reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

po malu przechodzi ale antybiotyk musze skonczyc ... najgorzej jest w nocy bo sie po tym antybiotyku poce strasznie i jak wyjde do malej to dostaje mega dreszczy !!

teraz sie pewnie naslucham ale ja chyba przechodze juz po malu na butelke ... nie mam sil odciagac pokarmu zwlaszcza ze mam go naprawde niewiele i po kazdym karmieniu malej i tak musze dac min 60ml mleka sztucznego ... juz kombinuje jak kon pod gore ... bawarki, karmi herbatki cuda niewidy ... ale jak mala nie ciagnie to nic nie wycuduje a ona po prostu spi i na spaniu cyca nie chwyci ... butle jej daje i zjada ladnie ale piersi nie bedzie ciagnac nic a nic ... mama mi mowila ze ja tez tak mialam ze jadlam na spaniu ale ja ciagnelam cyca a nie na latwizne z butla ...

reklama
po malu przechodzi ale antybiotyk musze skonczyc ... najgorzej jest w nocy bo sie po tym antybiotyku poce strasznie i jak wyjde do malej to dostaje mega dreszczy !!

teraz sie pewnie naslucham ale ja chyba przechodze juz po malu na butelke ... nie mam sil odciagac pokarmu zwlaszcza ze mam go naprawde niewiele i po kazdym karmieniu malej i tak musze dac min 60ml mleka sztucznego ... juz kombinuje jak kon pod gore ... bawarki, karmi herbatki cuda niewidy ... ale jak mala nie ciagnie to nic nie wycuduje a ona po prostu spi i na spaniu cyca nie chwyci ... butle jej daje i zjada ladnie ale piersi nie bedzie ciagnac nic a nic ... mama mi mowila ze ja tez tak mialam ze jadlam na spaniu ale ja ciagnelam cyca a nie na latwizne z butla ...

Najważniejsze, żebyś się dobrze czuła. Spokojna mama = szczęśliwe dziecko.

Nie, nie nasłuchasz się, uważam, że dobrze robisz. Rób tak, żeby było dobrze dla Ciebie i Małej. Masz rację - przyzwyczaiła się do butli i teraz z cyca jest jej trudniej.
Najważniejsze, żeby jadła.
Nie przejmuj się niczym, tylko karm jak Ci wygodnie.

Najważniejsze, żebyś się dobrze czuła. Spokojna mama = szczęśliwe dziecko.

Nie, nie nasłuchasz się, uważam, że dobrze robisz. Rób tak, żeby było dobrze dla Ciebie i Małej. Masz rację - przyzwyczaiła się do butli i teraz z cyca jest jej trudniej.
Najważniejsze, żeby jadła.
Nie przejmuj się niczym, tylko karm jak Ci wygodnie.

teraz najwazniejsze jest zeby mala przybierala na wadze ... boje sie bo dalej tak dlugo spi w dzien ... ale moze dzieki temu dokarmianiu cos drgnie !!

Hej ;)
Przepraszam że się wtrące ... Mea przeciez karmienie piersią nie jest obowiązkowe jeżeli nie masz pokarmu, jeżeli małą słąbo przybiera na wadze to nie rób tego na siłe. Przez nerwy też tracisz mleko a przecież karmienie piersią nie jest najważniejsze? Butelką możesz przecież tak samo karmić a przy tym przytulać malutką całować więc śmiało przechodz na butle bo t5ak jak napisala małgorzata spokojna mama = szczęśliwe dziecko ;)

Pozdrawiam
P.S Macie śliczne dzieciaczki :)

czemu masz sie nasluchac? to jet Twoja decyzja robilas co moglas ja tez na poczatku sie przejmowalam ale matka karmiaca butla nie oznacza gorszej... jakis czas osobie tak myslalam ale mam tu kilka osob u swego boku ktorewybily mi to z glowy! tez sie meczylam bo piersi wielkie mnostwo guzkow a pokazrmu odciagalam 30ml! jak masz sie meczyc a nie czujesz sie juz psychicznie silna to podawaj butle! to wam ma byc dobrze a Twoja gwiazdeczka ma sie najadac byc zadowlona i slicznie rosnac!!!
jestem z Toba my mamy butelkowe musimy sie wpsierac! ja sie ciesze ze chociaz 1sze 2 tygodnie zycia malutkiej podawalam jej swoje mleko a sa rozne przyczyny i nie ma co najezdzac na kogos za to:-)
a wiec glowa do gory i badzcie silne:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mea tu jest chyba blad sama zobacz:
♥ Płeć - córeczka
♥ Imię - Madzia
♥ Waga i Wzrost - 650g i 31cm
♥ Planowany termin porodu - X grudnia
♥ Filipek przyszedl na świat w 25 tygodniu i 1 dniu ciaży!! poród przez CC

