkal.
dalam ogloszenie na necie ze mlode malzenstwo z malym dzieckiem pilnie poszukuje mieszkania ..i oddzwonil facet bylam przed chwila ogladac mieszkanie i zarypał do mnie tak...."a pani widzę w ciąży" no szlaq by trafil!!!!!!!!! az taka wielka jeszcze jestem??? moj boze co ja mam zrobic by w koncu ten wstretny brzuch zgubic i miec spowrotem swoja figure!
Mnie ostatnio znajoma pytała kiedy mam termin, bo wydawało jej się, że powinnam już urodzić :-( Bardzo to przykre :-(
jako jedyna chyba jestem tu mamą karmiącą pół na pół swoim mlekiem i sztucznym. i właśnie podejmuję ostatnią próbę żeby Danielek jadł tylko z piersi. poświęcam kilka dni i nocy na leżakowanie z nim przy piersi, trzymajcie kciuki... i życzcie wytrwałości...
Ja jeszcze karmię pół na pół. I to dosłownie - pół butli to Nutramigen a pół cycowe - inaczej jej nie smakuje. Aż się boję co będzie jak mi się te resztki z cyca skończą :-(
Jakie rozmiary noszą wasze pociechy? mój już wyrasta z 62.
Misia ma kilka ciuszków 56, ale one wyglądają bardziej na 65 niż 56 ;-) A tak to ledwo się wciska w 62, więc przechodzimy już do 68 - choć są za duże jeszcze. Ciekawe jest dla mnie to, że mój pulpet ma ciuchy za duże w pasie a nie na długość - nie wiem gdzie ona ma te 6 kilo...
No i to chyba tyle co zdążę odpisać dzisiaj ;-) Jakby coś to jeszcze żyjemy, choć jest ciężko.
Trzymajcie się dziewczyny!
Hot chocolate
Mama Macola ;)
karnitynka1982, dlaczego nie częściej? Maciek jest trochę starszy od twojego synka i niestety w dzień je co 2h a czasami nawet chce częściej :-(niech je ile chce na raz byle nie czesciej niz co 2 godzinyDD
No i już sama nie wiem czy mu dawać czy nie
aga6671
Mama Hani i Tomka
ja uwazam z wycieraniem zawsze od pipki ku tyleczkowi!!!!! rece zawsze mam czyste przed przebieraniem bo myje bo wiem ze higiena u dziewczynek jest bardzo wazna! no ale nie zawsze omoge ja uchronic... bo czasem nie slysze ze robi kupke i jak zdejmuje pampersa to ta kupa czesto jest bardzo duza i nie uniknione jest ze z pipki tez musze ja umyc!
przestarszylas mnie tym ze jak raz dziecko zlapalo to czesto to pozniej mialo!
Ale tak jak Marta napisała...wystarczy że tak zrobi kupę że będzie wszędzie i jak ma już takie predyspozycje to załapie często...ale może Julce tylko raz to się przytrafiło
hej dziewczynki chyba powoli wracam do życia te ostatnie 2tyg byly dla mnie masakra! ale na szczescie juz jest wszystko ok i z dnia na dzien coraz lepiej sie czuje psychicznie. mysle ze juz bede tu z wami i nie bede uciekac w samotnosc. Jeszcze raz chcialam wam podziekowac za to ze bylyscie ze mna na porodowce i potem jak mialam watpliwosci ze doradzalyscie...wasza obecnosc bardzo mi pomogla. DZIĘKUJĘ!!!
no ja pisze prawde....:-) tyle dobrego co mi napisalas a juz czasem takimi tekstami trzaskalas ze w biolach sie smialam :-) podnosilas mocno na duchu:-) no a pewnie sama juzkiedys spotkalas sie z tym ze milo jest gdy ktos sie troszczy cieplym slowem w ciezkich chwilach dla ciebie! doradzam kazdemu miec takich znajomych! bo ja poznalam was w sierpniu a odwazylam sie napisac i tak pozniej i mam z wami wiekszy kontakt.... rozmawiamy codziennie jestem z wami bardzo zrzyta ze nie wyobrazam sobie dnia bez was a moje kolezanki od lat nawet te od dziecka tak sie nie troszcza i nie interesuja!
No to sie nam mea odstawi !!!!!!!!Toz to laska bedzie ze ho ho !
A ja zamowiłam sobie wczoraj na allegro zele uv ,pilniki ,cleanery ,primery ,blendery i reszte szajsu i jak tylko mi przyjdzie i moj ksieciuniu udajacy w dalszym ciagu ze spi pozwoli mi to se pierdzielne tipsy bo moje paznokcie wołaja o pomste do nieba po ciazy ! A ze kilka lat temu robiłąm paznokietki to mam cały potrzebny zestaw z lampom ! Tyle ze musialm braki uzupelnic bo mi sie pokonczylo kilka rzeczy !I tez se walne tipsa a co ! ....no i za jakies 2 tyg trzeba bedzie juz odrost robic !Ale najpierw niech moj stary przyjedzie i kase przywiezie ahhaha !
