G
Georgina
Gość
Asia a Ty przed dostaniem @ zaobserwowałaś śluz jakiś? Bo ja miałam bardzo dużo śluzu przez ostatnie kilka dni, takiego jakby w płodne dni. I dziś to krwawienie. Choć nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie hyhy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Raczej nie mialam wiecej sluzu niz zwykle !Tak mi sie wydaje .Asia a Ty przed dostaniem @ zaobserwowałaś śluz jakiś? Bo ja miałam bardzo dużo śluzu przez ostatnie kilka dni, takiego jakby w płodne dni. I dziś to krwawienie. Choć nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie hyhy.
ALLITKA ja też mam problem z hemoroidami (jeśli to jest to - boli strasznie przy wypróznianiu i żywa krew leci) nie wiem co na to stosować ... a tą korę dębu gdzie dostałaś ?
Nie mozna podgrzewać mleka w wysokich temp nie tylko ze względu na oparzenia bo mozna je wystudzić ale z tego powodu, że traci swoje własciwości takie mleczko. Wysoka temp zabija wszystkie witaminy.hola - pisze ze nie mozna podgrzewac w mikrofalowce z uwagi na zagrozenie poparzeniem !! ale nie pisze ze nie mozna podgrzewac wogole !!
Madziara nie rezygnuj z cyca!!! Nie można sie łatwo poddawać!!!! Mój Piotruś tez nie dojadał sie z piersi, musiałam go przez jakis czas dokarmiac mlekiem modyfikowanym ale jak najwiecej go do cyca przystawiałam, pamietajcie ze laktacja zwiększa sie po takim czestym przystawianiu dopiero po dwóch, trzech dniach to nie exspress i tzreba dac troszke czasu i sobie i malenstwu!!Kochana wiem ze ci ciezko ! Ja bylam na karmieniu mieszanym ! Teraz nie mam juz nic w piersiach doslwonie wiec od 3 dni jestem juz butelkowa mama ! Powiem ci tak ,proboj bo jezeli mala chce cyca warto zeby zawsze cos z niego zjadla ! Moze masz za malo pokarmu wiec dokarmiaj mala ale z cyca nie rezygnuj odrazu ! Ja pociagnelam tak 2 miesiace ! I ciesze sie bo maly zawsze cos tam sobie sciagnol ! szkoda jak masz w piersiach pokarm aby sie ci spalał ! lepiej jak mala go sciagnie i albo zacznie go przybywac wiecej albo zaniknie sam jak u mnie !Moja rada !Ja tak bym to rozwiazala ! Moze jeszcze jakas mamusia ci doradzi! Inna sprawa jak bys pokarmu nie miala albo mala nie chciala cyca ssac ! ale ona chce i ty tez tego troszke masz wiec po co ma sie marnowac?Zawsze dobrze jak dziecko cos sciagnie i troche tych przeciwciac lyknie od ciebie!Decyzje juz pozostawiam tobie !
Właśnie się uczę na S jak sesję. Boże już mam dość hehe. Maleńka śpi. Mamy w salonie drugie łóżeczko (w pokoiku Małej to w którym śpi w nocy) i przystawiamy niedaleko kominka (kominek zamknięty, ale palący się w środku ogień), Malutka uwielbia te klimaty Uspokaja się i zasypia spokojniutko Już w brzuszku była przyzwyczajona do siedzenia przed kominkiem
dziewczyny mi w szpitalu na hemoroidy polozne polecily masc procto-hemolan !! smaruje sie 2 razy dziennie ... po tygodniu wszystko sie samo zagoilo i jest super !! polecam bo wiem co to za bol !!!!
Czołem dziewczynki
My dzis pożegnaliśmy .....kikuta! jaka ulga, pikny ma pępuszek
co prubuje odlozyc to jeszcze wiekrzy placz az sie dusi z tego placzu ooo wypluł monia to znak ze sen jest blisko ok lece cos porobic dziewczynki 3 majcie sie !!! zycze kazdj cierpiliwosci....a mi tez czasem chce sie plakac.... jak juz padam z sil .... ale poczatki sa najgorsze pozniej bedzie juz tylko suuuper:-)
laski a gdzie pisze ze nie mozna mleka przygotowac wczesniej ?? ja na noc mam przygotowane i sie w podgrzewaczu grzeje ... a malej odpukac narazie nic nie dolega ...
Nessi, nam neonatolog zalecił psiukać nie prosto do noska tylko na boki na "płatki" noska
.
Ja byłam z Małą wczoraj na takim badaniu i aż w szoku byłam, że tak krótko trwało:-)
Moja od początku. Dobrze pamiętam jak koleżance w szpitalu samo łóżko się rozłożyło to myślałam, że Mała podskoczy do sufitu, tak się wystraszyła;-) A w domu dźwięków nie brakuje, ale dla odmiany jak śpi jak 'kamień' to nie jest jej nic w stanie obudzić, chyba, że akurat ma lekki sen.
Hehe, Mexi, u nas wszyscy na 8 byli zarejestrowani. Boże a myślałam, że to tylko u nas tak