reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Mea - tzrymaj sie . Ja trzymam za was kciuki. Dacie rade. Nawet jak Agatka da Wam popalic przez dluzszy czas za kilka miesiecy o wszystkim zapomnicie i nadrobicie zaleglosci w przytulankach i spaniu. A jej usmiech wam wszystko wynagrodzi.
Trzymam kciuki i sluze rda o ile bede umiala .
Albo chociaz uchem gdybys miala ochote sie uzewnetrznic ;-)
Buzka!

reklama
Ja musze fride kupic koniecznie. Maly nie choruje ale mial pare razy koze w nosie. Gruszka sie nameczylam. Niestety tu nie dostalam fridy (a podobno jest). W lutym bede w polsce to sobie kupie.
Niekoniecznie musi to byc frida ja mam taki aspirator SOPELEK, to to samo jest, poszukaj może sa i U Was takie aspiratorki ale pod inna nazwą.http://www.sopelek.info.pl/
Kopciuszku normalnie szlak mnie zaraz trafi. Bylam dziś z mala u pediatry bo mi sie przeziebila!!!!!! co za masakra normalnie mam juz dosc... ta baba co wyrzucila nas z domu wyjechala i wczoraj wnosilismy znow swoje rzeczy a dzis od 7 rano wszystko sprzatalam i ukladalam!!!!!! do tej pory nic nie zjadlam a jak bylam u lekarza to powiedzialam o pepuszku i byc moze to faktycznie przepuklina!!!!!!!! co za koszmar!! mam mala ukladac czesto na brzuchu poniewaz na zaklejenie brzuszka plastrem i wciaganie w ten sposob pepuszka jest jeszcze za wczesnie!!! wiedzialam ze wszystko nie moze byc dobrze. jak my wazylismy wyszlo ze julka wazy 5100g.... a dzis byla wazona u lekarza i wazy 5050g:-) chociaz tyle co mnie cieszy ze mala slicznie przybiera na wadze! ale noce sa koszmarne! malutka ma taki katar ze sie budzi ciagle i spac nie moze do tego kaszelek i gardelko ja boli... bylam zmuszona dzis kupic Fride by smarki wyciagac jej i pwoiem szczerze ze nie wierzylam w to a to naprawde super rzecz! polecam wszystkim!!!
Oj bidula!!!! Musisz jej ciągle nosek oczyszczać, jak Piotruś miał katar, najpierw psikała woda morska w sprayu, w dzien robiłam parówkę z majerankiem, to pieknie rozrzedzało gluciaki a poźniej odciągałam frida:tak:
Czy wy dziewczyny smarujecie swoje malenstwa wódką?Szcezgolnie chodzi mi o kostki i stawy?Bo ja pamietam ze z corka tak robiłam.
No a druga rzecz o ktora chce was zapytac to cwiczenia?Czy robicie je codziennie,tzn czy łokietek bierzecie i łaczycie z przeciwnym kolanem?Bo tez wiem ze robilam to z córcią?
Ćwiczymy ale o smarowaniu pierwsze słyszę:no:
chcialam wam duzo napisac ale jestem wykonczona fizycznie i psychicznie i powiem tylko ze ciezka noc przed nami ... mala ma zmienione mleko na NAN AR /moim zdaniem jest o dupe rozczas !! gluty sie robia w butelce !!/ i dostalismy lakcid ...

narazie mala jest tak strasznie nerwowa ze nie wiem jak ja uspokoic ... po malu wymiekam

Trzymaj się Mea, bedzie dobrze!!!! Pamietaj- TY sie nie denerwuj bo Agacia na pewno to doskonale wyczuwa. Mam nadzieje ze nocka dobrze mineła.

Witam:-)nam noc minela super:-)nawet sie wyspalam:tak:maly obudzil sie tylko dwa razy a wstalismy o 8:30:-)teraz narazie chce na rece.Ja jem sniadanko i bujam go w bujaczku.
Dzisiaj nakrzyczałam na mamę (chociaż jest bardzo kochana i wiele mi pomaga), by nie nosiła Michała na rękach jak przysypia i nie woziła w wózku do uspania :no: bo on zasypia sam i sama mogę go spokojnie zostawiać i nie chcę by to się zmieniło bo to ogromny dla mnie (+) .

