reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
A w tym turystycznym na dole to wez ladna kolorowa tasiemke od barierki do barierki i poprzywiazuj do nie jakies miski albo nawet jakies wycinanki z kolorowych papierkow. Zobaczysz jak mu sie spodoba :).

My na bialej scianie w sypialni mamy trzy czarno biale obrazki. Sa w czarnych ramach i przedstawiaja zachmurzone niebo. Zwykle czarno szarne chmury i ciemne morze. Ramy sa kwadratowe. Mamy te obrazki nad glowami. Jak Maxa biore na wprost siebie na kolana to az sie krztusi tak sie do tych obrazkow smieja. N aprzewijaku lezac tez glowe odwraca w strone sciany. I widze wyraznie ze patrzy na te obrazki bo oczy skacza od jednego do drugiego :). I smieje sie jak wariat !!:-).
Nawet ja ma kiepski humor to idziemy do sypialni i staje z nim na wprost obrazkow. Odrazu usmiech.
Normalnie nie wiem co w tych obrazkach jest. Ani to ladne, ani kolorowe ani interesujace. A on je kocha.
Moze jutro nagram filmik to wam pokaze
Dzieki Emwu super pomysl tam mam do niego w komplecie taki palak ale nie ma nic na nim to tam poprzywieszam poki ktos mi nie pomoze lozeczek pozamieniac:) Te obrazki jakies zaczarowane pewnie podeslij chociaz jeden ;)

Rany dziewczyny, albo Wy się znowu rozkręcacie z pisaniem albo mnie nie było tu wieki! Znowu mam jakieś 30 stron do nadrobienia! A już nie daję rady :-(
Z nowości u nas to Misiulka postanowiła całkowicie się przeciwstawić rodzince i im bardziej próbujemy ją przestawić na spanie w nocy tym ładniej śpi w dzień :-( Już nie mam siły - ostatnio wstaje koło 16, zjada, zasypia na 2-3 godzinki i nie śpi. Niby nic nowego, że nie śpi, ale zdarza jej się zasypiać o 7-8 rano! No przecież to paranoja! Ile takie dziecko powinno spać?! Przecież ona całe noce nie śpi, ciągle chce jeść i się bawić! Ja już nie mam siły, bo przecież z kolei my w dzień musimy jakoś egzystować :-( Ja mam zajęcia na Uniwerku, Marcin idzie do pracy a Misia sobie śpi. Tylko, że potem ona wstaje a my padamy na ryjki :-( Nie mam już zupełnie pomysłu co z nią zrobić :-( Teraz się właśnie objadła znowu, kima na foteliku i już widzę jak zaczyna się budzić do życia. W końcu słońce zaszło więc czas na zabawę... Wampir jakiś mi się urodził chyba :confused:

Co do tematów aktualnych to nie wiem o czym piszecie, więc się wtrącę do tego co było w zeszłym tygodniu ;-)

No ja kurka karmie butla a on ciagle chce chyba by opieke wezwali jakbym mu nie dala ze dziecko bije hihi a czym przepijac?

My dajemy przegotowaną wodę albo herbatki hippa mocno rozwodnione (kilka grudek na 50 ml) albo zwykłą herbatę czarną (8-10 kropli z nurka na 100 ml + 3-4 kryształki cukru).

no i kolejny koszmar mnie spotkal.
dalam ogloszenie na necie ze mlode malzenstwo z malym dzieckiem pilnie poszukuje mieszkania ..i oddzwonil facet bylam przed chwila ogladac mieszkanie i zarypał do mnie tak...."a pani widzę w ciąży" no szlaq by trafil!!!!!!!!! az taka wielka jeszcze jestem??? moj boze co ja mam zrobic by w koncu ten wstretny brzuch zgubic i miec spowrotem swoja figure!

Mnie ostatnio znajoma pytała kiedy mam termin, bo wydawało jej się, że powinnam już urodzić :-( Bardzo to przykre :-(

jako jedyna chyba jestem tu mamą karmiącą pół na pół swoim mlekiem i sztucznym. i właśnie podejmuję ostatnią próbę żeby Danielek jadł tylko z piersi. poświęcam kilka dni i nocy na leżakowanie z nim przy piersi, trzymajcie kciuki... i życzcie wytrwałości...