Pisze imie Madzia a pod spodem ze Filipek przyszedl na swiat....:-)

tu jest podobnie:
ღ Ada200 ღ
♥ Płeć - córeczka
♥ Imię - LILIANKA
♥ Waga i Wzrost - 3400g i 50cm
♥ Planowany termin porodu - 10 grudnia
♥ Martynka przyszła na świat w 40 tygodniu i 3 dniu ciaży, poród SN

Zamiast Lilianka jest Martynka:-)

he he i tu tez:
ღ Alex1982 ღ
♥ Płeć - syn
♥ Imię - Mikołaj
♥ Waga i Wzrost - 3800g i 58cm
♥ Planowany termin porodu - xx grudnia
♥ Igorek przyszedł na świat w xx tygodniu ciaży, poród CC !!

Zamiast Mikołaj wyszedł Igorek:-)

ღ mezatka ღ
♥ Płeć - córeczka
♥ Imię - KASIA
♥ Waga i Wzrost - 36003350g i 57cm
♥ Planowany termin porodu - 25 grudnia
♥ Nadja przyszła na świat w 38 tygodniu i 5 dniu ciaży, poród przez CC

Zamiast Kasia jest Nadja:-)

Staralam się dosc dokladnie sprawdzic wszystko i chyba nic wiecej juz sie nie pomieszalo:-)

Dobrze ze poznajdywalas bledy i wydaje mi sie ze sa moje ahahahha kopiowalam i zapominalam aby poprawic iminka maluszkow :zawstydzona/y::zawstydzona/y:sie szportalam noooo :-D Juz poprawione !

Witam mamuśki:)
MAMO STACHA wszystkiego co najlepsze!!!
Jak dobrze ze anoola ma juz wszystko za soba:) ja jutro jade do szpitala troche sie stresuje! jeszcze na popoludnie zaplanowalam sobie pelen relaks tzn. kapiel itd. a tu mi tata oznajmia ze dzis koleda! jeszcze tego mi tu dzis brakuje! musze sie za siebie wziac do poludnia w takim razie i moj relaks szlag jasny trafil!
od wczoraj mam bolesci brzucha ale tak juz piasalam nie iwelkie. w nocy mialam sen ze brzuch mocno boli i jak sie obudzialm wyszlo na to ze t nie sen lecz prawda! bolal mnie jak cholera ale przestal i zasnelam teraz caly czas czuje takie pulsowanie ale nic poza tym innego! no jeszcze biodra czuje ale to chyba norma juz u mnie.
milego dnia wszystkim zycze:)

Bedziemy trzymac kciuki ,normlne ze masz stresa ,kazda z nas miala !!!!! Ale juz niedlugo bedziesz tulic swojego skarbeczka i to najwazniejsze ! Oby poszlo szybko i gladko !

MAMO STACHA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO,PRZEDEWSZYSTKIM ZDROWKA!!!

Fatalnie:-(goraczka mi skacze,raz jest 38,4 a za chwile juz 39,6:-(paracetamol niewiele daje wiec jak tylko maly zasnie to jedziemy na IP.Cos jednak czuje ze to chyba grypka:tak::-(albo jakies przeziebienie bo kosci mnie bola tak ze sie ruszac nie moge:-(piersi zrobily sie miekkie i jak maly wyssie to czuje ze jest pusty,zadnych grudkow nie ma:no:boli mnie dzisiaj troche gardlo wiec tak obstawiam ale nie dowiem sie juak nie pojade do lekarza.
Ja wczoraj z jednej piersi sciagnelam 80 ml i to jeszcze nie wszystko wiec pokarmu nie brakuje.Karmilam go normalnie i jakos zmiany zadnej narazie nie widze:no:budzil sie tylko czesciej.

MI tez sie wydaje ze to raczej jakas grypa cie rozklada !!!! Cycki byly by czerwone ,gorace i bolaly jak cholera no i twarde jak kamien ! Bynajmniej ja tak przechodzilam zapalenie piersi !!!Dobrze ze jedziecie na IP lepiej niech cie ogladnie lekarz i doradzi z lekami jakie lepiej jest przyjac.Trzymam kciuki !

