reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

wczoraj nie dałam już rady i zadzwoniłam do znajomej neonatolog by poradzić się co do tych kolek Danielka.
4 razy dziennie po 8 kropelek Boboticu, więcej flaszek jak 4 nie dawać, reszta to pierś. i nie karmić dwiema piersiami na raz, bo w początkowym mleku jest dużo cukrów które też powodują wzdęcia, a jak zassie drugą pierś to wyssie tylko to początkowe mleko bo na to treściwe już raczej nie będzie miał miejsca. spróbować wprowadzić Bebilon na kolki i zaparcia. i - uwaga - przytrzymać go podczas kąpieli dłużej, w ciepłej wodzie, polewać brzuszek, a po kąpieli z pół godziny pobawić się z suszarką! próbowaliśmy wczoraj - daje radę. Danielek się wyciszał przy szumie a ciepłe powietrze ogrzało brzuszek.

a jeśli kropelki i mleko nie dadzą rady to wtedy mleczko na receptę - Bebilon Pepti albo Nutramigen.

my tez chyba bezdiemy musieli na ktores z tych przejsc
i teraz pytanie do luuuuznej - jak Alusia przekonałaś do Nutramigenu, bo chyba nie za bardzo mu smakowało???
a mi pediatra mowila ze dzieci pomimo tego barzo lubia to mleczko
my chyba tez niedługo bedziemy musieli na ktores z nich przejsc

reklama
Podaje 15 kropelek do kazdego mleka. Z tym ,ze ja robie butle prawie 170ml (150ml plus mleko w proszku i tyle wychodzi). Z tego Max wypija 120 -150 wiec calej dawki i tak nie zazywa.
:szok::szok::szok: a ja daje dwa razy po 7/8 kropelek to chyba za mało??
ja mam czeskie choc producent niemiecki i tam chyba jest napisane 3 razy 15
:szok: ale twoj maksio wsuwa ja chyba musze swojej zaczac robic wieksze porcje bo to co jej daje to zjada do dna:nerd:
w czwartek wazyła 4600 i urosła 4 centymetry

a ja mam taka plytke gdzie pokazuja jak wlaczyc u dziecka samouspokajanie sie.
Jest 5 sposobow
1) ZAWIJANIE
2) SZUMIENIE
3) KOLYSANIE
4) SSANIE
5) POZYCJA NA BRZUSZKU

ja czytalam o tych sposobach ... zobaczymy na ile bedzie to skuteczne ... musze poszukac sobie jakiejs mocnej tasmy co by mala tak w rozku zwiazac moze akurat sie uda w nocy ...

moja ma czas aktywności od 4 do 8. musimy je umówić niech sobie przez skypea "pogadaja".
moja jest spokojna tylko oczy ma tak szeroko otwarte, że aż strach i zaczyna sobie coś gugać, głaszcze mnie po twarzy, pociamka cycka i jak już to wszystko się znudzi zasypia.
a ja bidula muszę wstawać, bo o 8 juz Rozalka domaga się uwagi i sniadania przedewszystkim.

no dokladnie jak moja Agatka !! spokojnie az sie jej znudzi ... pokolysam troszke dziecko sie uspokoi i znowu moze 10 min lezec ... jak mamusia zacznie juz przysypiac i zamykac oczy to dziecku sie to raczej nie podoba i wrzask ...

Czy Wam też tak szybko mija czas ? od pieluchy do karmienia od karmienia do pieluchy itd .... ?:confused: odnoszę wrażenie, że zgubiłam gdzieś 2 tygodnie zycia, bo kazdy dzień z małym mimo, że wyjątkowy to jest taki sam ... i tracę juz poczucie czasu ...

przyzwyczaj sie do tej sytuacji !! bo teraz tak ci ucieknie kilka lat !!

no maksio pieknie rosnie;-)
a jak podajesz tn sab simplex ile raz dzienie po ile kropelek??

