reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Ojj kochana a ja od porodu a rodzilam 3 tyg i 3 dni temu to na dworzu bylam z 20 razy i to po wielkie zakupy albo do apteki albo do lekarzy szpitali po urzedach pozalatwiac wszystkie formalnosci i to wszystko sama nadzwigalam sie nanosilam walizek toreb z jedzeniem reklamow nawet juz 4 razy odwazylam sie jechac autem do reala chociaz jezdzic nie umiem jeszcze ale sytuacja mnie zmusila i co zrobic juz nie mam sily hehe wczoraj musialam pozalatwiac wszystko w miescie urzad znow plus szpital na drugim koncu miasta bo mialam laktator pozyczony potem jeszcze do bankow przelewy porobic normalnie mialam dosc a potem do gina bo balam sie ze cos nie tak bo te moje odchody mialy brzydki zapach ale mowi ze wsz wyglada ok dala mi tylko jakies globulki to jeszcze musialam latac po aptekach bo nie bylo ich nigdzie. No a od dzis jestem uziemiona mama pojechala zostaly tylko wizyty u lekarza taxowkami albo z kolezanka autem jutro na kontrol znow 20 km w jedna strone az sie boje:(
no Tobie tez nie zazdroszcze!!

ale juz niedlugo a bedziemy mialy ta wiosne, nasze mlauchy beda zdrowe i bedziemy sie bujac z wozkami;-)

a jak maluszek sie czxuje??

reklama
Czesc dziewczynki;-)

I Znowu praktycznie na chwile bo moj maly wogole nie spi od rana ... powoli jakby skonczyl sie problem z kolkami z zparciami ze wzdeciami.... pisze powoli bo jeszcze cos tam jest to zaczal nam sie drugi problem.............

ciagle jak zje to ulewa pisze ulewa bo niewiem czy to ulewanie czy wymioty.... proprostu zje biore go na odbicia a z niego chlusta doslownie cale mleko jakie zjadl i zaraz placze ze glodny ehhh a czasem chlusta i po godzinie i po 2 ..... w nocy musze byc czujna bo mi sie krztusi :(:(:( i musze jak najszybciej go podniesc do gory... boje sie ze mi ktorejs nocy sie zakrztusi a ja nawet nie uslysze ehh:-:)-:)-( a i czasami chlustnie z niego nadtrawiony pokarm :(:(:( ehh

za tydz idziemy do pediatry.... ale pewnie powie ze to normalne :baffled:
ale jemu zawsze sie ulewalo ... tak cielko roche bokami bo jedzeniu czasem wieksza ilosc a teraz to doslownie chlust ze jak nawet na dywan spadnie to slychac jakby ktos kubel wody wylal... i takim sposobem dywany mam w mleku.... ehh
:(:(:) odbija mu sie ale tez nie zawsze ale trzymam go dlugo w pionie staram sie tyle ile mam sily...:baffled:

a teraz poczytyam co u was dziewczynki:-(
Wika moj tez wymiotowal 3 dni..
i dzwonilam do wujka, powiedzial ze jak nie przestanie to mamy osc na usg brzucha bo podobno miedzy 5 a 7 tyg jak dziecko zacznie ulewac duzo to trzeb robic usg i sprawdzic czy nie ma refluksu....
nam na szczescie przeszlo..
i od kilku dni ani raz mu sie nie ulalo...

Wika moj tez wymiotowal 3 dni..
i dzwonilam do wujka, powiedzial ze jak nie przestanie to mamy osc na usg brzucha bo podobno miedzy 5 a 7 tyg jak dziecko zacznie ulewac duzo to trzeb robic usg i sprawdzic czy nie ma refluksu....
nam na szczescie przeszlo..
i od kilku dni ani raz mu sie nie ulalo...
No moj ma wlasnie 5 tyg i 4 dni.... ehh i wlasnie od jakis 2 dni tak z niego chlusta
a jak to to to co wtedy co to oznacz?? jeju CZYLI KIEDY to powinno minac zeby bylo dobrze

Jakie rozmiary noszą wasze pociechy? mój już wyrasta z 62.

my jeszcze nosimy 56 ale 62 mniejsze tez sa ok ... ale widze ze mala juz urosla bo wczesniej nawet 56 miala za duze !! ale mamy kilka pajacykow ulubionych ktore zaczynaja byc za krotkie :)

Czesc dziewczynki;-)

I Znowu praktycznie na chwile bo moj maly wogole nie spi od rana ... powoli jakby skonczyl sie problem z kolkami z zparciami ze wzdeciami.... pisze powoli bo jeszcze cos tam jest to zaczal nam sie drugi problem.............

