reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
a my po kolejnym ataku kolki....
kurde nie mam sily juz...
nie dosc ze maly cierpi to mnie jeszcze z niewyspania boli glowa i ciagle krzyk jeszcze ten bol poteguje..;/

ehhhh oby nam odeszly te kolki jak najszybciej....

kurde wspolczoje z tymi kolkami ! moze sproboj bobotic albo sab simplex ! Nam bobotic bardzo pomaga !

Asiu, co tam u pani dr? ha widziałam karte Filipka dzisiaj, my byłysmy rano o 9. tak w ogóle to musimy sie na spacer umówić. niech tylko choc trochę chodniki odśnieżą. co Ty na to?

he he no to sie minelysmy bo my bylismy z malym na 9.50 :) NO i of kors ze trzeba sie umowic na spacerek bo samemu jakos tak nudnawo a pozatym niech te zaspy sniegu stopnieja !

Podaje 15 kropelek do kazdego mleka. Z tym ,ze ja robie butle prawie 170ml (150ml plus mleko w proszku i tyle wychodzi). Z tego Max wypija 120 -150 wiec calej dawki i tak nie zazywa.

NO wlansie ja tez zaczelam wkraplac do mleka bo kurde maly za chiny nie chce lyzkac nic innego co nie jest mlekiem !!!:baffled::baffled:

Hej dziewczyny ja dopiero teraz mam chwile!
spotkala mnie dzis bardzo przykra sytuacja. okazalo sie ze mieszkanie ktore wynajmuje nie jest wynajmowane legalnie! facet ktory je wynajmuje jest po rozwodzie i kloci sie z zona o podzial majatku a ona dzis mi wleciala na chate bo w czwartek maja sprawe a ja zupelnie nieswiadoma niczego mialam stamtad zniknac max do 15:00 i zabrac wszystkie swoje rzeczy bo jak nie to wejdzie z policja!!!! noz kur** sie wkurzylam!!!

NO to ladny mlyn no szok !!!!!!

zazdroszczę...mój mały ma problem z bioderkami:-( w ogóle same problemy:-(
bioderka nie tak jak trzeba - będzie musiał chodzić na rehabilitację, bladziutki - znów miał morfologię i wyniki jutro, ale chyba będzie brał żelazo (dostałam już receptę, ale mam zadzwonić po wyniki jutro i doktórka zadecyduje), ma jakieś dziwne drgania nóżek - wizyta u neurologa nas czeka, od tego okulista, jescze jedna badania kontrolne i obowiązkowo przed rehabilitacją ortopeda, kolejne USG (krwiaczek nadal jest w główce) a to przez moje cholerne nadciśnienie w ciąży:wściekła/y:
I już sama nie wiem co jeszcze, bo się gubię już w tym wszystkim i z sił opadam:-( A tu własnie jeszcze sesja na głowie...
I zła jestem na babkę, która robiła USG małemu i mi wypominała, że piersią nie karmię (w ogóle to jest standardowe pytanie w moim szpiatlu:confused: KOGO TO KURDĘ OBCHODZI?). Sama mogę zdecydować, jak chcę karmić i nic im do tego!Odnioslam wrażenie, że jestem gorsza, tak się do mnie zwracała pinda jedna!
Jedyna pozytywna rzecz - mały dobrze przybiera na wadze:tak:

Kurcze u ciebie tez nie zaciekawie !

wróciłam :-D cała i zdrowa.. Mała jest przekochana :)
jak znajde chwile to Wam opisze mój poród.. a jest co opisywać.. :)
dziekuje za smsy , za gratulacje :)
łatwo nie było ale jestem najszczęśliwszą mama pod słońcem !! :)

NO wkoncu mamusiu !!!!!!!!!

Tak wcześnie kąpiecie? A powiedz mi jak potem ze spaniem? Nie ma problemu?

my kapiemy ok 19-20 ,masazyk ,ubieranko,zabawa i calusy ,leki ,flacha i odlot murowany ok 21-22 .Pierwsze karmienie ok 2-3 w nocy ( wczoraj przez sen dawalam o 4 bo sie nie raczyl obudzic) i wstaje juz ok 7 zje polezy popatrzy i lapie nastepny odlot do 10 :)
Wiec my wyspani :)

powiedzcie mi czy wasze dzieci od poczatku reaguja na dzwieki ?? a jesli nie od razu to kiedy zaczynaja reagowac ??

Moj reagowal na dzwiek odrazu !!!!

wiec ja na poczatek chcialam zgłosić że moja mała to Maja Anna :)
w najblizszym czasie postaram sie wrzucic jakies foty.. ale teraz ide sie wykapac i spac poki mała spi najedzona..
mam nawał pokarmu.. cyce jak kamienie...ale mam kapuste i nie zawacham sie jej uzyc..!! :-D

A wiec nie NIKOLA hahahaha :-D:-D

ANOOLA to ciesz sie bo malo nas na forum karmiacych;-):-)Odpoczywaj ile mozesz:tak:

MEA a Agatka nie miala badanego sluchu w szpitalu?U nas takie badanie przeprowadzaja w drugiej dobie zycia,moj maly tez slyszy dzwieki:tak:czasami nawet na spiku sie wzdrygnie jak cos uslyszy:tak:

U nas byl tez sluch badany w szpitalu !!

miala badanie robione i wyszedl problem z prawym uszkiem i dlatego sie czasem zastanawiam czy wszystko jest ok ... pani doktor mowila ze to wina sluzu i wod plodowych ze czesto sie zapapra uszko i troche trwa zanim sie wysuszy ... ponoc naturalnym jest kichanie wtedy u dziecka - ze sie tak oczyszczaja te wszystkie kanaliki ... mala ciagle kicha wiec pewnie jeszcze sie to czysci !! i kontrola jest w klinice w katowicach /najblizej dla nas/

Mea nie martw sie w uszkach moze zalegac jeszcze wody plodowe powinni ci zlecic kontrole uszek za jakis czas!!!! U nas tak robia !

i jeszcze jedna kwestia ... sterylizujecie butle po kazdym uzyciu ??

