reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ja idę do łóżkowic już.. trzeba się konkretnie wyspać.. :)

nie wiem jak to będzie w święta z frekwencją na forum więc..
Kochane moje Życzę wszystkim Wam i każdej z osobna Wesołych, pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.. :)
tym rozpakowanym zazdroszcze Świat z bobaskami .. co do nierozpakowanych mamusiek ..no cóż możemy se pojeść ile wlezie :)

reklama
kurcze wszyscy sie uwijaja swiatecznie a ja tak oderwana ;-)
mamuski sobie pieszcza bąble a tu czlowiek czeka i czeka

kochana pieszczoty pieszczotami ale ile przy tym pracy jest....
sama zobaczysz ze zycie bylo beztroskie jak dzidiza byla w brzuszku... teraz czasu malo na wszytsko.. wlasnie mecze sie z uspieniem malej.. wyjadla wszystkie mleko z obu piersi i nadal marudzi ze chce... czekam na lekka nadprodukcje i heja dalej poki nie zasnie... najl;epsze jest to ze mala spi z nami w lozku!!! do lozeczka nie chce mi sie wstawac jak te szwy tak ciagna i wszystko boli a meza nie chce etz za kazdym razem budzic.. nawet jutro biedny musi isc do pracy w wigilie wiecniech sie on chociaz troche wyspi.
Mielismy dzies 1sze odwiedziny poloznej:-) pochwalila mnie za super pielegnacje pepka.. oby nie przechwalila!!!:-)

______________$$$$$$
______________$$$$$$$$$$
____________$$$$$$$$$$$$$$
__________$$$$$$$$$$$$$$$$$
_________$__________$$$$$$$$
_________$$$$$_________$$$$$$
__________$___$$$$$$_____$$$$
_________*$$$_$_$$_$$_____$$$
________$_$_$**_$_$_$$$___$$$
_________$(O)___(O)_$_$$_*$$$
_______$$__________$*$_$__$$$
____$*__$____*___$$$__$__*_$$
___$*_____*$$$*________$___.**
___$*_______*_________.*$__****
____$*_________________*$__***
___$$$$*_____________*$$§§§§
_$$$$$$$$$*_______*$$$$$$§§§§§
$$$$$__$$$$_$$_$$$$$$$$$$$$§§§§
$$$*__*$$$$$$$$$$$$**$$$$$$§§§§§
$$$*__*$$$$$$$$$$$*__$$$$$$$§§§§
_$$$$*$$$*******$$$*__$$$$$$§§§§
__$$$*$$$*$$$$$*$$$$*$*_$$$$§§§
_____$$$$*$$$$$*$__$$$$$$$$$§§
_____$*$$*******___*$$$$$$$$§
_____$*____________________*$
_____$$*_*__*___*$$_*___*__*$
______$$$$_$$$$$$$$$$$$$_$$$
_________$_______$________$
_________$*______*_______*$
__________$$$$$$$$$$$$$$$$
______$$$$$$$$$$**$$$$$$$$$
____$$$$$$$$$_______$$$$$$$$
___$$$$$$______________$$$$$$

Dodam od siebie Mikołaja :))

Świątecznego nastroju,
miłosnego podboju.
Seksu w łóżeczku,
pieniędzy w woreczku,
Finlandii na stole,
Porsche w stodole!
Wesołych świąt !!!!

Witam się ponownie w stanie rozpakowanym :-).
Dzidzia urodziła się 19 grudnia przez cesarskie cięcie- jak było planowane. Tylko planowane było na 28 grudnia no ale mała chyba bardzo chciała już spędzić święta po drugiej stronie brzuszka :-D. Nasz córcia nazywa się Bianka i jest straszną krzykaczką z charakterem :laugh2:. Jak znajdę czas to napiszę relację z porodu.
Pozdrawiam i życzę wesołych świąt !!!!!!!!!!!!!! :-)

Gratulacje Mexi!

