reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Za autko ma zaplacic auto casco-ale niz to zalatwimy to pewnie urodze i bedziemy musieli wrocic ze szpitala autem bez ogrzewania:shocked2::shocked2::shocked2:
Ale jak mojej dzidzi sie nie spieszy to ma pecha:tak::tak::tak:
A co najlepsze w niedzielę moj M bedzie chrzestnym-a ja pewnie bede rodzic!!!bo to moj kolejny termin(najbardziej wczesny)
Z laptopikiem tez juz dzialamy-postraszylismy kolesia policja -ma termin do wieczora, na ebuyu tez juz dzialaja!!!!

wiecie co lenie sie dzis niezmiernie!!!
nie wiem co mam na obiad zrobic!!!
w ogole ja nie wiem co moge bezpiecznie jesc przy karmieniu piersia hehehe

a D podawac normalnie prawda??

Nie wiem:no:mi nikt o witaminie D nic nie mowil:no:ale chyba musze zakupic tylko ze pamietam ze corce jak kupowalam to mowili ze to na recepte:baffled:

racja:-)
to zawsze cos!
3mam kciuki za malenstwo wiem ile to kosztuje maluszka!
a mocno ropieje? tez leci taka wodna ropka? u mnie na zdj w albumie widac jak malutka ma spuchniete praw oko wyglada jak mini bulka hamburgerowa!

Jest chyba troszke lepiej ale jeszcze ropieje:-(nie jest to bardzo wodniste:no:

od poczatku mu ropieje lewe oczko. przemywamy 5 razy dziennie sola fizjologiczna i 5 razy dziennie jedna kropelke Tobrexu (na recepte), a po zakropleniu masaz oczka na pobudzenie kanalikow lzowych.
a z okulista konsultowalam przez telefon. ale dzis bylismy u pediatry i zalecila to samo.

moj Maluszek wazy 4200g :)

To ja musze sie wybrac jednak do pediatry:tak:

wiecie co lenie sie dzis niezmiernie!!!
nie wiem co mam na obiad zrobic!!!
w ogole ja nie wiem co moge bezpiecznie jesc przy karmieniu piersia hehehe

Ja tez nie wiem co mam jesc:-(juz zglupialam.

Kopciuszku moj maz kupil bez recepty...
takie w kapsulkach twist...

kurde probuje mu podawac tego cyca i za nic w swiecie nie umie zlapac...;/ juz prawie 3 tyg probuje i nic tylko laktator i butelka...a jak probuje przystawic to jak walka z wiatrakami..prezenie, krzyk, machanie lapkami...
chyba juz skoncze te proby...:zawstydzona/y:

Witam sie mam dzien dobrych wiadomosci:-):-):-):-):-)
1. Wg doktora mam na dzis termin porodu-i oprocz smarków wylatujacych z wiadomego miejsca nic sie nie dzieje!!!!

Też mam termin na dzisiaj i ..................... NIC :)

Ale w terminie rodzi góra 5 % kobiet więc nie ma się co załamywac, dochodzą tutaj cykle owulacyjne ;)

U mnie leci to samo co u Cię i nie tylko :) po 6 razie w WC stwierdzam, że mocno mnie oczyszcza a jeść nie daje, od rana zjadłam tylko 3 skromne pierożki

My też dziś nici ze szczepienia:wściekła/y::wściekła/y:
Bo durna położna złą datę podała...a dziecko musi mieć skończone 6 tyg...Tomek kończy w sobotę!
I na darmoSciągałam teściową, mąż brał urlop:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I w przyszłym tyg nie dość że na szczepienie to jeszcze kontrola bioderek nas czeka!
Ale u nas na szczęście nie ma czegoś takiego żeby trzeba było się rejestrować prędzej albo żeby kogoś nie przyjeli:-)

Co do witamin to wit D trzeba zawsze dziecku podawać...czy na cycu czy na butli!
A wit K trzeba sprawdzić ile wypija sztucznego mleka i ile w nim jest tej witaminy! Jeśli my np dajemy małemu góra 120 ml na dobę mleka sztucznego to tam jest tylko niecałe 6 ml wit K.....a w kapsułkach jest chyba 25 ml! Więc dalej musimy ją podawać!
Nie wiem czy nie pochrzaniłam jednostek ale wiecie o co mi chodzi;-)

A co się dowiedziałam o szczepieniach to zaraz napiszę w odpowiednim wątku tylko nakarmię głodomora:-)

Czyli na Styczeń czekają..
Nessi, Allitka, Sylwik1987, no i moja skromna osoba :-D

damy rade dziewczyny !!
ja sie zdrzemnęłam i od razu mi lepiej.. :)

reklama
Do góry