reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

I ja helloł:-)
Ale sobie pospałam! Od północy do 6 rano a potem od 6.30 do 9:-)
Młody daje pożyć czasami;-)
A T ma takie problemy czasami, żeby go uśpić w nocy - nie rozumię go w ogóle:no: mi zasypia raz dwa:-D
Teraz śniadanko;-)

Dziś mamy zamiar pójść do kina i ja planuję jeszcze skoczyć na miasto coś zjeść:-)
Trzeba po serduszko iść jeszcze:tak: A w ogole mówili w TV o tych badaniach przesiewowych słuchu co wszystkim naszym maluszkom robili...naprawdę doba rzecz, że teraz każdemu noworodkowi robią te badania:tak:

Mamo Stacha STO LAT!!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamuśki:)
MAMO STACHA wszystkiego co najlepsze!!!
Jak dobrze ze anoola ma juz wszystko za soba:) ja jutro jade do szpitala troche sie stresuje! jeszcze na popoludnie zaplanowalam sobie pelen relaks tzn. kapiel itd. a tu mi tata oznajmia ze dzis koleda! jeszcze tego mi tu dzis brakuje! musze sie za siebie wziac do poludnia w takim razie i moj relaks szlag jasny trafil!
od wczoraj mam bolesci brzucha ale tak juz piasalam nie iwelkie. w nocy mialam sen ze brzuch mocno boli i jak sie obudzialm wyszlo na to ze t nie sen lecz prawda! bolal mnie jak cholera ale przestal i zasnelam teraz caly czas czuje takie pulsowanie ale nic poza tym innego! no jeszcze biodra czuje ale to chyba norma juz u mnie.
milego dnia wszystkim zycze:)

MAMO STACHA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO,PRZEDEWSZYSTKIM ZDROWKA!!!
Kopciuszku jak się czujesz??
Fatalnie:-(goraczka mi skacze,raz jest 38,4 a za chwile juz 39,6:-(paracetamol niewiele daje wiec jak tylko maly zasnie to jedziemy na IP.Cos jednak czuje ze to chyba grypka:tak::-(albo jakies przeziebienie bo kosci mnie bola tak ze sie ruszac nie moge:-(piersi zrobily sie miekkie i jak maly wyssie to czuje ze jest pusty,zadnych grudkow nie ma:no:boli mnie dzisiaj troche gardlo wiec tak obstawiam ale nie dowiem sie juak nie pojade do lekarza.
Ja wczoraj z jednej piersi sciagnelam 80 ml i to jeszcze nie wszystko wiec pokarmu nie brakuje.Karmilam go normalnie i jakos zmiany zadnej narazie nie widze:no:budzil sie tylko czesciej.

a moja agatka jak sinusoida ... jedna nocke przesypia bez problemu a nastepna buszuje 3h i to w najgorszym mozliwym czasie !! w nocy troche dostala z piersi ale len nie chce ciagnac !!! juz sie rozbestwila z butla i co tu teraz z nia poradzic ??

kurcze dzis niedziela a ja juz chyba z miesiac w kosciele nie bylam ... taka sie czuje rozbita przerz to ... no ale nie zostawie jej w domu na tak dlugo !!

Witam mamuśki :)

Mamo Stacha wszystkiego najlepszego :-)

U nas nawet przespana noc, Maciek wariował wieczorem, ale jak zasnął około północy, to spał prawie do 4:30. Potem jedzonko, kupa i spanie prawie do 8:00. Nie było źle. Teraz też troszkę drzemie...

Fatalnie:-(goraczka mi skacze,raz jest 38,4 a za chwile juz 39,6:-(paracetamol niewiele daje wiec jak tylko maly zasnie to jedziemy na IP.Cos jednak czuje ze to chyba grypka:tak::-(albo jakies przeziebienie bo kosci mnie bola tak ze sie ruszac nie moge:-(piersi zrobily sie miekkie i jak maly wyssie to czuje ze jest pusty,zadnych grudkow nie ma:no:boli mnie dzisiaj troche gardlo wiec tak obstawiam ale nie dowiem sie juak nie pojade do lekarza.
Ja wczoraj z jednej piersi sciagnelam 80 ml i to jeszcze nie wszystko wiec pokarmu nie brakuje.Karmilam go normalnie i jakos zmiany zadnej narazie nie widze:no:budzil sie tylko czesciej.

Całe szczęście, że nie masz zmian w piersiach :tak: ale do lekarza lepiej jak najszybciej... trzymam kciuki, żeby wszystko było OK.

Kopciuszku a moze masz to co ja??? moze to zwykla goraczka poporodwa ktora podobno w pologu bardzo czesto sie zdarza!? a nic wiecej ci nie dolega tylko goraczka???? ja paracetamol lykalam przy karmieniu 2 razy dziennie rano i wieczorem bo nie wiedzialam czy czestsza dawka nie bedzie szkodzic dziecku!
mam nadzieje ze przejdzie...u mnie trwalo to 2 doby i czulam sie fatalnie. kurcze rozkladamy sie niezle... najpierw ja pozniej Mea a teraz Ty.

A tak w ogole Mea to jak się czujesz??? Przeszlo już Tobie???

reklama
Kopciuszku a moze masz to co ja??? moze to zwykla goraczka poporodwa ktora podobno w pologu bardzo czesto sie zdarza!? a nic wiecej ci nie dolega tylko goraczka???? ja paracetamol lykalam przy karmieniu 2 razy dziennie rano i wieczorem bo nie wiedzialam czy czestsza dawka nie bedzie szkodzic dziecku!
mam nadzieje ze przejdzie...u mnie trwalo to 2 doby i czulam sie fatalnie. kurcze rozkladamy sie niezle... najpierw ja pozniej Mea a teraz Ty.

A tak w ogole Mea to jak się czujesz??? Przeszlo już Tobie???

Podczepiam się pod pytanie - jak się czujesz, Mea? Zażywasz leki?

Jeśli chodzi o przeciwbólowe i przeciwzapalne, takie jak Apap czy Ibuprom to można łykać tak jak jest dawkowanie w ulotce napisane. Zażywam cały czas ibuprom max przeciwzapalnie i przeciwbólowo (bo po tej punkcji piersi jednak trochę mnie bolało) nawet co 4-6 godzin można i nie szkodzi to przy karmieniu, no, przynajmniej tak powiedziała pani neonatolog przepisując mi te leki...

Do góry