Ja po kazdym uzyciu myje normalnie plynem i zalewam wrzatkiem ! Butle wygotowuje raz dzinnie wieczorem jak juz maly zasnie !

my wczoraj zakupilismy sterylizator do mikrofalowki i powiem ze jest to super sprawa !! laduje sie na 5 min i gotowe ... w garnku sie bawilam z gotowaniem na 3 raty a i tak duze butle nie wchodzily ... tu za jednym zamachem robie 4 butle ze wszystkimi dodatkami i jest super :)

poza tym zakupilam tez podgrzewacz ... w nocy mi go bardzo brakowalo bo nie chcialo mi sie latac z butlami do kuchni ... tak mi zawsze stoi w podgrzewaczu kolejna porcja mleczka albo herbatka :)

Dobra wiec ja napisze co u nas :)

Kurierem przyszlo ubranko do chrztu Filipka no jest czadowe jestem tak zadowolona ze szok ,bedzie z niego kozak na maxa ahhahaha :) oczywiscie juz przymierzalam no czadowo wyglada :)

Wizyta nasza w poniedzialek u laryngologa nic nie wykazala .Pani doktor pochwalila malego bo nawet dobrze sie nie obudzil przy badaniu ,uszka ,nosek i gardelko wporzadeczku ,byla pewna ze sie wydrze w trakcie badania a on tak naprawde sie tylko pokrzywil.plesniawki poradzila pedzlowac cebionem !!!Nie wierzyla nam ze maly ma 2 miesiace bo taki duzy sie wydaje !Bardzo sympatyczna kobieta!

Wizyta u pediatry wczorajsza ,a wiec maly to kawal chlopa jak powiedziala w tydzien nabral 400 gram !!! Wazy rowne 5000gram !!!!!!!! NO to mam 5 kilogramowego klocka :) Ma 62 cm !!!!!!!!!!! Szok ! 10 cm w 2 miechy !
Osluchowo super ,bioderka wporzadeczku.Tylko zaniepokoila ja miekka glowka z tylu malego ,jak mi pokazala to az krzyknelam i zabralam palucha ,normalnie miekkie ma z tylu wszystko jeszcze ! A to powinno zaczac juz kostiniec ,wiec zwiekszyla dawke witaminy d3 z 2 na 3 krople !
dziewczyny pamietajce aby podawac duza dawke tej witaminy jedna kropla to jest stanowczo zamalo u nas nawet malo bylo 2 krople.Aby nam sie nie narobilo tak jak z Patrykiem ! No i glowka zaczela mu sie pocic co jest oznaka poczatkiem krzywicy i malej ilosci witaminy d3 w organizmie ! A tak pozatym to wszystko super ,
witamine juz podajemy zwiekszona wiec wsio bedzie dobrze! Mam nadzieje ze u was lekarze zwracaja szczegolna uwage na glowke dziecka przy badaniu !!!!!!
A tak pozatym to wsio ok :)

Doszly rowniez zaproszenia na chrzest :) jestm bardzo z niech zadowolona !!Sa sliczne !
Zamawialam cos takiego
ZAPROSZENIA CHRZEST ROCZEK KOMUNIA Z KALKĄ/GRATIS (861652541) - Aukcje internetowe Allegro

A to sa nasze zaproszenia wsrodku !!

Załączniki

• projekt_1.jpg
    projekt_1.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 38
  • trawka2wz.jpg
    trawka2wz.jpg
    48,8 KB · Wyświetleń: 40
  • tekst_popr.jpg
    tekst_popr.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 39
Ostatnia edycja:

Załączniki

• K6077_05bfk.jpg
    K6077_05bfk.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 34
Ostatnia edycja:
reklama
asko mowisz ze fifi ma swoja kase ?? u nas teraz to Agatka "swojej" kaski ma wiecej niz my razem na kontach !! no ale przyszly nam pieniadze z ubezpieczenia /narazie tylko to co jest za urodzenie dziecka bo jeszcze za szpital powinnam dostac/ do tego zaraz dojdzie 1000 becikowego ... i 500 ze zwiazkow zawodowych ... troszke sie tego nazbiera /na ta chwile pod 5000 podejdzie!!/ ale to sa pieniazki dla niej na szczepionki i mase gazetow ktore co chwile tzreba bedzie kupowac !! ze nie wspomne o tym ze wyprawka kosztowala nas blisko 5000 zl wiec wyjdziemy na zero :)

a hustawka jest super !! a ja bede miala pozyczony od kumpeli lezaczek dla malej /powieziala zeby nie kupowac bo bez sensu !!/

Do góry