reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja już wysiadam.. nie umiem już tak czytac o Waszych maluszkach..bo mi smutno że moja kruszyna sobie jeszcze siedzi..

no i własnie sobie uświadomiłam że nie mam pojęcia do jakiej przychodni zapisze swojego szkrabika o_O

reklama
ja już wysiadam.. nie umiem już tak czytac o Waszych maluszkach..bo mi smutno że moja kruszyna sobie jeszcze siedzi..

no i własnie sobie uświadomiłam że nie mam pojęcia do jakiej przychodni zapisze swojego szkrabika o_O

to szybko sie zastanawiaj bo beda cie o to pytac w szpitalu chyba ze 3 razy !!!

jak moge ci cos poradzic to chyba na XXX-lecia przyjmuje pani doktor Szepe !! wspanialy pediatra !!! i fajna jest pani dr Prokop /prywatnie przyjmuje na wolnosci ale nie wiem gdzie w przychodni przyjmuje ... musialabys poszukac/ ostatecznie na piastow jest jeszcze pani doktor Siewniakowa ale ona jest taka sobie ...

kochana moj mial 2 wkucia
jedno na rotawirusty bo na ta sie zdecydowalismy gdyz pediatra nam mowila ze Patryk moze cos przyniesc ze szkoly ,pneumokoki odpuscilismy - zaszczepimy go jak skonczy roczek ( rada pediatry)
a skojarzona wzielismy 6 w 1 i dlatego jedno wkucie.
wiec rotawirusy i skojarzona 6w1
moze braliscie 5w1 tam sa dwa wkucia wlansie osobna na zoltaczke????:confused:tak przynajmniej nam pediatra nasza tlumaczyla :nerd:

Szczerze mówiąc nie wiem czy mieliśmy 5 w 1 czy 6 bo pediatra po prostu dał nam receptę na skojarzoną a ja nie dopytałam...ale pielęgniarka powiedziała wyrażnie że to była druga dawka szczepionki na żółtaczkę...a pierwszą dostał w szpitalu....chyba że właśnie ta druga dawka jest w tej 6 w 1???
Zgłupiałam całkiem:baffled::sorry2:

Trzymajcie kciuki żeby mi jakoś ta nocka przeleciała...mały trochę więcej marudził przy usypianiu ale za to wypił z jednej piersi i 140 ml mleka sztucznego:szok::szok::szok:
Na razie nie jest za ciepły i rączki też ma zimne więc na razie gorączki nie ma ale mam w pogotowiu czopki i termometr!

A nie wiem czy się chwaliłam ale w końcu ktoś dobrze zrozumiał moje aluzje;-) i na chrzciny mały dostał termometr do ucha skroni i pupki w jednym:-) znaczy się z wymiennymi nakładkami! Super sprawa:tak:

Napiszę Ci coś co mówiły mi położne w szpitalu w listopadzie a ja się śmiałam - wyśpij się póki możesz:-):-):-)

ja tez jestem ciekawa jak mi minie nocka ... mala narazie zasnela spokojnie ale o tej porze jeszcze nie jest zle ... nakarmie ja z butli kolo polnocy i moze jakos do rana dospimy :) pani polozna nie za bardzo byla za dokarmianiem dzidziusia ale z drugiej strony powiedziala ze jak pokarmu jest niewiele to katowac dziecka nie ma co !! a sama widziala ze z tej prawej piersi pokarmu bylo ledwo ze ledwo !!

poza tym jestem strasznie osłabiona, blada i dokuczają mi migreny - męczę się narazie bez leków ale chyba długo nie pociągnę. zrobiłam dziś na cito morfologię i co? zaawansowana anemia - hemoglobina 6.4... boję się łykać żelazo żeby Daniel nie miał zatwardzenia bo mimo wszystko wciąż coś mojego mleka je.

Cherie, ja łykałam Sorbifer Durules 2xdziennie i nie miałyśmy problemów, ani ja ani Malutka, a hemoglobina skoczyła mi z 7,9 do 11,2 w 8 dni!

ja tez jestem ciekawa jak mi minie nocka ... mala narazie zasnela spokojnie ale o tej porze jeszcze nie jest zle ... nakarmie ja z butli kolo polnocy i moze jakos do rana dospimy :) pani polozna nie za bardzo byla za dokarmianiem dzidziusia ale z drugiej strony powiedziala ze jak pokarmu jest niewiele to katowac dziecka nie ma co !! a sama widziala ze z tej prawej piersi pokarmu bylo ledwo ze ledwo !!
Żeby Moja po butli spała pół nocy chociaż:-p

Kurde a mnie boli jak na @, durne uczucie.......
Okąpaliśmy Malutką i teraz zasypia:) Najgorsze, że czasem sobie nie tylko odbije, ale zwymiotuje;/ Myślę nad zmianą mleka do karmienia, może to będzie wyjście? Ale bez konsultacji z pediatrą nie chcę zmieniać. Za 2 tyg szczepienie to popytam.
I jak zwymiotuje to nie tak, że jej nie pionizujemy bo właśnie tak robimy i odbija jej się ładnie za każdym razem, potem np. zasypia, leży tak z 15 min i fruuuuuu zawartość ląduje na jej ubranku.

A moze ona poprostu za duzo zjada ???? mowilas ze zjada duzo !moze jest pelna :confused:

reklama
Szczerze mówiąc nie wiem czy mieliśmy 5 w 1 czy 6 bo pediatra po prostu dał nam receptę na skojarzoną a ja nie dopytałam...ale pielęgniarka powiedziała wyrażnie że to była druga dawka szczepionki na żółtaczkę...a pierwszą dostał w szpitalu....chyba że właśnie ta druga dawka jest w tej 6 w 1???
Zgłupiałam całkiem:baffled::sorry2:

Trzymajcie kciuki żeby mi jakoś ta nocka przeleciała...mały trochę więcej marudził przy usypianiu ale za to wypił z jednej piersi i 140 ml mleka sztucznego:szok::szok::szok:
Na razie nie jest za ciepły i rączki też ma zimne więc na razie gorączki nie ma ale mam w pogotowiu czopki i termometr!

A nie wiem czy się chwaliłam ale w końcu ktoś dobrze zrozumiał moje aluzje;-) i na chrzciny mały dostał termometr do ucha skroni i pupki w jednym:-) znaczy się z wymiennymi nakładkami! Super sprawa:tak:

aga wydaje mi sie ze byla to szczepionka 5w 1 tak jest zobrazowane na kalendarzu szczepien !

Do góry