reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Nikt mi jeszcze o oct nie wspominał ... ale przy wypisie ze szpitalowa mam ''słabnące tętno płodu'' więc pewnie wyjaśni sie sytuacja dopiero jak nadejdą prawdziwe skurcze....:-(

A ja trzymam w takim razie kciuki za Twoją ''sytuację'' :-D może się w końcu coś rozwinie ... chociaz bóle jak na okres mam cały czas, jak pytałam gina to to z szyjką ma coś wspólnego ale jego slangu medycznego nie zrozumiałam :-(

jak chcesz to ci podesle pilki odnosnie testu OCT ... robi sie go wlasnie po to zeby sprawdzic jak sie zachowa dziecko w sytuacji stresowej jaka jest wystapienie skurczow ... podaje sie mala dawke oksytocyny i sie obserwuje reakcje serduszka ... jak tetno nie spada a nawet wzrasta to znaczy ze wszystko jest ok a jak spada to albo jest problem z wydolnoscia lozyska albo cos z dzieckiem ...

a odnosnie tego bolu podbrzusza ... dobrze by bylo gdyby to szyjka reagowala ... niech sie spokojnie skraca i zmiekcza :)

reklama
dziewczyny nie macie pojecia jak ja sie ciesze ze skurcze i porod to juz tylko wspomnienie... mam nadzieje ze u was na dniach sie rozwinie sytuacja i ze szybko o tym zapomnicie a w glowie zostana tylko wspomnienia jak malenstwo wyladowalo u was na brzuszku!!!! bo ja w tym momencie zapomnialam o wszystkim juz nic mnie nie bolalo...
ale przypomnialo mi sie jedno smieszne zdarzenie!!! jak juz glowka malej wychodzila to moj maz oczywiscie zagladal jak parlam a ja tego nie widzialam bo coz oczy trzeba miec zamnkniete i te polozne mowily do mnie ze mam jeszcze przec a maz krzyczal glosnije od nich bo jak zobaczyl cala glowke to bal sie ze ona ise udusi jak przestane przec.. i plakal juz w tym momencie bo widzial mala ale jednoczesnie bardzo bal sie o nia!!!ahahahaha

a mnie od wczoraj napiernicza brzuch ... w nocy ledwo spalam ... boli jak na okres !! z lozka sie nie moglam podniesc ... masakra ... zobaczymy jak sie w ciagu dnia sytuacja rozwinie ...

o proszę czyzby Mea szybciej chciala sie rozpakowac???
trzymam kciuki...
odnosnie boli porodowych wszyscy twierdza ze boli jak na okre.. ja ie chce straszyc ale to boli 1000razy mocniej... przynajmniej mnie!
mam nadzieje ze zadna ie bedzie cierpiec jak ja:-)

dziewczyny nie macie pojecia jak ja sie ciesze ze skurcze i porod to juz tylko wspomnienie... mam nadzieje ze u was na dniach sie rozwinie sytuacja i ze szybko o tym zapomnicie a w glowie zostana tylko wspomnienia jak malenstwo wyladowalo u was na brzuszku!!!! bo ja w tym momencie zapomnialam o wszystkim juz nic mnie nie bolalo...
ale przypomnialo mi sie jedno smieszne zdarzenie!!! jak juz glowka malej wychodzila to moj maz oczywiscie zagladal jak parlam a ja tego nie widzialam bo coz oczy trzeba miec zamnkniete i te polozne mowily do mnie ze mam jeszcze przec a maz krzyczal glosnije od nich bo jak zobaczyl cala glowke to bal sie ze ona ise udusi jak przestane przec.. i plakal juz w tym momencie bo widzial mala ale jednoczesnie bardzo bal sie o nia!!!ahahahaha

No mysmy tu kochana Twoim porodem kazdego dnia zyły :)

A mała to do tatusia podobna na ostatnim zdjęciu w albumie :D

No mysmy tu kochana Twoim porodem kazdego dnia zyły :)

A mała to do tatusia podobna na ostatnim zdjęciu w albumie :D

no zdjecie to jest na maxa fajne.... oczywiscie ja musialam wpasc na ten pomysl:-p Julka i tatus maja dokladnie takie same wloski i noski wszyscy mowia ze usta i broda moja:-) taka mala mieszanka poki co.. zobaczymy ile razy jeszcze sie zmieni:-)

reklama
witam Was mamuski:-)
wrocilam wlasnie z zakupow chodzilam i chodzilam i troche mnie pobolalo i przestalo... wczorajsze 3razyS tez nic nie pomogly.widocznie maly chce posiedziec w brzuszku jeszcze:tak:

ale mnie ta opowieść wzruszyła...aż łezka poleciała:-D

Do góry