reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
laski ktora rodzi dzisiaj??
zdawac relacje ,bo nie mam kiedy was nadrabiac akurat dzisiaj !

malego chyba zaczely meczyc kolki ! ,przewialam sobie cycki,bol ogromny ,goraczka 40 stopni myslalam ze umre ! !!!!!!!!!!!!!!!,dostalam antybiotyk i przestajemy karmic malego cycem - wylam wczoraj cale popoludnie przez to - dola mialam na maxa ale juz mi przeszlo - mieszanki dla niemowlat tez sa dobre i se pojem na swieta!!!!! tak se to tlumacze ,ale jakos tak mi smutno
zawsze qurwa cos ,mleko mam a karmic nie moge tak samo jak z patrykiem !!!no i przechodzimy na nan 1, :crazy:

maly 2 dni temu wazyl 4500 gram ,jest szerszy niz dluzszy i wyglada jak ksiezy w pelni :-D:-D

malego chyba zaczely meczyc kolki ! ,przewialam sobie cycki,bol ogromny ,goraczka 40 stopni myslalam ze umre ! !!!!!!!!!!!!!!!,dostalam antybiotyk i przestajemy karmic malego cycem - wylam wczoraj cale popoludnie przez to - dola mialam na maxa ale juz mi przeszlo - mieszanki dla niemowlat tez sa dobre i se pojem na swieta!!!!! tak se to tlumacze ,ale jakos tak mi smutno
zawsze qurwa cos ,mleko mam a karmic nie moge tak samo jak z patrykiem !!!no i przechodzimy na nan 1, :crazy:

maly 2 dni temu wazyl 4500 gram ,jest szerszy niz dluzszy i wyglada jak ksiezy w pelni :-D:-D

Oj oj to on już kawał chłopa jest :-D:tak:
a z zapaleniem nie dobrze, ale może ściągaj i jeszcze wrucicie na cyca??

A ja dzisiaj skończyłam sprzątać, jeszcze okna ale to już A. tak za godzinkę do sklepu i od rana ciasta:szok::-D Potem zasnę na stole wigilijnym ;-D

co do zasypiania ... ja wlasnie zwloklam sie z fotela ... padlam na maksa !!

imho ZLE ROBISZ !!!! karm mlodego cycem i to tym chorym /albo obiema jak oba sa zaatakowane!!/ tylko tak ci to przejdzie inaczej bedziesz sie mordowac !!! to jest jedyny i najskuteczniejszy sposob !!! najwiekszym bledem przy zapaleniu piersi jest odstawienie od cyca i powie to kazdy kto to przezyl - ja z doswiadczenia okolicznego tylko skrzetnie przekazuje !!!

Witam sie popołudniowo. Po usg i ktg.
No i skierowanie do szitala mam na 26.12;-) Nie ma to jak święta w szpitalowie. 7 dni po terminie i nie ma zmiłuj się- rodzimy i tyle.
Chociaż ciekawi mnie czy dotrwam- dzis na ktg skurcze nawet były- kilka powyżej setki, kilka 80 a takie 40-50 to non stop.
Dziś w końcu odebraliśmy wózek i materacyk, mąz prasuje pieluszki po praniu więc juz wsio mamy, moge rodzić nawet dziś;-)

Ostatnia edycja:
Napisałam długiego posta i sie skasował:wściekła/y::wściekła/y:

