reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Tomeczek najwidoczniej uparł się żeby mamie uprzykrzyć życie:wściekła/y:
Do 20.30 wypił z butli 160 ml mojego mleka i zasnął jak aniołek...nie minęła godzina już zaczął płakać...na rękach momentalnie usypiał...odłożony do kołyski za 5 min w ryk....na 95% nic go nie boli...brzuszek miękki....w końcu dorobiłam mu o 22 mleka i wypił 60ml i na razie śpi:szok::szok::szok:
Czy to nie za dużo jak na takie dziecko???
Boję się że za chwilę na prawdę go brzuszek będzie bolał!!!
Ale musiałam mu dorobić bo zjadał piąstki...zaczynał się ryk i nie chciał się uspokoić nawet na rękach!!!A przy cycu zasypiał ale na chwilę!

Czy to możliwe żeby on 160 ml mleka..nawet mojego przetrawił w godzinę?
Albo zacznę myśleć że ja mam jakieś jałowe to mleko!!!

bozu jk ty to robisz ze tyle mleka odciagasz ??? ja ledwo sciagnelam 50 i zadowolona jestem !!!
mala po kapieli dostalka butle bo przy cycu zasypiala i nie chciala ciagnac ... wiec teraz o polnocy dam jej te odciagniete 50 niech poje i dospi do 4-5 rano !! a potem znowu cyce i butla
jak mi sie uda ja nakarmic na spaniu to przynajmniej mi spi w nocy bez problemu ... najgorzej jak sie rozbudzi !!

reklama
mam pytanko-szykuje sie ktoras do chrzcin??
My! ALe dopiero na 7.02. Szukam ubranka i niezmiennie podoba mi się to
ubranka do chrztu dla dziewczynek - Ubranko do chrztu Gabi z płaszczykiem

I pracuję nad zaproszeniami. Już mam projekt. Jeszcze tylko muszę kupić jakiś elegancki papier, wydrukować i powysyłać.

W temacie kupek, to Anulcia też wali zielone. Przeszukuję net, żeby się jakoś uspokoić i znalazłam coś takiego:

"Brunatne zabarwienie kału jest zależne od sterkobilinogenu, barwnika powstającego z bilirubiny. Do światła przewodu pokarmowego bilirubina jest wydalana wraz z żółcią. Jej przemiany, prowadzące do powstania sterkobilinogenu, dokonują się przy udziale bakterii żyjących w jelitach. Zielone zabarwienie stolca powstaje, gdy część bilirubiny związanej, zawartej w żółci, pozostaje w kale w postaci niezmienionej. Przyczyną jest najczęściej zmieniona flora bakteryjna jelit, przyspieszony pasaż jelitowy (brak czasu na rozłożenie bilirubiny przez bakterie) lub przejściowo zwiększone wydalanie bilirubiny z żółcią pod wpływem różnych czynników dietetycznych. Zwykle nie jest to związane z żadnym poważniejszym stanem chorobowym. Zielone stolce mogą występować także u zdrowych niemowląt karmionych wyłącznie piersią."
żródło: <a target="_blank" href=http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,222>http://www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,222</a>

I tej wersji będę się trzymać!

Mamo Stacha jeżeli dobrze ujrzałam to masz dziś urodziny?

Wszystkiego naj naj lepszego:-):-):-)

Mea, ma rację, urodziny mam jutro, ale za życzenia bardzo dziękuję :-)
Ciekawe co mi chłopcy naszykują, chyba coś będą piekli. No i zabierają mnie na koncert Closterkeller i pokaz capoeiry :-) Mam naszykować glany i czuć się jutro 10 lat młodsza.

bozu jk ty to robisz ze tyle mleka odciagasz ??? ja ledwo sciagnelam 50 i zadowolona jestem !!!
mala po kapieli dostalka butle bo przy cycu zasypiala i nie chciala ciagnac ... wiec teraz o polnocy dam jej te odciagniete 50 niech poje i dospi do 4-5 rano !! a potem znowu cyce i butla
jak mi sie uda ja nakarmic na spaniu to przynajmniej mi spi w nocy bez problemu ... najgorzej jak sie rozbudzi !!

Mea bawara czyni cuda .......:tak: ja piję ją 2 x dziennie i mam teraz już sporo pokarmu, początkowo odciągałam 65 ml (pewnie dało by wiecej ale cierpliwości do ręcznego dojenia nie mam), najpierw dawałam cyca, potem to co odciągniete, potem ściagałam zaraz po karmieniu 40 ml i do nastepnego karmienia miałam znowu 60 ml. teraz już po bawarze nie ściągam, bo mam duzo w piersiach (tak mi się wydaje bo mam twarde cycki) :confused:

a ktore nivea ?? bo jest kilka typow !!
Nivea baby soft&care ;)

MamoStacha- Wszystkiego najlepsiejszego! oby Twoje chłopaki się spisały i naprawdę wymyślili coś wyjątkowego .... :tak:

A ja się znowu martwie bo mały wcina tylko 10 min - ale aktywnie, czyli słyszę łykanie pokarmu, pierść mam wrażenie, że opróżnia bo robi się taki flak :confused: Dagmara Nasze dzieci są wiekiem podobne, ile wisi Twój przy cycu ?

10 min nie za mało ?

Ostatnia edycja:
Mea tu jest chyba blad sama zobacz:
♥ Płeć - córeczka
♥ Imię - Madzia
♥ Waga i Wzrost - 650g i 31cm
♥ Planowany termin porodu - X grudnia
♥ Filipek przyszedl na świat w 25 tygodniu i 1 dniu ciaży!! poród przez CC

Pisze imie Madzia a pod spodem ze Filipek przyszedl na swiat....:-)

tu jest podobnie:
ღ Ada200 ღ
♥ Płeć - córeczka
♥ Imię - LILIANKA
♥ Waga i Wzrost - 3400g i 50cm
♥ Planowany termin porodu - 10 grudnia
♥ Martynka przyszła na świat w 40 tygodniu i 3 dniu ciaży, poród SN

Zamiast Lilianka jest Martynka:-)

he he i tu tez:
ღ Alex1982 ღ
♥ Płeć - syn
♥ Imię - Mikołaj
♥ Waga i Wzrost - 3800g i 58cm
♥ Planowany termin porodu - xx grudnia
♥ Igorek przyszedł na świat w xx tygodniu ciaży, poród CC !!

Zamiast Mikołaj wyszedł Igorek:-)

ღ mezatka ღ
♥ Płeć - córeczka
♥ Imię - KASIA
♥ Waga i Wzrost - 36003350g i 57cm
♥ Planowany termin porodu - 25 grudnia
♥ Nadja przyszła na świat w 38 tygodniu i 5 dniu ciaży, poród przez CC

Zamiast Kasia jest Nadja:-)

Staralam się dosc dokladnie sprawdzic wszystko i chyba nic wiecej juz sie nie pomieszalo:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Czesc dziewczynki.
Ja dzis pospalam od 3 do 7 czyli juz troche lepiej...
Mala dalej nie chce pic z piersi(2 ryzy pociagnie i zaczyna sie placz)...
Odciagam pokarm i dodatkowo jeszcze karmie sztucznym mlekiem...
Polozna mowila aby dalej probowac dawac z piersi,ale jak na razie rezultatow brak:-(

Mamo Stacha wszystkiego najlepszego!!!

Do góry