reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

dzieki dziewczyny za serdeczne powitanie.
Jutka bardzo sie ciesze ze ty tez z blizniakami i ze w ogole tyle nas tu jest bo ja mam tak strasznie duzo watpliwosci czy to tylko w mojej ciazy blizniaczej takie objawy czy wy tez odczuwacie twardy brzuch i czeste klucia.

Obaw to mamy bardzo duzo. Jak to mowi moj lekarz wkoncu to dwa nie jeden:-D
Jezeli chodzi o klucia to tez miewam niestety. Bralam duphaston, ale teraz chcemy juz odstwic, oby nic sie nie dzialo! Gin powiedzial, ze jak odczuwam twardnienie brzucha, skurcze i klucia mam brac nospe. Jezeli beda bardzo silne do szpitala, tam bedziemy cos radzic. Naszczescie poki co nie sa az takie uporczywe i silne, wiec jak cos to lykam nospe.

No i oczywiscie ciagle slysze, ze z blizniakami to nie ma co wymyslac, trzeba odpoczywac i najlepiej nic nie robic;-)

reklama
Witajcie:0
oglądałam album i zdjęcia Waszych brzuszków, macie już takie ładne duze brzuszki, a u mnie ledwo go widać:( poza tym nie wiem czy to normalne, ale moja fasolka jest jak na mój gust bardzo nisko "usadowiona" czuję taką wypukłość jakieś 3-4 cm od wzgórka łonowego, czy Wy też tak macie?

Jutka,
Widze ze nie jestem sama tez mi wszyscy powtarzaja ze to ciaza blizniacza i ze to normalne ze mnie boli i tez nospa i jak cos to do szpitala(juz nawet bylam ale bylo w porzadku) bole i twradnienie nie jest az tak silnie bolesne ale upierdliwe:)

Witajcie:0
oglądałam album i zdjęcia Waszych brzuszków, macie już takie ładne duze brzuszki, a u mnie ledwo go widać:( poza tym nie wiem czy to normalne, ale moja fasolka jest jak na mój gust bardzo nisko "usadowiona" czuję taką wypukłość jakieś 3-4 cm od wzgórka łonowego, czy Wy też tak macie?
Mnie się mniej więcej tam zaczyna, a idzie aż do pępka :tak: Ale moja dzidzia lubi tak nisko siedzieć,rzadko kiedy podpłynie wyżej, leń po tacie :-)

A ja wróciłam i szkoda gadać. Pojechałam, ledwo wyszłam na dwór - ULEWA... BURZA, ULEWA, BURZA... Na drugi dzien ładnie, ale wieczorek znów deszczowy. W ogóle pojechałam i jak tylko dotarłam na miujesce to straciłam humor, nic mi się nie chciało, tylko burczałam. Jednak w domu najlepiej.. :rofl2:

Sylwik,
Mi tez sie wydaje ze mam nisko ale mysle ze tak ma byc bo patrzylam do ksiazki i tak ma wygladac a wzgorek mi sie zaczyna na wysokosci pepka a konczy zaraz powyzej wzgorka i gin mowi ze jest ok

Jutka,
Widze ze nie jestem sama tez mi wszyscy powtarzaja ze to ciaza blizniacza i ze to normalne ze mnie boli i tez nospa i jak cos to do szpitala(juz nawet bylam ale bylo w porzadku) bole i twradnienie nie jest az tak silnie bolesne ale upierdliwe:)

Jestem z Toba:-)

Ja ide w srode do lekarza po kolejne L4 i musze mu powiedziec o bolu jaki dopada mnie ostatnio i normalnie boli jak cholera. Mianowicie zaczyna sie od ledzwiowej czesci kregoslupa, przez miesnie na pupce, az do kolana. Normalnie jak mnie zlapie to koniec, tak boli! I niestety wlasnie przed chwila znow doswidczylam tego bolu! auuuuuucccccccc:baffled:

A mam pytanko do Ciebie, powiedz jak tam Twoj brzuszek, duzy juz? Bo moj wystrzelilo zaraz na poczatku, a teraz mam wrazenie, ze stoi w miejscu. Od poczatku ciazy do teraz przytylam 2 kg.

