reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Jak bym Was kiedys na rosol zapraszala to nie przychodzcie :-D Tak jak ogolnie gotuje w miare dobrze to jeszcze nigdy nie udalo mi sie ugotowac dobrego rosolu. Po dzisiejszym mam traume... :eek:

Jak bym Was kiedys na rosol zapraszala to nie przychodzcie :-D Tak jak ogolnie gotuje w miare dobrze to jeszcze nigdy nie udalo mi sie ugotowac dobrego rosolu. Po dzisiejszym mam traume... :eek:

jak to jest mozliwe ze rosol nie wychodzi ?? wkladasz mieso z kuraka /i troche wolowego jak masz/ do tego marchewki, piertuszke, seler, cebule ... solisz, sypiesz vegete /albo innego kucharka/ i GOTUJESZ !!!

Aczkolwiek mojej tesciowej tez jeszcze rosol nie wyszedl ale to dlatego ze jej sie wydaje ze ugotuje rosol bez przypraw !!!

hieh a ja sie dowiedzialam ze moj kolega z pracy zostal 3 grudnia ojcem !! ma syna wojtusia :) tyle ze zonka ma jakies problemy po porodzie i nie chca ich wypuscc ... a lezy tam gdzie georgina !! byle to nie grypa albo gronkowiec bo ma wysoka temperature ...

Cisza jak makiem zasial.
Gdzie sie podziewacie i czemu nic nie piszecie :)

A mi rosol tutaj wcale nie wychodzi bo jak sie kuraka wsadzi do wody to sie ani jedno oczko na wodzie nie robi. Jakies te kurczaki maja zmutowane. Trzeba kostki rosolowe wrzucac a wtedy to smakuje juz jak zupka chinska a nie rosol domowy.

kurcze............caly dzisiejszy dzien czuje dziwny niepokoj............. a teraz to ucucie sie nasililo......nie umiem niczym go "zabic" bo uparcie we mnie siedzi.............

ja poczynilam ostatnie zakupy prezentowe !! poplace to teraz i KONIEC TEMATU !!

Cisza jak makiem zasial.
Gdzie sie podziewacie i czemu nic nie piszecie :)

A mi rosol tutaj wcale nie wychodzi bo jak sie kuraka wsadzi do wody to sie ani jedno oczko na wodzie nie robi. Jakies te kurczaki maja zmutowane. Trzeba kostki rosolowe wrzucac a wtedy to smakuje juz jak zupka chinska a nie rosol domowy.

no to fakt jak kuraki sa do kitu to rosolu z nich nie zrobisz ...

kurcze............caly dzisiejszy dzien czuje dziwny niepokoj............. a teraz to ucucie sie nasililo......nie umiem niczym go "zabic" bo uparcie we mnie siedzi.............

mataka moze to juz tuz tuz ... w koncu bylby juz czas na ta twoja corunie :)

po wizycie.
wszystko stoi w miejscu. lekarz mówi, że mam małego żartownisia w brzuchu i nie zdziwi się jak przenoszę. jedno jest pewne - Fenoterol sobie z nami pięknie poradził.
infekcja w moczu wyleczona, ranki spowodowane albo uczuleniem albo puchnę i pękam pod naciskiem małego. dostałam luteinę dowcipnie, zapobiegawczo przy moim rozwarciu.
KTG co dwa dni, i tyle w temacie.

No to widze ze mozesz jeszcze troche poczekac;-)

Kopciuszku już podaję ....

PSV 46.19 cm/s
EDV 14.18 cm/s
TAM 14.49 CM/S
Vmean 26.37 cm/s
Gmean 0.32 mmHg
Gpeak 0.85 mmmHg
S/D 3.26
RI 0.69
PI 1.21

Ja już spakowana do szpitala, coś czuję, że wrócę dopiero z małym :(

Ja mam troche inne napisy
Vc:19,0 cm/s
Vd:6,4 cm/s
Vm:11,8 cm/s
S/D:2,97
RI:0,66
PI:1,07
HR 125/m:h
Moj gin twierdzi ze jest ok.
No ale juz jutro to u Ciebie sprawdza i bedzie wszystko wiadome;-)

reklama
Witam wieczorowa pora.Widze ,ze kazdego dnia przybywa grudniowych dzieciaczkow -super. Tez nigdy mi nie wychodzil rosol,ale teraz wiem jaki blad popelnialam .Najlepszy wychodzi na korpusie z kurczaka i ja robie tak najpierw gotuje samo miesko ,pozniej zmniejszam ogien zeby tylko pyrkalo wrzucam por ,marchew ,cebule,seler ,pietruszke i tak sobie pyrka jakies 2 godziny na koncu sol albo wegeta i wazne zeby nie przykrywac garnka zeby rosol nie byl metny.Upss to chyba nie wtym watku:sorry:

Do góry