reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Daffi, co bierzesz na wstrzymanie laktacji? bo jak czytam o Bromocornie czy Bromergonie to mnie przerażają skutki uboczne.

a Danielek się męczy od wczorajszego wieczora - cały czas wzdęcia, zasypia na 5 min bo jest taki zmęczony i się budzi, bo boli :-( dałam mu Espumisan w granulkach do mleka, w aptece zamówiłam Bobotic, będzie za 2 godziny. aż mi się płakać chce jak na niego patrzę. :-(

reklama
Daffi, co bierzesz na wstrzymanie laktacji? bo jak czytam o Bromocornie czy Bromergonie to mnie przerażają skutki uboczne.

ja biore Bromergon:-) tez mnie przerazilo i szczerze mowiac do dzis po kazdej wzietej tabletce kreci mi sie w glowie choc mialam wprowadzane je stopniowo bo 1szego dnia bralam tylko pol tabletki, pozniej kolejne 3 dni bralam 2 razy dzinnie po pol tabletki i przez 2 tyg mam brac 2razy 1tabletka!

a Danielek się męczy od wczorajszego wieczora - cały czas wzdęcia, zasypia na 5 min bo jest taki zmęczony i się budzi, bo boli :-( dałam mu Espumisan w granulkach do mleka, w aptece zamówiłam Bobotic, będzie za 2 godziny. aż mi się płakać chce jak na niego patrzę. :-(

Biedulek:-(
Mojemu espumisan nie pomógł:no: dopiero mleczko modyfikowane pomoglo, bo na kolki jelitowe jest między innymi...i teraz mały nie ma prolemów...

Mi się udało odessać 60 ml dla małego, a godzinę wczesniej ssał ta pierś, drugiej nie ruszałam, odciagałam góra 6 min :) i więcej nie trzeba .... super, że w końcu się mi pokarm normuje i go przybywa ......;-)

najbardziej szkoda mi tych przeciwciał... ale raz potrafię ściągnąć 100ml a na drugi dzień 20ml... poza tym te kolki, nie wiem czy to moje jedzenie, czy mieszanie sztucznego z moim??? czy nie ma żadnego związku?
luuuzna, mój je Nan H.A., już 3 mleka przetestowałam i po każdym coś mu dolegało.

najbardziej szkoda mi tych przeciwciał... ale raz potrafię ściągnąć 100ml a na drugi dzień 20ml... poza tym te kolki, nie wiem czy to moje jedzenie, czy mieszanie sztucznego z moim??? czy nie ma żadnego związku?
luuuzna, mój je Nan H.A., już 3 mleka przetestowałam i po każdym coś mu dolegało.

kochana a ama sprawdzalas te mieszanki czy radzilas sie kogos?

Witam sie i ja dzisiaj,noc nie byla najgorsza tylko ranek nie bardzo.Goraczka wczoraj wieczorem podskoczyla do 38,2 ale po antybiotyku i paracetamolu spadla:tak:w nocy utrzymywala sie na poiomie 36-37 st tylko strasznie sie pocilam w nocy.Zauwazylam ze mam troche zaczerwieniona piers ale zgrubien nie ma wiec to chyba jednak jest ta przyczyna.
Pomyliłam się - jednak miałam spokojną noc :) aż za spokojną ...:tak: ale mały wczoraj długo nie spał ...a w nocy nakarmiłam go o 24:00, i spał do 5:00 :) toteż jestem wyspana :) i gotowa do działania :)

No i pieknie:-)

u mnie jedno jest pewne!!! 1 szew mi puscil i dziwnie mi sie zroslo! co dos sexu to u mnie mimo wszystko nadal za wczesnie. krwawienia nie ma ale teraz 1 szew ten na koncu bardzo mnie boli i jak za mocno sie naciagnie to leci z niego kilka kropel krwi! hmmm jestem ciekawa czy ja sie w ogole zagoje hehe

U mnie chyba jest podobnie:tak:jakos nie podoba mi sie jedno miejsce szycia.

reklama
u mnie jedno jest pewne!!! 1 szew mi puscil i dziwnie mi sie zroslo! co dos sexu to u mnie mimo wszystko nadal za wczesnie. krwawienia nie ma ale teraz 1 szew ten na koncu bardzo mnie boli i jak za mocno sie naciagnie to leci z niego kilka kropel krwi! hmmm jestem ciekawa czy ja sie w ogole zagoje hehe

ja juz rany mam zagojone ... jeszcze ze mnie troche leci wiec trzeba zbroic sie w cierpliwosc ... no i macica jeszcze dosc wysoko - gin powiedzial ze jak sie nie obkurczy to walnie mi dawke oksytocyny ale nie za bardzo mi sie to usmiecha ... zwlaszcza ze nie wiem jak to jest podawane ... i jak to wogole wyglada ... a co do seksu to jak u niego bylam w czwartek to mi powiedzial ze najlepiej sama bede wiedziec kiedy krocze sie zagoi ... ze on da zgode jak bedzie ok z macica ale z kroczem musze wiedziec sama bo seks ma mi sprawiac przyjemnosc a nie bol !! a jak on mi wkladal paluchy w srodek to bolalo jak sqrwysyn !!! /sorki ale zadne inne slowo nie oddaje tego bolu!!/

no a teraz swieze wiesci z Agatkowego podworka ... bylismy u pani doktor i mala wazy juz 3280 !!! do wagi urodzeniowej brakuje jej 20g ale to juz i tak 160g wiecej niz w czwartek!!

Do góry