reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Cześć dziewczyny:-)
Świąteczna kolacja we dwoje to jednak nie takie złe wyjście-myślałam że będzie smutno ale jakos sobe poradzilismy.
Mea- takie skurcze w połaczeniu z bólem brzucha to brzmią jak zapowiedź szybkiego porodu. Chyba rozruszałaś tę swoją szyjke na maxa;-)
Cherie- z tego co dziewczyny pisały to na laktacje pomaga ściąganie laktatorem, duza ilośc płynów, chyba masaż piersi. \Są takie specjalne herbatki poprawiające laktacje. Ponoć pomagają tez migdały i kminek

reklama
cholera jasna a mnie cos skurcze lapia ... od jakiejs pol godzinki mam co 5-7 min skurcze ... albo tylko mi sie tak wydaje ... ciagle sie zastanawiam nad pojechaniem na ktg ...
se nie rób jajec...:O
jak dalej masz takie regularne to może jdx.. nie zaszkodzi a może pomoc.. tymbardziej ze dzisiaj Rozalski jest

se nie rób jajec...:O
jak dalej masz takie regularne to może jdx.. nie zaszkodzi a może pomoc.. tymbardziej ze dzisiaj Rozalski jest

jajca to sie robi na wielkanoc a nie na boze narodzenie !! pocekam jeszcze z godzinke ... moze zadzwonie do mamy i popytam jej co i jak ... jakos nie chcialabym walnac falstartu bo mnie różal wysmieje!! ale boli jak sqrczybyk !! powaznie zaczne liczyc ten czas i zobacze jak wyjdzie ...

Dziewczynki Wszytkim Wam i każdej po kolei życze ZDROWYCH, RADOSNYCH ,SPOKOJNYCH I PEŁNYCH WIARY Świąt Bożego Narodzenia !

jajca to sie robi na wielkanoc a nie na boze narodzenie !! pocekam jeszcze z godzinke ... moze zadzwonie do mamy i popytam jej co i jak ... jakos nie chcialabym walnac falstartu bo mnie różal wysmieje!! ale boli jak sqrczybyk !! powaznie zaczne liczyc ten czas i zobacze jak wyjdzie ...
nooooo Mea trzymam kciuki ! Niezły prezencior bys miała :tak:

Mea- takie skurcze w połaczeniu z bólem brzucha to brzmią jak zapowiedź szybkiego porodu. Chyba rozruszałaś tę swoją szyjke na maxa;-)
Cherie- z tego co dziewczyny pisały to na laktacje pomaga ściąganie laktatorem, duza ilośc płynów, chyba masaż piersi. \Są takie specjalne herbatki poprawiające laktacje. Ponoć pomagają tez migdały i kminek

no wiesz z tymi skurczmi róznie bywa:confused2: ja mialam takie silne przez 24h ze po scianach chodzilam prawie a rozwarcia brak a na dodatek lekarze twierdzili,ze to takie przepowiadajace dopierooo:szok::szok::szok: Dobrze, ze istnieja cesarki ,bo jak nic chyba bym zeszla jak jeszcze dłuzej musialabym to znosic:szok:
ja na laktacje wypilam jedna herbatke i jedo karmi i jeden dzien wzbudzalam piersi laktatorem i teraz mam cyce jak donice-z 75C mam 75E:szok:...mleko leci bez dotkniecia piersi:tak: całe szczescie,ze zakupilam 4x50szt wkladek laktacyjnych to do konca swiat mi moze starczą:-D:tak:

cześć dziewczyny!
wreszcie znalazłam chwilę czasu by coś skrobnąć. mamy problemy z Danielkiem z karmieniem piersią, nie mam za dużo pokarmu, mały się nie najada i trzeba przystawiać do butelki... a przez butelki z kolei ma wielkie problemy ze złapaniem cyca :-( dziś nie spałam całą noc, cały czas go próbowałam przystawiać do jednej i drugiej piersi aż wreszcie o 7 rano musiał dostać butelkę.

powiedzcie mi co zrobić by mieć więcej tego pokarmu, bo już mam dość Nan.
Cherie mi w szpitalu kazali wzbudzac laktatorem i po jednym dniu mialam juz nawał pokarmu,ale z kolei Mała nie u miała/nie chciała ssać i wtedy pani doktor kazała kupić nakładki na piersi i pierwszego dnia po wyjsciu ze szpitala Gabrysia zaskoczyła i pięknie ssie a ja mam tyle pokarmu,że ledwo zdażam wkładki laktacyjne wymieniać tak leci:tak:

...i kup sobie herbatke hippa i karmi...Powodzenia !

a ja bylam na ktg ... serducho pyka slicznie i miarowo ... skurcze tez w miare miarowe co 5-7 min ale slabiutkie na 30-40% /o dziwo jak tam lezalam to byly wieeeele slabsze nize te co mam jak wstane ... / a ze byl moj doktorek to zrobil mi usg i badanie i mala jest jeszcze dosc wysoko i szyjka dalej nieskrocona ... bardziej miekka ale bez oznak porodowych !!
no i powiedzial ze widzimy sie w poniedzialek ... a na ktg jak uznam za sluszne !! ale porodu mi szybkiego nie wrozy :)

reklama
Witam.MY 3 dzien w domu ,piersi bola jak surczybyk do tego robia mi sie zatory ,mam skurcze brzucha chyba sie wszystko schodzi.Ale najgorsze jest to ze przyjechala tesciowa do Nas i ja chyba wpadne w depresje,nawet nie moge sobie w majtkach po domu pochodzic nie mowiec o sciagnieciu pokarmu na sofie ,mamy male mieszkanie a ona sie krzata wszedzie i normalnie ja szalu dostaje ,jak ja chce isc do kuchni to ona tam jest ,jak chce isc do salonu to ona tam jest:wściekła/y:.A jak siedze sobie z mala w sypialni i widze juz jak wchodzi i zaczyna mi w szafkach ukladac to niemoge .Help JA CHCE SPOKOJU.
Sorry dziewczyny ale musialm sie wygadac.
Pozdrawiam Was i zycze SPOKOJNYCH SWIAT;-)

Do góry