Ja jeszcze karmię pół na pół. I to dosłownie - pół butli to Nutramigen a pół cycowe - inaczej jej nie smakuje. Aż się boję co będzie jak mi się te resztki z cyca skończą :-(

Jakie rozmiary noszą wasze pociechy? mój już wyrasta z 62.

Misia ma kilka ciuszków 56, ale one wyglądają bardziej na 65 niż 56 ;-) A tak to ledwo się wciska w 62, więc przechodzimy już do 68 - choć są za duże jeszcze. Ciekawe jest dla mnie to, że mój pulpet ma ciuchy za duże w pasie a nie na długość - nie wiem gdzie ona ma te 6 kilo...

No i to chyba tyle co zdążę odpisać dzisiaj ;-) Jakby coś to jeszcze żyjemy, choć jest ciężko.
Trzymajcie się dziewczyny!

ja uwazam z wycieraniem zawsze od pipki ku tyleczkowi!!!!! rece zawsze mam czyste przed przebieraniem bo myje bo wiem ze higiena u dziewczynek jest bardzo wazna! no ale nie zawsze omoge ja uchronic... bo czasem nie slysze ze robi kupke i jak zdejmuje pampersa to ta kupa czesto jest bardzo duza i nie uniknione jest ze z pipki tez musze ja umyc!
przestarszylas mnie tym ze jak raz dziecko zlapalo to czesto to pozniej mialo!

Ale tak jak Marta napisała...wystarczy że tak zrobi kupę że będzie wszędzie i jak ma już takie predyspozycje to załapie często...ale może Julce tylko raz to się przytrafiło:tak:

hej dziewczynki:) chyba powoli wracam do życia:) te ostatnie 2tyg byly dla mnie masakra! ale na szczescie juz jest wszystko ok i z dnia na dzien coraz lepiej sie czuje psychicznie. mysle ze juz bede tu z wami i nie bede uciekac w samotnosc. Jeszcze raz chcialam wam podziekowac za to ze bylyscie ze mna na porodowce i potem jak mialam watpliwosci ze doradzalyscie...wasza obecnosc bardzo mi pomogla. DZIĘKUJĘ!!!

no ja pisze prawde....:-) tyle dobrego co mi napisalas a juz czasem takimi tekstami trzaskalas ze w biolach sie smialam :-) podnosilas mocno na duchu:-) no a pewnie sama juzkiedys spotkalas sie z tym ze milo jest gdy ktos sie troszczy cieplym slowem w ciezkich chwilach dla ciebie! doradzam kazdemu miec takich znajomych! bo ja poznalam was w sierpniu a odwazylam sie napisac i tak pozniej i mam z wami wiekszy kontakt.... rozmawiamy codziennie jestem z wami bardzo zrzyta ze nie wyobrazam sobie dnia bez was a moje kolezanki od lat nawet te od dziecka tak sie nie troszcza i nie interesuja!

:tak::tak::tak:

No to sie nam mea odstawi !!!!!!!!Toz to laska bedzie ze ho ho !

A ja zamowiłam sobie wczoraj na allegro zele uv ,pilniki ,cleanery ,primery ,blendery i reszte szajsu i jak tylko mi przyjdzie i moj ksieciuniu udajacy w dalszym ciagu ze spi pozwoli mi to se pierdzielne tipsy bo moje paznokcie wołaja o pomste do nieba po ciazy ! A ze kilka lat temu robiłąm paznokietki to mam cały potrzebny zestaw z lampom ! Tyle ze musialm braki uzupelnic bo mi sie pokonczylo kilka rzeczy !I tez se walne tipsa a co ! ....no i za jakies 2 tyg trzeba bedzie juz odrost robic !Ale najpierw niech moj stary przyjedzie i kase przywiezie ahhaha !

Szkoda że mieszkasz tak daleko:no:

Moj sie zdecydowal wstac ! Zjadl 140 ml i spi dalej ,nawet nie mialam kiedy mu zaplikowac bobtiku bo zasnol przy flaszce ! :dry::dry:
Ciekawam jak on sobie noc wyobraza!!!!! OOO nie ok 17 bede go budzic jak sie sam nie obudzi bo nie mam zamiaru zas sluchac jak se gada w lozku do 12 w nocy !:baffled:
Lubie jak gada wprost kocham ale nie o tej porze !:errr:

Dziewczyny czy wasze dzieci tez jedza i wala kupe w tym samym czasie :confused:
No bo moj wlansie tak raz dziennie ma ! :rolleyes2:
A ja sie zastanawiam jak tak mozna tu polykac a tam cisnac w jednym czasie ( ja chyba bym sie zaszportała) :oo:

