reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

JA TEZ CHCE TAKI RYTUAŁ
u nas wyglada to mniej więcej tak ok 7 kąpiemy Alanka potem oliwka ubranko wszystko w ekspresowym tepie bo moj synek poki co kąpieli nie lubi i strasznie przy tym krzyczy nastepnie karmienie i śpanie
usypia na recach przy piersi i ja go ostroznie odkładam do lózeczka
i pozniej to juz roznie bywa 2 dni temu po kapieli spal do 2 :tak:
wczoraj bydził sie co 2 godziny az w koncu od 1;30 do 5.0 nie spał wcale i strasznie sie denerwował przy piersi bo juz wszystko wyssał a chciał ssac nadal:-(
także roznie to u nas bywa raz lepiej raz gorzej ale mały nie ma jeszcze dwoch tygodni wiec moze za duzo od niego wymagam
bardzo bym chciała nauczyc go zeby sam zasypiał a nie na recach ale czy jest to wogole wykonalne jak sie karmi piersią???
problem mam rowniez z odbijaniem w nocy bo sie budzi i zeby zasnac musze mu znowu podac piers i tak w kołko:no:

U mnie to wyglada tak,okolo 20:00 kapiel,potem smarowanie cialka mleczkiem,przemycie pepuszka,ubieranie i cycus:-)maly je wtedy okolo 30-40 min i zasypia przy cycu:tak:potem zanosze go do lozeczka i spi tak do okolo 12-1:00,potem cycus,zmiana pampersa i spi do 4-5,zasypia i budzi sie okolo 8 wiec nie moge narzekac;-)

U mojej malutkiej oczko tez ropialo az nie mogla otworzyc a jak otworzyla choc troche to wyplywala z oka wodnista ropa!!! straszny widok... poczatkowo miala oczszczane oczko sola fizjologiczna i smarowane jakas mascia w szpitalu, po czym z jednego oczka przerzucilo sie na drugie:-( wiec na wyjscie ze szpitala przepisano nam kropelki FLOXAL ktore wyleczyly oczka Juleńki:-)

A ta masc byla na recepte?

reklama
witam laski :)

Ja wyspana :) moje dziecko chyba zajarzylo o co mamusi kaman :) i zasypia samo przy zgaszonym swietle wieczorkiem heeee tylko ze w naszym wyrze ahahahha :sorry2::sorry2: a pozniej dopiero jak juz dobrze spi przenosimy do jego lozeczka ! Ale i tak jestem dumna z niego ze juz nie wojuje z nim do 1 w nocy :) no i nie zasypia mi na rekach haaa :) alez dumna jestem z mojego synka :) o 20 zjadl ,obudzil sie o 23.30 zjadl pozniej o 4 i o 7 tez wstawal na karmienie ...

PULUS MA JUZ SYNKA PO DRUGIEJ STRONIE BRZUSZKA OD WCZORAJ !!!

no to super masz kochanego Fifolka:-)
moja wczoraj zasnela przed 21 i obudzila sie o 2 pozniej zasnela kilka minut po 3 i wstala o 7:-) teraz znow drzemke sobie robi.. w koncu zasnela mocno bo jeszcze 15min temu jak smoczek jej wypadl to koncertowala:-)

U mnie to wyglada tak,okolo 20:00 kapiel,potem smarowanie cialka mleczkiem,przemycie pepuszka,ubieranie i cycus:-)maly je wtedy okolo 30-40 min i zasypia przy cycu:tak:potem zanosze go do lozeczka i spi tak do okolo 12-1:00,potem cycus,zmiana pampersa i spi do 4-5,zasypia i budzi sie okolo 8 wiec nie moge narzekac;-)

A ta masc byla na recepte?

ta masc byla na recepte szpitalna ale jej nam nie przepisali tylko kropelki ale sa dobre bo po 1 dniu juz oczko wyzdrowialo:-) nie wiem jak u was jest ale u mnie w miescie mozna kupic taki lek bez recepty a recepte pozniej doniesc zwlaszcza ze to nie jest nie wiadomo co a oczko dziecku wyleczy!