A ja się dorobiłam:wściekła/y::wściekła/y::no:
Nie wiem jakim cudem nie wychodząc z domu przewiałam cycka!:szok:
Boli jak cholera ale twardy nie jest...gorączki też nie mam...no i znowu okładamy się kapustą! Mam nadzieję że do jutra przejdzie!

Ja też dołączam się do życzeń świątecznych:-)

Zdrowych wesołych i pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich obecnych i przyszłych mamuś:-)

kochana pieszczoty pieszczotami ale ile przy tym pracy jest....
sama zobaczysz ze zycie bylo beztroskie jak dzidiza byla w brzuszku... teraz czasu malo na wszytsko.. wlasnie mecze sie z uspieniem malej.. wyjadla wszystkie mleko z obu piersi i nadal marudzi ze chce... czekam na lekka nadprodukcje i heja dalej poki nie zasnie... najl;epsze jest to ze mala spi z nami w lozku!!! do lozeczka nie chce mi sie wstawac jak te szwy tak ciagna i wszystko boli a meza nie chce etz za kazdym razem budzic.. nawet jutro biedny musi isc do pracy w wigilie wiecniech sie on chociaz troche wyspi.
Mielismy dzies 1sze odwiedziny poloznej:-) pochwalila mnie za super pielegnacje pepka.. oby nie przechwalila!!!:-)

mój Aluś sfiksował po spacerze- ciągle by jadł, a ja mam flaki a nie cycki! nawet nie wiem czy coś leci i mam serdecznie dość!
nie śpi praktycznie w ogóle tylko ryczy i je, a jak nawet zaśnie to na parę minut:confused2: nic nie zrobiłam dziś !i czuję pustkę w piersiach:-(

my tez chcielismy wam zyczyc wszelkiej radosci i milosci ... zeby spelnialy sie marzenia, pragnienia ... zeby zycie pokazalo swe najlepsze oblicze a dzieci rosly w madrosci i sile :)

Monika Mariusz nienarodzona jeszcze Agatka i żaba Matylda :)

picture11952.gif

reklama
Hej, nawet nie próbuje was nadrabiać :sorry:
My wczoraj wyszliśmy ze szpitala bo Maciek zaczął gorączkować w zeszłą środę i okazało się, że ma zapalenie ucha :wściekła/y: Także tydzień na antybiotykach i wszystko jest już ok... za to ja w szpitalu złapałam jakiegoś wirusa i teraz jestem chora :-(

Mamy karmiące piersią, jak długo karmicie swoje dzieci i z 1 czy 2 piersi? Maciek je tylko 10 minut z jednej piersi i zasypia :no:
No i ta 'aktywność' po posiłku też nam przez to nie wychodzi bo nie można go wybudzić...
No i jak ta kolejność w oporządzaniu maluchów u was wygląda?
U mnie jest tak, że wstaje-pielucha-karmienie (czasami mu się odbije) i spać... Jak zmieniam pieluchę po karmieniu, choć teraz już raczej nie robi zaraz po jedzeniu tylko jak śpi, to później już nie śpi do następnego karmienia... po prostu nienawidzi zmieniać gaci ;-)

Dzięki za odpowiedź :tak:

Ja karmie z obu piersi:tak:oporzadzenie wyglada tak,maly sie budzi,zmieniam pampka,przystawiam do cyca,jak przysypia to tykam go w policzek i zaczyna znowu ssac,potem zmiana piersi i maly spi:tak:no ale sa tez wyjtki;-)tez nie lubi zmiany pieluszki:no:

Życze wszystkim pięknych, magicznych pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia
Niech radość i pokój Świąt towarzyszy wszystkim przez cały Nowy Rok. Życzę, aby był to Rok szczęśliwy w osobiste doznania, spełnił zamierzenia i dążenia oraz by przyniósł wiele satysfakcji z własnych dokonań.

Do góry