Tomek robi kupkę tylko i wyłącznie w leżaczku:szok:
Zawsze jak się obudzi to najpierw pierdzi jak szalony a potem kupkuje:-) A jakie miny przy tym robi:szok::-)

Laseczki a powiedzcie mi od kiedy mozna maluszka na macie edukacyjnej ukladac i kiedy zwraca uwage na karuzelke bo moj juz wodzi oczkami bo dzis widzialam jak za malpka wodzil jak ja przesuwalam i na mnie tez sie patrzy i kreci glowka a dzis jak go polozylam na brzuchu to sie podniosl raz na raczkach tak leciutko:)

Ja też już dawno kładę i nawet się interesuje:-)
Ale woli karuzelę:-)

A w tym turystycznym na dole to wez ladna kolorowa tasiemke od barierki do barierki i poprzywiazuj do nie jakies miski albo nawet jakies wycinanki z kolorowych papierkow. Zobaczysz jak mu sie spodoba :).

My na bialej scianie w sypialni mamy trzy czarno biale obrazki. Sa w czarnych ramach i przedstawiaja zachmurzone niebo. Zwykle czarno szarne chmury i ciemne morze. Ramy sa kwadratowe. Mamy te obrazki nad glowami. Jak Maxa biore na wprost siebie na kolana to az sie krztusi tak sie do tych obrazkow smieja. N aprzewijaku lezac tez glowe odwraca w strone sciany. I widze wyraznie ze patrzy na te obrazki bo oczy skacza od jednego do drugiego :). I smieje sie jak wariat !!:-).
Nawet ja ma kiepski humor to idziemy do sypialni i staje z nim na wprost obrazkow. Odrazu usmiech.
Normalnie nie wiem co w tych obrazkach jest. Ani to ladne, ani kolorowe ani interesujace. A on je kocha.
Moze jutro nagram filmik to wam pokaze

Gdzieś czytałam że właśnie najlepsze dla takich maluszków są czarno-białe obrazki bo mają wyraźny kontrast i dziecko je super widzi!
Mówili żeby nawet samemu narysować na białej kartce coś czarnym kolorem i super się dziecko zabawi;-)

karnitynka1982, dlaczego nie częściej? Maciek jest trochę starszy od twojego synka i niestety w dzień je co 2h a czasami nawet chce częściej :-(
No i już sama nie wiem czy mu dawać czy nie :confused:
NO bo ja karmie butla i moj maly chcial jesc co pol godzinki jadl wtedy 20 ml albo 30 gora 40 i spytalam sie pediatry czy moge dawac na zadanie tak jak z cyca na co ona ze nie bo minimum 2 godziny przerwy musza byc zeby to mleczko sie strawilo i oszukuje go jak chce czescie herbatka choc jest ciezko drze sie w nieboglosy chociaz teraz tylko z 2 razy dziennie chce jesc czesciej a jeszcze 4 dni temu to co karmienie byla walka i oszukiwanie:)

NO bo ja karmie butla i moj maly chcial jesc co pol godzinki jadl wtedy 20 ml albo 30 gora 40 i spytalam sie pediatry czy moge dawac na zadanie tak jak z cyca na co ona ze nie bo minimum 2 godziny przerwy musza byc zeby to mleczko sie strawilo i oszukuje go jak chce czescie herbatka choc jest ciezko drze sie w nieboglosy chociaz teraz tylko z 2 razy dziennie chce jesc czesciej a jeszcze 4 dni temu to co karmienie byla walka i oszukiwanie:)
Aaaa już wszystko rozumiem ;-) A nie orientujesz się może czy przy karmieniu piersią można częściej niż co 2h bo jak Maciejka płacze to nie mam sumienia go tak męczyć i karmię go na żądanie :-p

reklama
Aaaa już wszystko rozumiem ;-) A nie orientujesz się może czy przy karmieniu piersią można częściej niż co 2h bo jak Maciejka płacze to nie mam sumienia go tak męczyć i karmię go na żądanie :-p
Mozna czesciej bo to melko jest lekkostrawne fajnie masz bo mi tez ciezko jak robie wszystko zeby mu bylo dobrze a wiem ze on jest poprostu glodny ale mysle ze lada dzien juz nie bedzie tak zle i sie przestawi :)

Do góry