tego mi brakowało..:(
czuję się dzisiaj jak na początku ciąży..
nie dość ze mnie od rana mdli .. to usiadłam mojemu na kolanach taka jakas blada wykończona a on mi dmuchnął piwem ... no i poleciałam .. na ten zapach piwska zawsze hefcilam na poczatku..
a chciałam dzisiaj leczo zrobić.. przypuszczam że przy cebuli dopadłoby mie to samo.. :(

ogólnie to czuję sie jak zmielony cukierek ..o_O

Bidulko mam nadzieje ze szybko przestaniesz sie meczyc i ze urodzisz tez na dniach.. wiem ile to cierpienia jest i to czekanie na malenstwo jest najgorsze!

Hej dziewczyny:)
Ania ja tez chyba na styczen zostane bo ani skurczy ani nic :( Bylam wczoraj u ginki mowil ze mam czekac i jakby nic nie bylo to 4 stycznia na ktg mam sie przywlec extra. Dzis zrobilam jeszcze kwas moczowy na to zatrucie ciazowe bo mi ciagle rosnie i mam jej esa wyslac. No nic nie wykopie maluszka na sile:) MOglam poprosic o ten masaz co Alitka napisala ale jakos nie pamietalam o tym a po wczorajszym sprawdzaniu wod tym szpikulcem to juz nawet drugi raz ginka mnie nie chciala badac bo mialam plamienie ale juz przeszlo.

Karmie juz tylko nanem ! od chyba 5 dni!
bo moj maly oszalal...zjadl terz 100mojego i jeszcze szuka..i kzyczy..musze mu zrobic mleko sztuczne..
i jak podajecie Vit K jak karmicie sztucznym?? moja pediatra mowila ze jak sztuczne to wcale...
a znow w szpitalu mowila ze jak dokarmiany to co drugi dzien..
i nie wiem co zrobic jak mu dam dzis troche modyfikowanego..??

Nessi kobieto my serio zostaniemy na Styczeń :p Ty się już od dzisiaj przeterminujesz.. i tak dotrwasz ze mną :p

No a jak nie jak tak! :)

Teraz to pozostaje zaciskać uda wręcz, albo się do choinki przywiazać heheh

Ja już prelekcję z synem zrobiłam, ma się zgłosić dopiero 2.01 :D bo 2 stycznia to już lekarze po sylwku kaca wyleczą hehe

ta masc byla na recepte szpitalna ale jej nam nie przepisali tylko kropelki ale sa dobre bo po 1 dniu juz oczko wyzdrowialo:-) nie wiem jak u was jest ale u mnie w miescie mozna kupic taki lek bez recepty a recepte pozniej doniesc zwlaszcza ze to nie jest nie wiadomo co a oczko dziecku wyleczy!

Tak tylko ze ja sie bym bala podac tak od siebie jakies krople,moze przyjedzie polozna to cos doradzi;-)a jak nie to chyba pojade do pediatry.
bo moj maly oszalal...zjadl terz 100mojego i jeszcze szuka..i kzyczy..musze mu zrobic mleko sztuczne..
i jak podajecie Vit K jak karmicie sztucznym?? moja pediatra mowila ze jak sztuczne to wcale...
a znow w szpitalu mowila ze jak dokarmiany to co drugi dzien..
i nie wiem co zrobic jak mu dam dzis troche modyfikowanego..??

Jak sztucznym to nie trzeba:no:jak mieszanym czyli troche cyca troche sztuczne to tez nie:no:tylko i wylacznie na piersi:tak:tak mi mowili w szpitalu:tak:

reklama
jak mi sie na koniec kazdy dzieeen dłuuuży...jak nie wiem co..

ale co tam!
na poczatku 16 tyg przezylam wiecznie puszczając pawie to teraz te pare dni tez dam rade ! :-D

Nessi kobieto my serio zostaniemy na Styczeń :p Ty się już od dzisiaj przeterminujesz.. i tak dotrwasz ze mną :p

:) Aka, i ja dołączam się do Waszego paktu styczniówek:) mam nadzieję że chociaż Wy mnie w jajco nie zrobicie tak jak Mea;) bo jak tak dalej pójdzie to sama rozpakuję się w styczniu..:(

Do góry