Szkoda że mieszkasz tak daleko
Moj sie zdecydowal wstac ! Zjadl 140 ml i spi dalej ,nawet nie mialam kiedy mu zaplikowac bobtiku bo zasnol przy flaszce !
Ciekawam jak on sobie noc wyobraza!!!!! OOO nie ok 17 bede go budzic jak sie sam nie obudzi bo nie mam zamiaru zas sluchac jak se gada w lozku do 12 w nocy !
Lubie jak gada wprost kocham ale nie o tej porze !
Dziewczyny czy wasze dzieci tez jedza i wala kupe w tym samym czasie
No bo moj wlansie tak raz dziennie ma !
A ja sie zastanawiam jak tak mozna tu polykac a tam cisnac w jednym czasie ( ja chyba bym sie zaszportała)
Tomek robi kupkę tylko i wyłącznie w leżaczku
Zawsze jak się obudzi to najpierw pierdzi jak szalony a potem kupkuje:-) A jakie miny przy tym robi:-)
Laseczki a powiedzcie mi od kiedy mozna maluszka na macie edukacyjnej ukladac i kiedy zwraca uwage na karuzelke bo moj juz wodzi oczkami bo dzis widzialam jak za malpka wodzil jak ja przesuwalam i na mnie tez sie patrzy i kreci glowka a dzis jak go polozylam na brzuchu to sie podniosl raz na raczkach tak leciutko
Ja też już dawno kładę i nawet się interesuje:-)
Ale woli karuzelę:-)
A w tym turystycznym na dole to wez ladna kolorowa tasiemke od barierki do barierki i poprzywiazuj do nie jakies miski albo nawet jakies wycinanki z kolorowych papierkow. Zobaczysz jak mu sie spodoba .
My na bialej scianie w sypialni mamy trzy czarno biale obrazki. Sa w czarnych ramach i przedstawiaja zachmurzone niebo. Zwykle czarno szarne chmury i ciemne morze. Ramy sa kwadratowe. Mamy te obrazki nad glowami. Jak Maxa biore na wprost siebie na kolana to az sie krztusi tak sie do tych obrazkow smieja. N aprzewijaku lezac tez glowe odwraca w strone sciany. I widze wyraznie ze patrzy na te obrazki bo oczy skacza od jednego do drugiego . I smieje sie jak wariat !!:-).
Nawet ja ma kiepski humor to idziemy do sypialni i staje z nim na wprost obrazkow. Odrazu usmiech.
Normalnie nie wiem co w tych obrazkach jest. Ani to ladne, ani kolorowe ani interesujace. A on je kocha.
Moze jutro nagram filmik to wam pokaze
Gdzieś czytałam że właśnie najlepsze dla takich maluszków są czarno-białe obrazki bo mają wyraźny kontrast i dziecko je super widzi!
Mówili żeby nawet samemu narysować na białej kartce coś czarnym kolorem i super się dziecko zabawi;-)
karnitynka1982
NO bo ja karmie butla i moj maly chcial jesc co pol godzinki jadl wtedy 20 ml albo 30 gora 40 i spytalam sie pediatry czy moge dawac na zadanie tak jak z cyca na co ona ze nie bo minimum 2 godziny przerwy musza byc zeby to mleczko sie strawilo i oszukuje go jak chce czescie herbatka choc jest ciezko drze sie w nieboglosy chociaz teraz tylko z 2 razy dziennie chce jesc czesciej a jeszcze 4 dni temu to co karmienie byla walka i oszukiwaniekarnitynka1982, dlaczego nie częściej? Maciek jest trochę starszy od twojego synka i niestety w dzień je co 2h a czasami nawet chce częściej :-(
No i już sama nie wiem czy mu dawać czy nie
Hot chocolate
Mama Macola ;)
Aaaa już wszystko rozumiem ;-) A nie orientujesz się może czy przy karmieniu piersią można częściej niż co 2h bo jak Maciejka płacze to nie mam sumienia go tak męczyć i karmię go na żądanieNO bo ja karmie butla i moj maly chcial jesc co pol godzinki jadl wtedy 20 ml albo 30 gora 40 i spytalam sie pediatry czy moge dawac na zadanie tak jak z cyca na co ona ze nie bo minimum 2 godziny przerwy musza byc zeby to mleczko sie strawilo i oszukuje go jak chce czescie herbatka choc jest ciezko drze sie w nieboglosy chociaz teraz tylko z 2 razy dziennie chce jesc czesciej a jeszcze 4 dni temu to co karmienie byla walka i oszukiwanie
reklama
karnitynka1982
Mozna czesciej bo to melko jest lekkostrawne fajnie masz bo mi tez ciezko jak robie wszystko zeby mu bylo dobrze a wiem ze on jest poprostu glodny ale mysle ze lada dzien juz nie bedzie tak zle i sie przestawiAaaa już wszystko rozumiem ;-) A nie orientujesz się może czy przy karmieniu piersią można częściej niż co 2h bo jak Maciejka płacze to nie mam sumienia go tak męczyć i karmię go na żądanie