Czesc Karolak - jestes naszym kolejnym trzypakiem. Gratuluje . Nie martw sie - wszytsko bedzie dobrze. A u nas biadolic mozesz ile tylko dusza zapragnie :).

Jak juz pewnie zauwazylas wszytkie biadolimy - a co? nie wolno nam ? :)

No wlasnie ponarzekalam i juz mi jakby lepiej. Zazwyczaj nie biadole ale teraz postanowilam troche nie tylko w poduszke...
A jak rycze to na calego, bez chlipania:baffled:

a mi dla odmiany tesciowa przyjechala i biadoli jaka to ona nie jest biedna bo bedzie musiala znowu do swojej mamy jechac bo vabcia uparta i do nas nie zjedzie !!
swoja droga ja chce jak najszybciej zaczac robic pokoj i w jakims stopniu dac tesciowej do zrozumienia ze jak bedzie dzicko to sorki ale nie mamy dodatkowego miejsca na to zeby jeszcze mieszkala z nami babcia !! to bedzie bardzo ciezki temat ale mysle ze mam racje i zdania nie zamierzam zmieniac !!! z reszta babcia jest na tyle uparta ze nie zgodzi sie na przeprowadzke :)

My też właśnie chcemy przerobić pokój z "kinowego" na dziecięcy. I jeśli już ktoś będzie się upierał na spanie u nas, to niestety ale w dziecięcym z dzieciakiem przy boku ;-) Ciekawa jestem ile osób na to pójdzie ;-) Tylko u nas jest taki problem, że jak już przyjadą te 1000 km to jednak wypada ich przenocować gdzieś jakoś... :-(

Jestem z Toba:-)

Ja ide w srode do lekarza po kolejne L4 i musze mu powiedziec o bolu jaki dopada mnie ostatnio i normalnie boli jak cholera. Mianowicie zaczyna sie od ledzwiowej czesci kregoslupa, przez miesnie na pupce, az do kolana. Normalnie jak mnie zlapie to koniec, tak boli! I niestety wlasnie przed chwila znow doswidczylam tego bolu! auuuuuucccccccc:baffled:

A mam pytanko do Ciebie, powiedz jak tam Twoj brzuszek, duzy juz? Bo moj wystrzelilo zaraz na poczatku, a teraz mam wrazenie, ze stoi w miejscu. Od poczatku ciazy do teraz przytylam 2 kg.

Mi sie wydaje ze cie skurcze w nogi lapia ja miewam taki bol w plecach jak za dlugo poleze na prawym boku.

A co do brzucha to tez na poczatku wyszczelil a jak bylam w szpitalu w 16 tyg to lezala ze mna kobietka w 19 i ja sie przestraszylam bo ja od 11 tyg musialam nosic ciuchy ciazowe a po niej nic nie bylo widac.A tweraz tez mi sie zdaje ze mi nie rosnie ale znajomi mowia ze bardzo.A przytylam 4kg i w ciuchy ciazowe z poczatku ciazy sie nie mieszcze;-)

reklama
Mi sie wydaje ze cie skurcze w nogi lapia ja miewam taki bol w plecach jak za dlugo poleze na prawym boku.

A co do brzucha to tez na poczatku wyszczelil a jak bylam w szpitalu w 16 tyg to lezala ze mna kobietka w 19 i ja sie przestraszylam bo ja od 11 tyg musialam nosic ciuchy ciazowe a po niej nic nie bylo widac.A tweraz tez mi sie zdaje ze mi nie rosnie ale znajomi mowia ze bardzo.A przytylam 4kg i w ciuchy ciazowe z poczatku ciazy sie nie mieszcze;-)

Ja musialam zmienic garderobe w 8tyg! W kazdym razie po drodze jeszcze schudlam, bo dzieciaki zaczely ze mnie wszystko wypijac:p
Tez najpierw prztylam 4kg, ale 2 schudlam:tak:

Oki lece po mamcie na dworzec:-) Do wieczora:happy:

Do góry