:szok::szok::szok: a ja daje dwa razy po 7/8 kropelek to chyba za mało??
ja mam czeskie choc producent niemiecki i tam chyba jest napisane 3 razy 15
:szok: ale twoj maksio wsuwa ja chyba musze swojej zaczac robic wieksze porcje bo to co jej daje to zjada do dna:nerd:

w czwartek wazyła 4600 i urosła 4 centymetry
Ja tez mam czeskie niemieckiego producenta i tam jest napisane:
15 kapek do kazde lavicky s pitim.pripravek se bez problemu misi s ruznymi tekutinami(napr.mlekem) ale je mono podavat i na lzicce. :-).
Wpisz w google Sab simplex dawkowanie tez bylo 15 kropli do kazdego posilku

przyzwyczaj sie do tej sytuacji !! bo teraz tak ci ucieknie kilka lat !!

Dokladnie

Hej dziewczyny ja dopiero teraz mam chwile!
spotkala mnie dzis bardzo przykra sytuacja. okazalo sie ze mieszkanie ktore wynajmuje nie jest wynajmowane legalnie! facet ktory je wynajmuje jest po rozwodzie i kloci sie z zona o podzial majatku a ona dzis mi wleciala na chate bo w czwartek maja sprawe a ja zupelnie nieswiadoma niczego mialam stamtad zniknac max do 15:00 i zabrac wszystkie swoje rzeczy bo jak nie to wejdzie z policja!!!! noz kur** sie wkurzylam!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja tez jstem zakochana w pampersach;-)
raz sporowalismy huggies i nestety to nie to samo..
a w pampku robi sie taki zelik i nic nie przecieka..poza tym nie smarujemy pupy i nie ma odparzen..

Ja tez preferuje pampersa:tak: i tez niesmaruje czesto pupy:no:
Dzisiaj mój młody nie spał od 5:00 do 10:00, co godzinę chciał cyca ...:confused: jestem trochę zmęczona mimo, że babel nie płakał ...ale jak on nie spał to ja tez :)

U mnie dzis maly tez czesto wisi na cycu:tak:

no wy juz troche sie orientujecie w tych kruszynkach a my sie dopiero uczymy:zawstydzona/y:
niektore rzeczy nas przeazaja a co sie okazuje sa norma:sorry2:

Jak dziecko skonczy 3 miesiace bedzie juz lepiej;-)choc takie malenkie jest najbardziej cudowne:tak:

Hej dziewczyny ja dopiero teraz mam chwile!
potkala mnie dzis bardzo przykra sytuacja. okaalo sie ze mieszkanie ktore wynajmuje nie jest wynajmowane legalnie! facet ktore je wynajmuje jest po rozwodzie i kloci sie z zona o podzial majatku a ona dzis mi wleciala na chate bo w czwartek maja sprawea ja zupelnie niesiwadoma niczego mialam stamtad zniknac max do 15:00 i zabrac wszystkie swoje rzeczy bo jak nie to wejdzie z policja!!!! noz kur** sie wkurzylam!!!

No to masz teraz niezle zamieszanie:szok:i co teraz?

No to masz teraz niezle zamieszanie:szok:i co teraz?
szybko dzownilam po rodicow cale szczescie ze sa a tata ma nocki wiec tez byl w domu i pomogli mi sie spakowac i wyprowadzic do nich z tym ze wzielam moze 3/4 swoich rzeczy a facet ma zadbac o to by z tamtymi nic sie nie stalo! ale jego byla zona robi mu na zlosc i powiedziala ze jak cos zostawie to wyrzuci mi to przez okno!!! a kretynka wie ze mam malenkie dziecko nie mogla jakos mnieuprzedzic???? jestem bardzo zla bo nie miaalm czasu zjesc dzis nic dopiero przed chwila zjadlam kanapke bo bym padla na twarz!!!!

reklama
Czy Wam też tak szybko mija czas ? od pieluchy do karmienia od karmienia do pieluchy itd .... ?:confused: odnoszę wrażenie, że zgubiłam gdzieś 2 tygodnie zycia, bo kazdy dzień z małym mimo, że wyjątkowy to jest taki sam ... i tracę juz poczucie czasu ...
U nas urozmaicenie bo sami sobie wsjo urozmaicamy. Ale może Wam z czasem też się tak uda, początki chyba są najgorsze.

Do góry