reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

a my wczoraj probowalismy zastosowac kapiel pozna o 21...i co may nie wiedzial o co chodzi i budzil sie co dwie godz do jedzenia..
jadl o 22, 12, 2, 4, i 6...
wiec hchyba o nie dla nas...

zwazylismy go wczoraj pzed kapiela i jestem w szoku..
moj brzdac wazy juz 4200:szok:
od porodu przytyl 1,120gram...
a mowili ze na leku matki w miesiac powinien od 500-700gr...
a ten tak skoczyl...

mamuska jest dzis niewyspana...co dwie godz karmienie sciaganie i usypianie co trwa u nas dlugo...
w dodatku pobolewa mnie gardlo..i o chybanajgorsze..boje sie ze zaraze malego..;/

witam
my tak odwalilismy przedwczoraj
zwykle kapiemy sie po 20
a w srode ze wzgledu ze mała zrobiła kupe po pachy dosłownie:shocked2:
wykapalismy o 18
i nie dosc ze i tak poszła pozno spac to własnie budziła sie co dwie godziny
myslała ze meza z piorek oskube bo to on wymyslił
a ja musiałam do niej wstawac:wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Bebilon jest i mały i duży:) Mały to nam starczał na parę dni, ale jak wykalkulowaliśmy, że o wiele bardziej opłaca się kupować wielkie opakowanie to tak je kupujemy.

niestety bebilonu comfortu nie ma w duzych paczkach !! tylko te po 400 g

no a my nocke mielismy nawet niezla :) mala obudzila sie na jedzenie kolo 1.30 potem okolo 3 sie obudzila ale polozna poradzila jej wtedy dac tylko herbatke nawet nie wyciagajac z lozeczka i tak tez zrobilam :) a potem obudzila sie kolo 5 :) zjadla ladnie ale juz bylo po spaniu !! do 7.30 buszowala i usnela mi na rekach w koncu ... no wiec przespalismy karmienie i zjadla dopiero o 9.30 :) ale teraz ladnie spi wiec wszystko jest ok :) no i co wazniejsze rodzice tez sie wyspali :)

Witanko :)

Mojemu młodemu się znowu czuja załaczyła i od 5:30 nie spi, karmi się co godzinę i nawet nie myśli by oczy zamknąc :confused: niedługo ochrypne, tyle z Nim gadam :)

Wcinacie jakies witaminy ? ja biore te co w ciązy feminatal:sorry2: bo mi pediatra kazał brać przy karmieniu piersią :confused:
a tez biore feminatal+DHA...

ja mimo ze nie karmie juz duzo to feminatal bede brala do konca paczki ... witamin mi teraz brakuje bo chodze blada jak papier !! poza tym musialabym skoczyc zrobic sobie morfologie !! bo wychodzac ze szpitala mialam anemie i nie wiem jak to teraz wyglada ... tardyferonu juz nie biore bo jakkolwiek w ciazy bylo ok tak teraz mialam po nim straszne zaparcia !! a przy leczeniu hemoroidow to jest masakra !!

ja mimo ze nie karmie juz duzo to feminatal bede brala do konca paczki ... witamin mi teraz brakuje bo chodze blada jak papier !! poza tym musialabym skoczyc zrobic sobie morfologie !! bo wychodzac ze szpitala mialam anemie i nie wiem jak to teraz wyglada ... tardyferonu juz nie biore bo jakkolwiek w ciazy bylo ok tak teraz mialam po nim straszne zaparcia !! a przy leczeniu hemoroidow to jest masakra !!
a mi przy wyjsciu nikt nie zrobil morfologii....
na bank mialam anemie dlugo bo blada bylam jak sciana..
ale juz teraz zaczynam nabierac kolorow...
i sama sie lepiej czuje a wczesniej dzien w dzien bol glowy...

Mi zrobiono morfo w szpitalu tylko dlatego, że miała straszne bolesci brzucha + przepuklina ...bali się, że jakiś tam stan zapalny może się dziac .. morfo wyszła super :tak:

Witanko :)

Mojemu młodemu się znowu czuja załaczyła i od 5:30 nie spi, karmi się co godzinę i nawet nie myśli by oczy zamknąc :confused: niedługo ochrypne, tyle z Nim gadam :)

Wcinacie jakies witaminy ? ja biore te co w ciązy feminatal:sorry2: bo mi pediatra kazał brać przy karmieniu piersią :confused:

Ja też tak mam dziś:tak: budzi się co godz i płacze...
No ja witaminek już nie biorę, ale wcześniej brałam feminatal DHA ;-)
Czytam was i czytam i chyba kupię małemu dr browna butlę i spróbuję - chyba mojemu nie służą canpola butle, bo wczoraj jak napił się z niej wieczorem, to miał kolkę:baffled:
a po avencie różnie, ale najczęściej jest spoko; mimo wszystko spróbuję browna...

I tak się zastanawiałam czy lateksowego smoczka młodemu nie kupić, bo silikonowy tak wypluwa, że szok - się śmieję, że trzeba mu go na gumkę przyczepić:-D bo co mu się go poda, to wypluwa i płacze, że chce: cholery dostać można!

Mój smoka nie chce wcale :no: na jedno to i dobrze, bo i tak nie płacze, chyba, że do karmienia ale wtedy dostaje naturalnego smoka i też w sumie czasem sie krzywi i grymasi ;)

Mój smoka nie chce wcale :no: na jedno to i dobrze, bo i tak nie płacze, chyba, że do karmienia ale wtedy dostaje naturalnego smoka i też w sumie czasem sie krzywi i grymasi ;)
moj tez nie chce..
daje mu tylko jak chce jesc a ja grzeje mleko oszukuje go zeby nie plakal ze niby juz je:-D
ale tak to nie lubi i jak pobuje u dac to ma odruch wymiotny..

reklama
Mi pediatra dała skierowanie i na kasę jest, więc za darmo. Prywatnie ofc też można, ale po co jak można państwowo a sporo się zaoszczędzi.

My też na kasę chorych. Skierowanie dostaliśmy przy odbiorze wypisu ze szpitala.

Ja przy wyjściu ze szpitala też miałam dość słabą morfologię- zwłaszcza hemoglobinę. Już w ciąży miałam poniżej normy, a po cesarce jeszcze mi spadło, dlatego teraz znowu łykam żelazo- Tardyferon- ale nie mam po nich zaparć, mała też nie, więc chyba ok. Dodatkowo łykam Feminatal N, bo pisze, że on jest też dla matek karmiących. Będę się musiała wybrać za jakiś czas na badanie krwi, czy ta hemoglobina się coś poprawia :nerd:.

A tak w ogóle to Bianka sie zamieniła w spiącą królewnę. Wczoraj w dzień przespała mi jedno karmienie i dzisiaj w nocy też. W dzień mi spała od 13:00 do 18:00 i musiałam ją budzić, bo jeszcze by spała, a mi cycki by eksplodowały chyba. To samo dzisiaj w nocy. Zasnęła o 21:30 i obudziła się dopiero 3:30 :szok::szok::szok:. Byłam w szoku. Ale zawsze po takim długim śnie jadła przez godzinę :szok:.
Ja jestem ciekawa, jak to jest, jak się już rezygnuje z nocnych karmień. Bo ja mam tyle tego mleka, że potem cycki twardnieją, a niby nie można do tego dopuszczać. Znowu jak odciągnąć laktatorem, to się jeszcze więcej naprodukuje. Sama nie wiem :confused::confused::confused: Może to się jakoś samo ureguluje potem :confused::confused::confused:.

Do góry