reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dzien dobry!
u nas dla odmiany noc zawalona. Anielka wyspana tylko ze mna gorzej. mam nadzieje ze uda mi sie kimnac w dzien.

Jednym z lepszych mieszanek jest emfamil premium, prenatal :tak: ale jest chyba na recepte :tak:
premature, jest dla niemowlat z niska masa urodzeniowa.
tak to bardzo dobre mleko i nie jest na recepte, ale dostepne tylko w aptece. Rozalka je piła problemu u nas nie załatwiło ale widziałam ze teraz rozne rodzaje sa,normalne, dla dzieci ulewajacych, bez laktozy i takie obnizajace ryzyko alergii na bialko krowie. wtedy tylko jedno było. gdybym musiała to na poczatku myslalabym o ktoryms z tych mlek. jedyny defekt to jego cena w stosunku do innych mieszanek.
Rozalka miała stwierdzona alergie na bialko pokarmowe, wiec nie tylko mleka krowiego i u nas niezbedny byl nutramigen. ale nutramigen tez jest dobry na kolki i moga go pic dzieci z nietolerancja laktozy.

Ostatnia edycja:
reklama
mi pediatra polecila bebilon comfort !! ponoc bardzo dobry na kolki i zaparcia !! ale dzis mi jeszcze powiedziala ze bardzo wazne jest przepajanie dziecka herbatka z rumianku albo koperkowa !! ze bez tego kupy beda za twarde dla takiego maluszka !!

mi pediatra polecila bebilon comfort !! ponoc bardzo dobry na kolki i zaparcia !! ale dzis mi jeszcze powiedziala ze bardzo wazne jest przepajanie dziecka herbatka z rumianku albo koperkowa !! ze bez tego kupy beda za twarde dla takiego maluszka !!

Danielek pije herbatkę z koperku a dziś kupiłam mu rumiankową. póki co biedulek odsypia, mam nadzieję, że puści go trochę po espumisanie.

Witam Was moje Kochane:)
Filipka też męczą straszne gazy, ale moja położna twierdzi że nie mam dawać mu cherbatki koperkowej, co za baba-mam patrzeć spokojnie jak moje dziecko płacze bo nie może się załatwić:wściekła/y: więc na przekur jej i tak małemu podaję, ale nie wiem ile razy dziennie można mu to serwować?? dzisiaj będę miała ściągane szwy, jestem strasznie pocerowana, mam nadzieję że nie będzie mnie to bolało, i tak hemoroidy zatruwają mi życie:-( ale jest już coraz lepiej, wszystko idzie ku dobremu:) i niestety również musze dokarmiac Filipa mieszanką, narazie kupiłam Nan1 , ale jeszcze nie wiem, czy przy tym zostanę;) żal mi tylko bo pokarmu w cyckach trochę mam, a synuś nie chcemojej piersi:-( więc każdą wolną chwilę spędzam z laktatorem, zawsze to choc troszkę mlekaod mamy ;) idę ogarnąć domek, bo za 2 godz przychodzi ta babka, trzymajcie się cieplutko , pozdrawiam:)

najbardziej szkoda mi tych przeciwciał... ale raz potrafię ściągnąć 100ml a na drugi dzień 20ml... poza tym te kolki, nie wiem czy to moje jedzenie, czy mieszanie sztucznego z moim??? czy nie ma żadnego związku?
luuuzna, mój je Nan H.A., już 3 mleka przetestowałam i po każdym coś mu dolegało.
właśnie nad tym samym się zastanawiałam, czy można mieszaćsztuczne mleczko z tym z cyca ?

Witam Was moje Kochane:)
Filipka też męczą straszne gazy, ale moja położna twierdzi że nie mam dawać mu cherbatki koperkowej, co za baba-mam patrzeć spokojnie jak moje dziecko płacze bo nie może się załatwić:wściekła/y: więc na przekur jej i tak małemu podaję, ale nie wiem ile razy dziennie można mu to serwować?? dzisiaj będę miała ściągane szwy, jestem strasznie pocerowana, mam nadzieję że nie będzie mnie to bolało, i tak hemoroidy zatruwają mi życie:-( ale jest już coraz lepiej, wszystko idzie ku dobremu:) i niestety również musze dokarmiac Filipa mieszanką, narazie kupiłam Nan1 , ale jeszcze nie wiem, czy przy tym zostanę;) żal mi tylko bo pokarmu w cyckach trochę mam, a synuś nie chcemojej piersi:-( więc każdą wolną chwilę spędzam z laktatorem, zawsze to choc troszkę mlekaod mamy ;) idę ogarnąć domek, bo za 2 godz przychodzi ta babka, trzymajcie się cieplutko , pozdrawiam:)

sylwik ja hemoroidy leczylam po porodzie mascia procto-hemoral czy jakos tak !! powiem ci ze efekt jest i to znaczny !!!!

dzien dobry!
u nas dla odmiany noc zawalona. Anielka wyspana tylko ze mna gorzej. mam nadzieje ze uda mi sie kimnac w dzien.

premature, jest dla niemowlat z niska masa urodzeniowa.
tak to bardzo dobre mleko i nie jest na recepte, ale dostepne tylko w aptece. Rozalka je piła problemu u nas nie załatwiło ale widziałam ze teraz rozne rodzaje sa,normalne, dla dzieci ulewajacych, bez laktozy i takie obnizajace ryzyko alergii na bialko krowie. wtedy tylko jedno było. gdybym musiała to na poczatku myslalabym o ktoryms z tych mlek. jedyny defekt to jego cena w stosunku do innych mieszanek.
Rozalka miała stwierdzona alergie na bialko pokarmowe, wiec nie tylko mleka krowiego i u nas niezbedny byl nutramigen. ale nutramigen tez jest dobry na kolki i moga go pic dzieci z nietolerancja laktozy.

tego mleka jest kilka rodzajów :tak: ale u mnie tylko na recepte, nie wiem czemu:confused:

reklama
Witam sie my dalej walczymy i sie meczymy jestesmy niewyspani i załamani :(:(:( u nas bebilon comfort pomogł tylko troche ale jest drogi i jesli karmi sie tylko sztucznie to wychodzi 160 zl miesiecznie jakos tak kto ma kase to luzik... no i jak pomaga u nas nie sprwdzil sioe fakt troche pomoglo ale nie bardzo i kupki po nim strasznie u nas sierdzace teraz testujemy nan1 ale juz widze pogorszenie.... maly placze tak jak danielek cherie co 5 min !!! i spi zmeczony bidulek a za 5 min znowu placz .... ehhh a ja juz placze razem z nim ;(;(;( bo nie daje rady nic nie pomaga sprobuje jeszcze bobotic dzis meza wysle do apteki moze bobotic pomoze?? ehh:(:(:( nie mam nic czasu dla siebie bo jak maly placze to chociaz utulam go bo nie umiem inaczej pomoc infacol ekspumisan nie pomaga nam nic ani zadne przepajanie ani herbatki ....luuuzna a jakiej mieszanki Ty uzywasz????

Do góry