Włos się na głowie jeży wyobrażam sobie co za koszmarrr My wczoraj tez na usg byliśmy, ale kulturka, byliśmy zapisani na 17 i tak weszliśmy, zapisuje na godziny więc w kolejce nie trzeba stać.My też wczoraj na usg bioderek. Na szczęście wszystko ok, ale co się tam działo. Byłyśmy zarejestrowane na 14:00, po czym przychodzimy do szpitala, a tam przed nami już jakieś 50 dzieci w kolejce - wszyscy na 14:00 . No i okazało się, że ortopeda przyjmuje raz w miesiącu pół godziny . No to chyba ktoś na głowę upadł! Jeszcze nie raczył przyjść punktualnie, tylko po pół godzinie. Dobrze, że mi mała cały czas spała, ale inne dzieci marudziły, kręciły się albo wrzeszczały- mamy z cycami albo butlami na wierzchu- bo nakarmić, bo głodne. No normalnie- to chyba tylko w Polsce jest możliwe . A same badanie trwało może 2 minuty?
reklama
NeSSi
Moderatorka
kurcze a nasz nie chce odpasc ... juz mnie mierzi !! myslalam ze dzis polozna go toroche rozrusza ale lipa ... mala dopiero zasnela od rana i nie bede chciala zeby ja budzila !!
Mi pomogło wietrzenie go trzymał się na małej żyłce, też myślałam, że go ukręcę tak jak pediatra się starał to zrobić ale (__)__), więc wczoraj zaczełam go intensywnie wietrzyć i smarować %, i dzisiaj już poległ ) żyła zbrązowiała i padła
Mi pomogło wietrzenie go trzymał się na małej żyłce, też myślałam, że go ukręcę tak jak pediatra się starał to zrobić ale (__)__), więc wczoraj zaczełam go intensywnie wietrzyć i smarować %, i dzisiaj już poległ ) żyła zbrązowiała i padła
a my jeszcze mamy kikuta
G
Georgina
Gość
Mi pediatra dała skierowanie i na kasę jest, więc za darmo. Prywatnie ofc też można, ale po co jak można państwowo a sporo się zaoszczędzi.A to USG bioderek to teraz jest płatne prywatnie czy darmowe na skierowanie?
Mnie ostatnio lekarka powiedziała ,że nie musimy robić UsG bo ładnie obwodzi bioderkami, ale ja bym tam zrobiła dla spokoju.
kopciuszek2107
Fanka BB :)
mam takie pytanie do bardziej doswiadczonych mam:
minelo trzy tygodnie od porodu a moje karmienie rozkrecilo sie do sciagniec 80 ml maks
malej to srednio wystarcza, rozdrazniona jest, do tego ma kolki
wczoraj o 16 wogole mi siadl pokarm i sciaglam tylko niecale 20 ml :-(
dalam jej nan1, spi po nim pieknie i nie zwija sie tak jakby wogole kolek po modyfik nie miala...
co ja mam robic? przejsc na modyfik ? mieszac?
jestem podlamana ciezka noc :-( heeelp
Ja popieram Askezrobilabym tak jak ona napisala
A to USG bioderek to teraz jest płatne prywatnie czy darmowe na skierowanie?
Mnie ostatnio lekarka powiedziała ,że nie musimy robić UsG bo ładnie obwodzi bioderkami, ale ja bym tam zrobiła dla spokoju.
Mozesz isc i tak i tak u nas np. nie ma na NFZ,musialabym jechac do innego miasta,ja ide prywatnie
MEA u mnie na bebiku tez pisze ze nie wolno przetrzymywac rozrobionego mleczka,trzeba rozrobic i zaraz podac
lajtway
Fanka BB :)
Witam wieczorkiem- mąż dziś dzielnie opiekuje się malutka a ja mogę spokojnie się pouczyć- teraz mam przerwę na jedzonko;-)
U nas kikutek odpadł wczoraj- zalewałam go co drugi dzień fioletem, czasami codzinnie. Kąpaliśmy małą normalnie, jakos specjalnie na niego nie uważałam tylkko po kapieli osuszałam go dokładnie patyczkami higienicznymi.
My na bioderka jesteśmy zapisane na 1.02, zobaczymy co tam wyjdzie.
Ha, dzis zaliczyłyśmy pierwszy świadomy- chyba- uśmieszek. Super sprawa. Szkoda że tylko jeden;-)
U nas kikutek odpadł wczoraj- zalewałam go co drugi dzień fioletem, czasami codzinnie. Kąpaliśmy małą normalnie, jakos specjalnie na niego nie uważałam tylkko po kapieli osuszałam go dokładnie patyczkami higienicznymi.
Ha, dzis zaliczyłyśmy pierwszy świadomy- chyba- uśmieszek. Super sprawa. Szkoda że tylko jeden;-)
reklama
NeSSi
Moderatorka
Witam wieczorkiem- mąż dziś dzielnie opiekuje się malutka a ja mogę spokojnie się pouczyć- teraz mam przerwę na jedzonko;-)
Jesli chodzi o kikuta, to tez nie bardzo przykładałam uwagę podczas kapieli (za bardzo się stresowałam by małego nie ''chibnąć'', ale potem starannie osuszałam patyczkami, potem spirytusem przemywałam ... kikutek wyglada super ...
Natomiast jesli chodzi o opieke ojca nad małym to jest bardzo, ale to bardzo ostrożny ...musiałam go przekonywać 3 dni by wziął małego na ręce do odbicia , lub ponoszenia i oswojenia się z faktem rodzicielstwa dzisiaj miał mieć lekcje przewijania ale spasował nie dam za wygraną ...
Generalnie pojawienie się synka na świecie i ogladanie mojego porodu ... wiele w nim zmieniło - oczywiście pozytywnie poświęca małemu wiele uwagi, całuje ... a kiedyś krzyczał, że on dziecka całował po pupie nie będzie a teraz Ooo,00 .. mu tam róznicy nie robi gdzie całusi