reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
a my po kolejnym ataku kolki....
kurde nie mam sily juz...
nie dosc ze maly cierpi to mnie jeszcze z niewyspania boli glowa i ciagle krzyk jeszcze ten bol poteguje..;/

ehhhh oby nam odeszly te kolki jak najszybciej....

kurde wspolczoje z tymi kolkami ! moze sproboj bobotic albo sab simplex ! Nam bobotic bardzo pomaga !

Asiu, co tam u pani dr? ha widziałam karte Filipka dzisiaj, my byłysmy rano o 9. tak w ogóle to musimy sie na spacer umówić. niech tylko choc trochę chodniki odśnieżą. co Ty na to?

he he no to sie minelysmy bo my bylismy z malym na 9.50 :) NO i of kors ze trzeba sie umowic na spacerek bo samemu jakos tak nudnawo a pozatym niech te zaspy sniegu stopnieja !

Podaje 15 kropelek do kazdego mleka. Z tym ,ze ja robie butle prawie 170ml (150ml plus mleko w proszku i tyle wychodzi). Z tego Max wypija 120 -150 wiec calej dawki i tak nie zazywa.

NO wlansie ja tez zaczelam wkraplac do mleka bo kurde maly za chiny nie chce lyzkac nic innego co nie jest mlekiem !!!:baffled::baffled:

Hej dziewczyny ja dopiero teraz mam chwile!
spotkala mnie dzis bardzo przykra sytuacja. okazalo sie ze mieszkanie ktore wynajmuje nie jest wynajmowane legalnie! facet ktory je wynajmuje jest po rozwodzie i kloci sie z zona o podzial majatku a ona dzis mi wleciala na chate bo w czwartek maja sprawe a ja zupelnie nieswiadoma niczego mialam stamtad zniknac max do 15:00 i zabrac wszystkie swoje rzeczy bo jak nie to wejdzie z policja!!!! noz kur** sie wkurzylam!!!

NO to ladny mlyn no szok !!!!!!

zazdroszczę...mój mały ma problem z bioderkami:-( w ogóle same problemy:-(
bioderka nie tak jak trzeba - będzie musiał chodzić na rehabilitację, bladziutki - znów miał morfologię i wyniki jutro, ale chyba będzie brał żelazo (dostałam już receptę, ale mam zadzwonić po wyniki jutro i doktórka zadecyduje), ma jakieś dziwne drgania nóżek - wizyta u neurologa nas czeka, od tego okulista, jescze jedna badania kontrolne i obowiązkowo przed rehabilitacją ortopeda, kolejne USG (krwiaczek nadal jest w główce) a to przez moje cholerne nadciśnienie w ciąży:wściekła/y:
I już sama nie wiem co jeszcze, bo się gubię już w tym wszystkim i z sił opadam:-( A tu własnie jeszcze sesja na głowie...
I zła jestem na babkę, która robiła USG małemu i mi wypominała, że piersią nie karmię (w ogóle to jest standardowe pytanie w moim szpiatlu:confused: KOGO TO KURDĘ OBCHODZI?). Sama mogę zdecydować, jak chcę karmić i nic im do tego!Odnioslam wrażenie, że jestem gorsza, tak się do mnie zwracała pinda jedna!
Jedyna pozytywna rzecz - mały dobrze przybiera na wadze:tak:

Kurcze u ciebie tez nie zaciekawie !

wróciłam :-D cała i zdrowa.. Mała jest przekochana :)
jak znajde chwile to Wam opisze mój poród.. a jest co opisywać.. :)
dziekuje za smsy , za gratulacje :)
łatwo nie było ale jestem najszczęśliwszą mama pod słońcem !! :)

NO wkoncu mamusiu !!!!!!!!!

Tak wcześnie kąpiecie? A powiedz mi jak potem ze spaniem? Nie ma problemu?

my kapiemy ok 19-20 ,masazyk ,ubieranko,zabawa i calusy ,leki ,flacha i odlot murowany ok 21-22 .Pierwsze karmienie ok 2-3 w nocy ( wczoraj przez sen dawalam o 4 bo sie nie raczyl obudzic) i wstaje juz ok 7 zje polezy popatrzy i lapie nastepny odlot do 10 :)
Wiec my wyspani :)

powiedzcie mi czy wasze dzieci od poczatku reaguja na dzwieki ?? a jesli nie od razu to kiedy zaczynaja reagowac ??

Moj reagowal na dzwiek odrazu !!!!

wiec ja na poczatek chcialam zgłosić że moja mała to Maja Anna :)
w najblizszym czasie postaram sie wrzucic jakies foty.. ale teraz ide sie wykapac i spac poki mała spi najedzona..
mam nawał pokarmu.. cyce jak kamienie...ale mam kapuste i nie zawacham sie jej uzyc..!! :-D

A wiec nie NIKOLA hahahaha :-D:-D

ANOOLA to ciesz sie bo malo nas na forum karmiacych;-):-)Odpoczywaj ile mozesz:tak:

MEA a Agatka nie miala badanego sluchu w szpitalu?U nas takie badanie przeprowadzaja w drugiej dobie zycia,moj maly tez slyszy dzwieki:tak:czasami nawet na spiku sie wzdrygnie jak cos uslyszy:tak:

U nas byl tez sluch badany w szpitalu !!

