Napisałam długiego posta i sie skasował

Tak więc byliśmy u pediatry dziś:-) Mimo że padało poszliśmy, bo temp nie była zła, no i od czego są folie na wózki?
Aluś ładnie przybrał na wadze (z 3420 na 4120)tak więc nie muszę się martwić, że się nie jada,a wręcz przeciwnie

Na kolki dostał espumisan. Zmartwila mnie ulotka, bo napisane tam, że noworodkom do 1 m-ca nie zaleca się podawania leku

Któras z Was daje maleństwu swojemu espumisan?
dostał też lakcid i wit D
Mały jest w podwyższonej grupie ryzyka na alergię (ja i T jesteśmy alergikami:-() i trzeba uważać z pokarmem - zero nabiału, orzechów itd.
No i przeze mnie będą go kłuć po raz 3 - mialam anemię w ciąży i trzeba mu zrobić morfologię krwi
Babra mu się tez pępuszek:-( w środku coś się tam tworzy - narazie przemywać wodą kazała, a jak zacznie się coś budować, to od razu do pani doktor.
Na dobitkę ma powiększone jąderka i nie wiem co to znaczy...
a i jeszcze ma minimalną żółtaczkę, ale mu zejdzie lada moment;-) Jakieś pocieszenie, bo można zwariować! No i zmartwił ja ten krwotok, ale dopiero po nowym roku jedziemy na patologie noworodka na USG
Dobrze, że chociaż pije z cyca i nie ma z tym problemów, no i zdrówko mu dopisuje!
Mam pytanie - czy któraś z Was dziecko śpi całą noc? Bo doktórka kazała go wybudzać (nie tyle żeby się nakarmił - bo jakby był głodny to by zapłakał - ale po to, żeby go napoić z cyca! No ale wiadomo, że i naje się przy okazji;-)