No i prawidłowo:tak:nie miej wyrzutow sumienia:no:trzymaj dyscypline bo potem to ty bedziesz miala ciezko;-)

Kopciuszku o wódce pierwsze słyszę a te ćwiczenia to są zalecane u małych dzieci?
Bo mi nikt nic nie kazał robić ani przy Hani ani teraz:no:
Ale my sami się bawimy w rowerek...tylko bez łokci

Natalka to najserdeczniejsze życzenia dla męża bo jutro mogę zapomnieć przy mojej sklerozie:-)

Ja juz nie pamietam skad ja to wiem,wodka teraz nie smaruje ale cwiczenia robie,nie codziennie ale sie staram.

NATALKO ja rowniez zycze wszystkiego najlepszego mezowi;-)mojemu jutro stuknie 31:tak:

Kopciuszku normalnie szlak mnie zaraz trafi. Bylam dziś z mala u pediatry bo mi sie przeziebila!!!!!! co za masakra normalnie mam juz dosc... ta baba co wyrzucila nas z domu wyjechala i wczoraj wnosilismy znow swoje rzeczy a dzis od 7 rano wszystko sprzatalam i ukladalam!!!!!! do tej pory nic nie zjadlam a jak bylam u lekarza to powiedzialam o pepuszku i byc moze to faktycznie przepuklina!!!!!!!! co za koszmar!! mam mala ukladac czesto na brzuchu poniewaz na zaklejenie brzuszka plastrem i wciaganie w ten sposob pepuszka jest jeszcze za wczesnie!!! wiedzialam ze wszystko nie moze byc dobrze. jak my wazylismy wyszlo ze julka wazy 5100g.... a dzis byla wazona u lekarza i wazy 5050g:-) chociaz tyle co mnie cieszy ze mala slicznie przybiera na wadze! ale noce sa koszmarne! malutka ma taki katar ze sie budzi ciagle i spac nie moze do tego kaszelek i gardelko ja boli... bylam zmuszona dzis kupic Fride by smarki wyciagac jej i pwoiem szczerze ze nie wierzylam w to a to naprawde super rzecz! polecam wszystkim!!!

U nas tez narazie mamy z nia nic nie robic:no:pediatra i polozna powiedziala ze jeszcze ma czas sie schowac:tak:jak nie wtedy bedziemy plastrowac:tak:narazie mam czesto układac go na brzuszku zeby miesnie cwiczyl.
Co do wagi to ja wczoraj zwazylam mojego Patryka i sie zszokowałam:szok:waga pokazala mi 5200:szok::tak:tydzien temu jak go wazylam mial 4600:szok:albo ta moja waga cos zle pokazuje albo mam głodomora:-D
A moja za tym nie przepada.

Moj synek tez nie lubi cwiczen:no:i wlasnie dlatego nie cwiczymy codziennie:tak:napina mi sie wtedyi nie chce przez sile mu krzywdy zrobic.

chcialam wam duzo napisac ale jestem wykonczona fizycznie i psychicznie i powiem tylko ze ciezka noc przed nami ... mala ma zmienione mleko na NAN AR /moim zdaniem jest o dupe rozczas !! gluty sie robia w butelce !!/ i dostalismy lakcid ...

narazie mala jest tak strasznie nerwowa ze nie wiem jak ja uspokoic ... po malu wymiekam

No ale nic takiego nie powiedziala?Co z ta biegunka?Czy to sa wymioty?Osłuchowo wsio gra?
My na biegunke zawsze dawalismy Lakcid:tak:jest dobry:tak:
Ty sie troche wycisz bo Agatce sie udziela:tak:spokojnie,bedzie dobrze.

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no:
A u nas standartowo ciężki wieczór a potem taka sama noc:no:
Ale widać było że męczy go brzuszek...ale co z tego jak popierdział i poprawy nie było:no:
I oczywiście nici z przytulanek bo nie dość że mały znów 3 h zasypiał to jeszcze goście przyjechali na chwilę:no:
Trudno..może dziś się uda:tak:
Kopciuszku to dla twojego męża też wszystkiego najlepszego:-)

Hehe, nieźle:-) Ja będę stosować plastry. Tak w ogóle wczoraj albo dziś miałam owulę. Wczoraj tak cholernie bolał mnie jajnik, że wyłam z bólu. Natomiast dziś zalewa mnie śluzem jak w owulację przed ciążą:tak: Dziwnie tak poznawać na nowo swój organizm:-) Też nie chcemy drugiego bobasa przez najbliższe lata, więc pewnie też mimo plasterków gdzieś tam będzie lęk:-p

ja 4 dni temu mialam bol jajnika czyli owulacja tez juz mnie przeszla heheh teraz czekam na okres....
wczesniej pisalam ze mam gulalki i ze boli mnie strasznie okolica szycia... na szczescie ustalo... zgubilam juz chyba ostatni szewek.. tylko nie wiem czy wy tez tak macie ale czuje sie teraz w miejscu intymnym jakas duza i rozciagnieta... jakbym miala wszystko stamtad pogubic....