miala badanie robione i wyszedl problem z prawym uszkiem i dlatego sie czasem zastanawiam czy wszystko jest ok ... pani doktor mowila ze to wina sluzu i wod plodowych ze czesto sie zapapra uszko i troche trwa zanim sie wysuszy ... ponoc naturalnym jest kichanie wtedy u dziecka - ze sie tak oczyszczaja te wszystkie kanaliki ... mala ciagle kicha wiec pewnie jeszcze sie to czysci !! i kontrola jest w klinice w katowicach /najblizej dla nas/

Mea nie martw sie w uszkach moze zalegac jeszcze wody plodowe powinni ci zlecic kontrole uszek za jakis czas!!!! U nas tak robia !

i jeszcze jedna kwestia ... sterylizujecie butle po kazdym uzyciu ??

Ja po kazdym uzyciu myje normalnie plynem i zalewam wrzatkiem ! Butle wygotowuje raz dzinnie wieczorem jak juz maly zasnie !

my wczoraj zakupilismy sterylizator do mikrofalowki i powiem ze jest to super sprawa !! laduje sie na 5 min i gotowe ... w garnku sie bawilam z gotowaniem na 3 raty a i tak duze butle nie wchodzily ... tu za jednym zamachem robie 4 butle ze wszystkimi dodatkami i jest super :)

poza tym zakupilam tez podgrzewacz ... w nocy mi go bardzo brakowalo bo nie chcialo mi sie latac z butlami do kuchni ... tak mi zawsze stoi w podgrzewaczu kolejna porcja mleczka albo herbatka :)

Dobra wiec ja napisze co u nas :)

Kurierem przyszlo ubranko do chrztu Filipka no jest czadowe jestem tak zadowolona ze szok ,bedzie z niego kozak na maxa ahhahaha :) oczywiscie juz przymierzalam no czadowo wyglada :)

Wizyta nasza w poniedzialek u laryngologa nic nie wykazala .Pani doktor pochwalila malego bo nawet dobrze sie nie obudzil przy badaniu ,uszka ,nosek i gardelko wporzadeczku ,byla pewna ze sie wydrze w trakcie badania a on tak naprawde sie tylko pokrzywil.plesniawki poradzila pedzlowac cebionem !!!Nie wierzyla nam ze maly ma 2 miesiace bo taki duzy sie wydaje !Bardzo sympatyczna kobieta!

Wizyta u pediatry wczorajsza ,a wiec maly to kawal chlopa jak powiedziala w tydzien nabral 400 gram !!! Wazy rowne 5000gram !!!!!!!! NO to mam 5 kilogramowego klocka :) Ma 62 cm !!!!!!!!!!! Szok ! 10 cm w 2 miechy !
Osluchowo super ,bioderka wporzadeczku.Tylko zaniepokoila ja miekka glowka z tylu malego ,jak mi pokazala to az krzyknelam i zabralam palucha ,normalnie miekkie ma z tylu wszystko jeszcze ! A to powinno zaczac juz kostiniec ,wiec zwiekszyla dawke witaminy d3 z 2 na 3 krople !
dziewczyny pamietajce aby podawac duza dawke tej witaminy jedna kropla to jest stanowczo zamalo u nas nawet malo bylo 2 krople.Aby nam sie nie narobilo tak jak z Patrykiem ! No i glowka zaczela mu sie pocic co jest oznaka poczatkiem krzywicy i malej ilosci witaminy d3 w organizmie ! A tak pozatym to wszystko super ,
witamine juz podajemy zwiekszona wiec wsio bedzie dobrze! Mam nadzieje ze u was lekarze zwracaja szczegolna uwage na glowke dziecka przy badaniu !!!!!!
A tak pozatym to wsio ok :)

Doszly rowniez zaproszenia na chrzest :) jestm bardzo z niech zadowolona !!Sa sliczne !
Zamawialam cos takiego
ZAPROSZENIA CHRZEST ROCZEK KOMUNIA Z KALKĄ/GRATIS (861652541) - Aukcje internetowe Allegro

A to sa nasze zaproszenia wsrodku !!

Załączniki

• projekt_1.jpg
    projekt_1.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 33
  • trawka2wz.jpg
    trawka2wz.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 34
  • tekst_popr.jpg
    tekst_popr.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 32
Ostatnia edycja:

Załączniki

• K6077_05bfk.jpg
    K6077_05bfk.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
reklama
asko mowisz ze fifi ma swoja kase ?? u nas teraz to Agatka "swojej" kaski ma wiecej niz my razem na kontach !! no ale przyszly nam pieniadze z ubezpieczenia /narazie tylko to co jest za urodzenie dziecka bo jeszcze za szpital powinnam dostac/ do tego zaraz dojdzie 1000 becikowego ... i 500 ze zwiazkow zawodowych ... troszke sie tego nazbiera /na ta chwile pod 5000 podejdzie!!/ ale to sa pieniazki dla niej na szczepionki i mase gazetow ktore co chwile tzreba bedzie kupowac !! ze nie wspomne o tym ze wyprawka kosztowala nas blisko 5000 zl wiec wyjdziemy na zero :)

a hustawka jest super !! a ja bede miala pozyczony od kumpeli lezaczek dla malej /powieziala zeby nie kupowac bo bez sensu !!/

Do góry