reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
mi pediatra polecila bebilon comfort !! ponoc bardzo dobry na kolki i zaparcia !! ale dzis mi jeszcze powiedziala ze bardzo wazne jest przepajanie dziecka herbatka z rumianku albo koperkowa !! ze bez tego kupy beda za twarde dla takiego maluszka !!

ja wlasnie tez myslalam juz o bebilon comfort ma polozna jeszcze raz do mnie przyjsc to sie jej zapytam! wydaje mi sie ze moja krolewna juz nie najada sie mlekiem NAN a przy tym mleku nic jej nie dolegalo! boje sie zmiany.

najbardziej szkoda mi tych przeciwciał... ale raz potrafię ściągnąć 100ml a na drugi dzień 20ml... poza tym te kolki, nie wiem czy to moje jedzenie, czy mieszanie sztucznego z moim??? czy nie ma żadnego związku?
luuuzna, mój je Nan H.A., już 3 mleka przetestowałam i po każdym coś mu dolegało.

Danielek pije herbatkę z koperku a dziś kupiłam mu rumiankową. póki co biedulek odsypia, mam nadzieję, że puści go trochę po espumisanie.

Witam Was moje Kochane:)
Filipka też męczą straszne gazy, ale moja położna twierdzi że nie mam dawać mu cherbatki koperkowej, co za baba-mam patrzeć spokojnie jak moje dziecko płacze bo nie może się załatwić:wściekła/y: więc na przekur jej i tak małemu podaję, ale nie wiem ile razy dziennie można mu to serwować?? dzisiaj będę miała ściągane szwy, jestem strasznie pocerowana, mam nadzieję że nie będzie mnie to bolało, i tak hemoroidy zatruwają mi życie:-( ale jest już coraz lepiej, wszystko idzie ku dobremu:) i niestety również musze dokarmiac Filipa mieszanką, narazie kupiłam Nan1 , ale jeszcze nie wiem, czy przy tym zostanę;) żal mi tylko bo pokarmu w cyckach trochę mam, a synuś nie chcemojej piersi:-( więc każdą wolną chwilę spędzam z laktatorem, zawsze to choc troszkę mlekaod mamy ;) idę ogarnąć domek, bo za 2 godz przychodzi ta babka, trzymajcie się cieplutko , pozdrawiam:)

Dziewczyny daję małemu Nutramigen (stosowany w alergii na bialka pokarmowe, w nietolerancji laktozy i sacharozy, w kolce jelitowej, u dzieci z wysokim ryzykiem alergii). Naprawdę zdaje egzamin to mleczko:tak: Fakt że smierdzi strasznie i jest gorzkie, ale bardzo dobre dla dziecka.
Jeżeli chodzi o herbatki to daję koperkową. pediatrrzy zalecają max 100 ml na dobę!
a rumiankowa to na co? tak do picia tylko?

ja karmie Kevinka tylko mlekiem Bebilon..calkeirm zrezygnowalam z piersi, gdyz po tym jak dal mi popalic jeszcze w szpitalu cala noc tytlko go musialam przestawiac z jednego do drugiego bo byl tak glodny a mleka wogole wiec jak w jednym sie troche nazbieralo to byla zmiana...pozniej w domu o 12 w nocy stwierdzilam ze sie nie bede meczyc nastepna noc i kupilam mleko to spal prawie cala noc...pozniej troche podoil cycka na drugi dzien ale nie bardzo chcial wiec kupilam sciagarke...pierwszego dnia sciagnelam 40 ml drugiego 20ml ale tylko z jednej piersi bo z drugiej nic nie lecialo a maly juz nie chcial ciagnac bo sie przyzwyczail do butli a ja z odciaagania tez zrezygnowalam bo nie warto dla takiej ilosci sie napompowac....
wiem ze niby mleko matki najzdrowsze ale nie ma sie tez ci meczyc...

A moj krolewicz teraz chyba dopiero zasnal,normalnie od rana jakis taki niespokojny,pospi chwilke i zaraz sie budzi,oby teraz juz pospal troche bo sie wykoncze.Temperatury u mnie jak narazie nie ma:-)
u mnie pierwszy szew puscil bo mam tam teraz skore rozdzielona na 2 czesci wiec jak ja to mowie 2 dodatkowe dzyndzelki!!!! masakra:wściekła/y:
U mnie gin zamiast zalozyc szewek wiecej to jeszcze powiekszyl:-D:-D:-Dnormalnie opitole go jak pojde na wizyte bo maz bedzie niezadowolony:-D:-D:-D

reklama
Hej dziewczynki dawno nie pisałam ale poczytuje was w miare mozliwości.
U nas od środy biegunka 8-10 kupek dziennie, po NAN1 aż zielona woda leciała z małego.Poza tym wzdęcia i ulewanie.Teraz jesteśmy na Bebilon Pepti i kolor kupy się poprawia ale nadal w niej jest śluz. Dostał smecte i lacidofil. Do tego przyplątały się pleśniawki. Mam pelne ręce roboty.:szok:

Do góry