ciagle jak zje to ulewa pisze ulewa bo niewiem czy to ulewanie czy wymioty.... proprostu zje biore go na odbicia a z niego chlusta doslownie cale mleko jakie zjadl i zaraz placze ze glodny ehhh a czasem chlusta i po godzinie i po 2 ..... w nocy musze byc czujna bo mi sie krztusi :(:(:( i musze jak najszybciej go podniesc do gory... boje sie ze mi ktorejs nocy sie zakrztusi a ja nawet nie uslysze ehh:-:)-:)-( a i czasami chlustnie z niego nadtrawiony pokarm :(:(:( ehh

za tydz idziemy do pediatry.... ale pewnie powie ze to normalne :baffled:
ale jemu zawsze sie ulewalo ... tak cielko roche bokami bo jedzeniu czasem wieksza ilosc a teraz to doslownie chlust ze jak nawet na dywan spadnie to slychac jakby ktos kubel wody wylal... i takim sposobem dywany mam w mleku.... ehh
:(:(:) odbija mu sie ale tez nie zawsze ale trzymam go dlugo w pionie staram sie tyle ile mam sily...:baffled:

a teraz poczytyam co u was dziewczynki:-(

WITAM W KLUBIE my zjadamy nan AR i troche pomaga ... wazne zeby dziecko po jedzeniu bylo spokojne i musi sie przynajmniej kilka razy odbic !! ... jak mala szaleje /placze i meczy brzuszek/ to sie leje wiecej !! no i staram sie jej nie nosic bo kazde noszenie to hustanie brzucha ...

WITAM W KLUBIE my zjadamy nan AR i troche pomaga ... wazne zeby dziecko po jedzeniu bylo spokojne i musi sie przynajmniej kilka razy odbic !! ... jak mala szaleje /placze i meczy brzuszek/ to sie leje wiecej !! no i staram sie jej nie nosic bo kazde noszenie to hustanie brzucha ...

No własnie my tez jedlismy nan AR ale jak obliczylam ze za miesiac wyjdzie nam ponad 200 zł miesiecznie to od razu odstawilam bo nie dalibysmy rady oczywiscie jakos by sie cos wymyslillo jakby to pomagalo oczywiscie pomagalo rowniez troche.... no i ja jak juz biore go na odbicie to chlusta nawet po malych ilosciach bo robie przerwy zeby odpoczal... no i on wlasnie meczy go brzuszek rusza sie denerwuje i to tez moze dlatego mu sie tak ulewa :baffled: ale rzeczywiscie jak bralam na rece na odbicie moze i troche kolysalam postaram sie juz podniesc i nie kolysac nic a nic.... zobaczymy...

to juz taki nawyk bo tak jak mial ataki kolki to go uspokajalam.... ehh...

Najgorsze jest krztuszenie sie w nocy przeciez tak sie boje zasnac ze hej , ksiazki pod nogi lozka podstawione zeby glowa byla wyzej ale to nie pomaga klade go na boku sciskam tak zeby sie nie przekrecil na plecy bo wtedy gorzej o zakrztuszenie ale on i tak cwaniak sie obkreci tak jak mu sie podoba.... on jak sie denerwuje to jak go trzymam pod glowa on lezy taka standardowa pozycja do karmienia to zgina nogi w kolanach i staje na swoich nogach :szok: i wypina brzuch do gory ... z calej sily .... normalnie sie odpycha od moich nogl i caly kregoslup sobie podnosi cale cialo swoje... :baffled:

do tej pory udaje mi sie uslyszec jak sie krztusi i szybko wstac i do gory no ale pewniej nocy moge nue uslyszec :-( ehhh zalamka my to sie mamy jak nie kolki to co innego ....

A wczoraj jak misia wlozylismy do wanny i bylo duzo wiecej wody to zobaczylismy taki slodki usmiech na twarzy ze niewiem... :-):-):-) maly normalnie mial taka radoche ze hej hehe... a wczesniej plakal przed kapiela bo glodny a tak jak tylko wlozylam to sie usmiechnalll ... :-):-):-)

UŚMIECH DZIECKA TO NAJCUDOWNIEJSZA RZECZ JAKA MOZE WYNAGRODZIC TE NASZE STRESY ZMARTWIENIA NIEPRZESPANE NOCE I ZLOSCI ...,naprawde odrazu humor sie poprawia jak dzieco sie usmiechnie:-);-)

No moj ma wlasnie 5 tyg i 4 dni.... ehh i wlasnie od jakis 2 dni tak z niego chlusta
a jak to to to co wtedy co to oznacz?? jeju CZYLI KIEDY to powinno minac zeby bylo dobrze
jakby trwalo np tydzen i bylo czeste w ciagu dnia to trzeba isc sprawdzic...
refluks to zoladek sie nie domyka po jedzeniu i cofa se jedzenie...

ale moze tez miec np infekcje gardla..dzieci jak boli gardlo to rzygaja..tak samo jak boli ucho...

oby u was bylo to tylko zlosiwoscia malca a nie zadna dolegliwosia!!

jakby trwalo np tydzen i bylo czeste w ciagu dnia to trzeba isc sprawdzic...
refluks to zoladek sie nie domyka po jedzeniu i cofa se jedzenie...

ale moze tez miec np infekcje gardla..dzieci jak boli gardlo to rzygaja..tak samo jak boli ucho...

oby u was bylo to tylko zlosiwoscia malca a nie zadna dolegliwosia!!

Oby ehhh dzieki :*

reklama
wlasnie dostalam maila od ciotki z niemiec jest pielegniarka i napisala ze sab simplex nie podaje sie do kazdego posilku tylko 15 trzy razy dziennie ..........................zgłupialam juz sama nie wiem:no:

Do góry