Oj bidula!!!! Musisz jej ciągle nosek oczyszczać, jak Piotruś miał katar, najpierw psikała woda morska w sprayu, w dzien robiłam parówkę z majerankiem, to pieknie rozrzedzało gluciaki a poźniej odciągałam frida:tak:

wlasnie tak robie... wczoraj przed snem wiele razy jej oczyscilam i mala spala do 6 rano bez pobudki wiec jestem zadowlona bo dzien wczesniej tak ja katar meczyl ze co chwile sie budzila!

Witam:-)
U nas tez narazie mamy z nia nic nie robic:no:pediatra i polozna powiedziala ze jeszcze ma czas sie schowac:tak:jak nie wtedy bedziemy plastrowac:tak:narazie mam czesto układac go na brzuszku zeby miesnie cwiczyl.
Co do wagi to ja wczoraj zwazylam mojego Patryka i sie zszokowałam:szok:waga pokazala mi 5200:szok::tak:tydzien temu jak go wazylam mial 4600:szok:albo ta moja waga cos zle pokazuje albo mam głodomora:-D

pewnie masz glodomorka jak i ja... julka wcina caly czas po 160ml..... i nie ulewa przy tym czyli sie nie przejada....:-)

ja podobnie jak marta100jestem zadowolona z aspiratora Sopelek. sporo tańszy niż Frida, a gruszki jakoś nie potrafię obsłużyć właściwie :zawstydzona/y:
Nasza Alka chyba tez ma przepuklinę pępkową :-( albo jej taki brzydki pępuszek zrobili. we wtorek idziemy do pediatry, zobaczymy co powie.
Po NAN1 mała wymiotuje straszliwie, a potem nie chce jeść w ogóle. aż się boję eksperymentować z innym mlekiem. w szpitalu dostawała bebilon i było ok raczej. niestety pilnie musiałam wyjechać, nie miałam ściągniętego swojego mleka a w osiedlowym sklepie był tylko ten nan nieszczęsny. smakował jej bardzo co prawda, ale co z tego skoro cala noc z głowy i jeszcze potem dzień stresu, że dziecko nie je, wiec się odwodni.teraz juz na wszelki wypadek mam żelazny zapas swojego pokarmu w zamrażalniku.

ja podobnie jak marta100jestem zadowolona z aspiratora Sopelek. sporo tańszy niż Frida, a gruszki jakoś nie potrafię obsłużyć właściwie :zawstydzona/y:
Nasza Alka chyba tez ma przepuklinę pępkową :-( albo jej taki brzydki pępuszek zrobili. we wtorek idziemy do pediatry, zobaczymy co powie.
Po NAN1 mała wymiotuje straszliwie, a potem nie chce jeść w ogóle. aż się boję eksperymentować z innym mlekiem. w szpitalu dostawała bebilon i było ok raczej. niestety pilnie musiałam wyjechać, nie miałam ściągniętego swojego mleka a w osiedlowym sklepie był tylko ten nan nieszczęsny. smakował jej bardzo co prawda, ale co z tego skoro cala noc z głowy i jeszcze potem dzień stresu, że dziecko nie je, wiec się odwodni.teraz juz na wszelki wypadek mam żelazny zapas swojego pokarmu w zamrażalniku.

ja stosowalam nan1 co prawda nie radzilam sie zadnego specjalisty i mala zachowywala sie po nim dobrze z tym ze co chwile byla glodna 1,5 godz i tak piesci ssala i wrzeszczala ze szok... znow bez porady specjalsity zmienilam mleko na bebilon i tez jest super... zero kolek zatwardzen itp...a mala potrafi wytrzymac 3-4godz:-)
co do aspiratorow to cena nie grala roli.... w aptece w ktorej bylam nie bylo wyboru mieli 2 a ze frida byla i ma te wymienne filtry to ja zakupilam bo jednak wydaje mi sie bardziej higieniczna niz MARIMER bo tylko taki jeszcze byl. ale z Fridy jestem bardzo zadowolona choc mala czasem nie kreci sie przy tym a czasem wrecz rzuca tak nie chce bym ja aspirowała.

reklama
Dziewczynki ile czasu po kikucie został strupek u Waszych pociech ? u mojego Minia nadal jest taki brązowy strupiak i smaruję, smaruję i nie schodzi ;-)

Do góry