reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

wlasnie dostalam maila od ciotki z niemiec jest pielegniarka i napisala ze sab simplex nie podaje sie do kazdego posilku tylko 15 trzy razy dziennie ..........................zgłupialam juz sama nie wiem:no:

ja dawalam maksymalnie 4 razy 10
a znajoma co wlasnie w niemczech pracuje w klinice dla dzieci
tez tak poradziłaa 3/4 razy
u nas nie było potrzeby dawac wiecej
tam sa konserwanty takie jak benzoesan sodu

Ostatnia edycja:
reklama
Jakie rozmiary noszą wasze pociechy? mój już wyrasta z 62.

Moj niektore 56 a niektore 62:tak:ach z tymi rozmiarami...

moj tez tak ma na czole...
polozn sie bala ze to skaza, ae dr pwoiedziala ze nie...
a ma takie suche plamy nad brawiami...

moze dla spokoju udajcie se do lekarza z tym...
zwlaszcza ze ostatnio pisalas ze tez zaczynaja sie wam problemy z brzuszkiem...

Dobra ale jak mialby jakies uczulenie na ktorys skladnik to czy znikalyby te krostki i sie pojawialy?:baffled:Pytam szczegolnie mam z dziecmi ktore mialy lub maja na cos alergie?Jak to jest?

no moja urodziła sie 53 cm
teraz ma 58cm
ciuszki nosimy 62cm ale z niektorych firm sa przyduze:dry:

No wlasnie:tak:u mnie jest tak samo:tak:

Dobra ale jak mialby jakies uczulenie na ktorys skladnik to czy znikalyby te krostki i sie pojawialy?:baffled:Pytam szczegolnie mam z dziecmi ktore mialy lub maja na cos alergie?Jak to jest?
Kopciuszku u Piotrusia tez ciągle się pojawia na buźce:-( dzisiaj Pani doktor go ogladała i powiedziała ze to alergiczne, ma na buzce krostki, troche skóra mu sie łuszczy ale to nie trądzik, nie potówki ani inne dolegliwości tylko z alergii pokarmowej to sie bierze.
No moj ma wlasnie 5 tyg i 4 dni.... ehh i wlasnie od jakis 2 dni tak z niego chlusta
a jak to to to co wtedy co to oznacz?? jeju CZYLI KIEDY to powinno minac zeby bylo dobrze

Przy refluksie też czasami krewka się pojawia:-(

Moj niektore 56 a niektore 62:tak:ach z tymi rozmiarami...

No wlasnie:tak:u mnie jest tak samo:tak:

moja znow dzis pozadnie wysypało i sie drapie
dzis lub jutro zadzwonie do pediatry
my juz mielismy zmieniac mleczko na nutramigren
ale pani doktor powiedział ze to sa jeszcze za subtelne zmiany
ja juz nie wiem sama mowi ze to od mleka
na co tu czekac:confused:
czy to minie po pewnym czasie:confused:
mojej kolezanki synek ma skaze białkowa ale jego to juz w 2 tyg zycia wysypało i to na calym ciele
a u nas tylko twarz i szyja:sorry2:

Kopciuszku u Piotrusia tez ciągle się pojawia na buźce:-( dzisiaj Pani doktor go ogladała i powiedziała ze to alergiczne, ma na buzce krostki, troche skóra mu sie łuszczy ale to nie trądzik, nie potówki ani inne dolegliwości tylko z alergii pokarmowej to sie bierze.

no własnie i co z ta alergia dalej
smarujesz go czyms??

No tak ale one raz sa jasniejsze a raz bardziej widac,no i trwa to juz okolo tygodnia:tak:nikt w rodzinie nie jest alergikiem,maly je tylko moje mleko.

no własnie i co z ta alergia dalej
smarujesz go czyms??

:no: Doktorka powiedziała, że nie jest źle, muszę uważać na co co jem, żebym doszła na jakie składniki ma uczulenie. A pielęgnować mam skórke jak zwykle, czyli kąpiele w oliatum bo Piotrus to i na oliwki ma uczulenie:-( przetestowałam chyba już wszystkie i po każdej wyskakiwały krostki:-(

reklama
Co do pobudzenia laktacji to gdzieś czytałam że powinno się 10 min po skończonym karmieniu odciągać mleczko...wtedy znów się produkuje:tak:

Dobrze że Tomek nie ma uczulenia żadnego bo jem już tak dużo różnych rzeczy że ciężko by mi było dojść do tego co go uczula:zawstydzona/y:
A mój mały terrorysta tak jak wczoraj był super spokojny przez cały dzień tak dziś prawie wcale nie spał:szok: Dopiero teraz drzemie od pół godziny...już się boję kąpieli:szok::no:

Co do rozmiarów ciuszków to szczerze mówiąc nie patrzę na metki;-)
Ale niektóre pajacyki ma dobre tylko np trochę krótkie rękawki...ale ubieram je jeszcze:-)

Do góry