Dobrze ze pomalu przechodzi !!! Antybiotyk nalezy przyjac do konca !:tak:
I ja tez uwazam ze lepiej zrobisz jak przejdziesz na butle !! Mala bedzie najedzona i zacznie na wadze przybierac a to najwaznijesze!!!!!!!! Mozesz dawac cyca do possania na wieczor naprzyklad ...to ululania ! Ja mam jeszcze troszke pokarmu zawsze maly cos sobie z niego sciagnie ....ale ogolnie karmie butla i jest mi lzej ! wiem ze maly jest najedzony i spowrotem zaczol na wadze przybierac ! NIe ma co sie dolowac ....zdrownie dziecka jest najwazniejsze ....a jak mala nie ciagnie bo nie masz za wiele w piersiach i jest glodna to nie bedzie przybierac na wadze i takie bledne kolo powstaje .Zas stres ze nie przybierze na wadze i skonczy sie szpitale tez nie pomaga itp ...ja tam mam luzik ....Jarek moze z mi z malym zostac ,albo wstawac w nocy ...poda butle i tyle.

teraz najwazniejsze jest zeby mala przybierala na wadze ... boje sie bo dalej tak dlugo spi w dzien ... ale moze dzieki temu dokarmianiu cos drgnie !!

NO wlasnie najwazniejsze aby mala zaczela przybierac na wadze ...a napewno lepiej nabierze na sztucznym mleczku w twojej sytuacji !>

mama stacha - 100 lat !!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Widze ,ze zdajemy relacje z nocki :)
U nas zawsze nocki byly bzproblemowe ale ostatnia pozbawila nas zludzen :). Nasz synek tez nam dal popalic :)
Biedak ma problemy z kupka. Robi co 2 dni i to z wielkim wysilkiem. Wczoraj wlasne minelo 48h od ostatniej kupki i w nocy prezyl sie i stekal. Wyszedl maly twardy klocek ale wiem ze w brzuszku jest 4 razy tyl. Spal niespokojnie po pol h i sie budzil. Jadl co godzine ale tylko po 40 ml. I do tego ulewal nn sop Bidulek zasnal teraz . ikawe kiedy kupke zrobi.
Zmienilismy juz mleko ale tez nie pomaga.
Zmienilismy butelki z tomy tipee na dr.brown antykolkowe i tez nie widze efektu.
Dostaje wode do picia.
Dostaje herbatke koperkowa.

To nie sa kolki to poprostu zatwardzenia. Jak zrobi juz ta kupke to biedny jest tak yczerpany ze zasypia na 4h . A potem przez dwa dni jest ajwspanialszym dzieckiem na swiecie. A potem od nowa...:(

Kopciuszku- przy problemach z cycuchami wlasnie sa take objawy jak przy grypie - lacznie z bolem miesni i stawow. Lec na IP.

Dobrze ze poznajdywalas bledy i wydaje mi sie ze sa moje ahahahha kopiowalam i zapominalam aby poprawic iminka maluszkow :zawstydzona/y::zawstydzona/y:sie szportalam noooo :-D Juz poprawione !

nic si eni stalo tylko zdziwilam sie jak zobaczylam ze madzia a pod spodem filipek urodzil sie.. hehe najpierw pomysl;alam ze mam przewidzenia i ze pewnie cos ja krece no ale po dluzszym zastanowieniu pomyslalam ze chyba jednak dobrze widze:)

reklama
Widze ,ze zdajemy relacje z nocki :)
U nas zawsze nocki byly bzproblemowe ale ostatnia pozbawila nas zludzen :). Nasz synek tez nam dal popalic :)
Biedak ma problemy z kupka. Robi co 2 dni i to z wielkim wysilkiem. Wczoraj wlasne minelo 48h od ostatniej kupki i w nocy prezyl sie i stekal. Wyszedl maly twardy klocek ale wiem ze w brzuszku jest 4 razy tyl. Spal niespokojnie po pol h i sie budzil. Jadl co godzine ale tylko po 40 ml. I do tego ulewal nn sop Bidulek zasnal teraz . ikawe kiedy kupke zrobi.
Zmienilismy juz mleko ale tez nie pomaga.
Zmienilismy butelki z tomy tipee na dr.brown antykolkowe i tez nie widze efektu.
Dostaje wode do picia.
Dostaje herbatke koperkowa.

To nie sa kolki to poprostu zatwardzenia. Jak zrobi juz ta kupke to biedny jest tak yczerpany ze zasypia na 4h . A potem przez dwa dni jest ajwspanialszym dzieckiem na swiecie. A potem od nowa...:(

Kopciuszku- przy problemach z cycuchami wlasnie sa take objawy jak przy grypie - lacznie z bolem miesni i stawow. Lec na IP.

moj aniolek zrobil wczoraj 6 kupek:)
ze spaniem tez nie bylo zle.... zasnela przed 22 wstala o 1 a juz o 1:30 spala i tak ladnie do 7:30... przed chwila zrobila sobie drzemke na pol godz i juz zaczyna sobie marudzic:-)

Do góry