Tak więc byliśmy u pediatry dziś:-) Mimo że padało poszliśmy, bo temp nie była zła, no i od czego są folie na wózki?
Aluś ładnie przybrał na wadze (z 3420 na 4120)tak więc nie muszę się martwić, że się nie jada,a wręcz przeciwnie:-D
Na kolki dostał espumisan. Zmartwila mnie ulotka, bo napisane tam, że noworodkom do 1 m-ca nie zaleca się podawania leku:szok:
Któras z Was daje maleństwu swojemu espumisan?
dostał też lakcid i wit D
Mały jest w podwyższonej grupie ryzyka na alergię (ja i T jesteśmy alergikami:-() i trzeba uważać z pokarmem - zero nabiału, orzechów itd.
No i przeze mnie będą go kłuć po raz 3 - mialam anemię w ciąży i trzeba mu zrobić morfologię krwi
Babra mu się tez pępuszek:-( w środku coś się tam tworzy - narazie przemywać wodą kazała, a jak zacznie się coś budować, to od razu do pani doktor.
Na dobitkę ma powiększone jąderka i nie wiem co to znaczy...
a i jeszcze ma minimalną żółtaczkę, ale mu zejdzie lada moment;-) Jakieś pocieszenie, bo można zwariować! No i zmartwił ja ten krwotok, ale dopiero po nowym roku jedziemy na patologie noworodka na USG
Dobrze, że chociaż pije z cyca i nie ma z tym problemów, no i zdrówko mu dopisuje!

Mam pytanie - czy któraś z Was dziecko śpi całą noc? Bo doktórka kazała go wybudzać (nie tyle żeby się nakarmił - bo jakby był głodny to by zapłakał - ale po to, żeby go napoić z cyca! No ale wiadomo, że i naje się przy okazji;-)

Ja dzis pytałam co mi zamierzają tego 26 robić- o i jednak oct. Może przy takich skurczach jakie mam, coś ruszy. Tylko ja tych skurczy prawie nie czuje.
Aha, maluszek dzis na usg miał 3300 wiec tak w sumie w sam raz

reklama
Napisałam długiego posta i sie skasował:wściekła/y::wściekła/y:

Tak więc byliśmy u pediatry dziś:-) Mimo że padało poszliśmy, bo temp nie była zła, no i od czego są folie na wózki?
Aluś ładnie przybrał na wadze (z 3420 na 4120)tak więc nie muszę się martwić, że się nie jada,a wręcz przeciwnie:-D
Na kolki dostał espumisan. Zmartwila mnie ulotka, bo napisane tam, że noworodkom do 1 m-ca nie zaleca się podawania leku:szok:
Któras z Was daje maleństwu swojemu espumisan?
dostał też lakcid i wit D
Mały jest w podwyższonej grupie ryzyka na alergię (ja i T jesteśmy alergikami:-() i trzeba uważać z pokarmem - zero nabiału, orzechów itd.
No i przeze mnie będą go kłuć po raz 3 - mialam anemię w ciąży i trzeba mu zrobić morfologię krwi
Babra mu się tez pępuszek:-( w środku coś się tam tworzy - narazie przemywać wodą kazała, a jak zacznie się coś budować, to od razu do pani doktor.
Na dobitkę ma powiększone jąderka i nie wiem co to znaczy...
a i jeszcze ma minimalną żółtaczkę, ale mu zejdzie lada moment;-) Jakieś pocieszenie, bo można zwariować! No i zmartwił ja ten krwotok, ale dopiero po nowym roku jedziemy na patologie noworodka na USG
Dobrze, że chociaż pije z cyca i nie ma z tym problemów, no i zdrówko mu dopisuje!

Mam pytanie - czy któraś z Was dziecko śpi całą noc? Bo doktórka kazała go wybudzać (nie tyle żeby się nakarmił - bo jakby był głodny to by zapłakał - ale po to, żeby go napoić z cyca! No ale wiadomo, że i naje się przy okazji;-)

jaki krwotok ?? przegapilam cos ??

a z tym przesypianiem nocy to jakas bzduuuura !! coreczka mojej kumpeli od pierwszego miesiaca przesypiala nocki i to od polnocy do 7-8 rano !! zadnego picia jedzenia nic !!! po prostu dziecko spalo !! teraz jest zdrowa i pieknie spiaca 3 letnia Natalka :) tylko pozazdroscic !! ja bym dziecka nie wybudzala za nic na swiecie !!

Do góry