Ja tez tak robiewbja sie gozdziki w pomarancze niebrana np we wzorki i sie zostawia:-)
tak intensywnie pachnie ja lubie ten zapaszek:-)
tylko ja ich wbjam wiecej niz na tym zdjeciu....i wbijam je zawsze w jakis wzroek wzdluz pomaranczy
reklama
\ja tez za swoim !wlasnie tak czytam i mowie "niezla jest ze wytrzymuje"
11 miesiecy chyba bym poplynela za nim na tratfie
karnitynka1982
Fanka BB :)
Ojjj to Ty biedna bylas 6 miesiecy w morzu i tylko 2 w domku ja bym chyba nie dala rady podziwiam.Mój jak wracał po 6-8 miesiącach na 2 miesiące, oj to szybko zawsze zleciało ;-) Ale idzie się do tego przyzwyczaić- więc spoko ;-)
Mi było ciężko przez pierwsze 2 lata, potem już przywykłam do tego.
karnitynka1982
Hehe no tak albo i wpław jakby mi chcial na 11 miechow wyfrunac )))))))))\ja tez za swoim !
NeSSi
Moderatorka
jestem w 9 miesiącu ciązy termin na 10 no może 11 gr.nie do wiary że to juz w tym tygodniu,ale póki co nic się nie dzieje, no może małe skurcze braxtona, jest to moja pierwsza ciąża, podobno ma być chłopiec cała ciąza przebiega spokojnie bez jakiś komplikacji co mnie cieszy niezmiernie choc muszę przyznać że jak czytam wasze historie to przeraża mnie to że ja tak naprawde to nic nie wiem o moim dziecku ani o ciązy
ostatnie usg miałam w 20 tyg. ciązy gdzie stwierdzono że wszystko jest ok
po czym od tego czasu co 2 3 tyg. mam spotkanie z położną która mierzy mi ciśnienie i pyta czy dziecko sie rusza, a na koniec wizyty stwierdza że ...oczywiście wszystko jest w porządku
nie wiem ani jak duży jest mój synek ani czy mam wystarczająco dużo wód płodowych kompletnie nic nawet nie zrobili mi testu na obciązenie glukoza mimo iz oboje moi rodzice maja cukrzyce
ciesze sie ze to juz koncówka ciązy i skończy się w końcu ta niepewność "czy oby na pewno wszystko jest tak świetnie jak twierdzą"
wspomnę jeszcze tylko że przez 9 miesięcy nik nie zbadał mnie tu ginekologicznie, na czwartek mam termin a nie wiem nawet czy robi sie rozwarcie czy nie
w środe mam wizytę u położnej więc zobaczę co mi powie
No nie bardzo wesoła sytuacja :-( wiem jak działa niewiedza, ale już prawie koniec, więc trzeba sie nastroić optymistycznie ...
NeSSi
Moderatorka
Czyli jesteście SŁOMIANKAMI????.
słomiane wdowy ?
ola10
ja optymistycznie to sie nastrajam cała ciąze
cały czas sobie powtarzam że nie ma co panikowac że może takie podejście jest lepsze ale czasem watpliwości cie dopadaja
ale racja ciesze sie że to już tuż tuz
cały czas sobie powtarzam że nie ma co panikowac że może takie podejście jest lepsze ale czasem watpliwości cie dopadaja
ale racja ciesze sie że to już tuż tuz
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
a ja zasypiam co chwile ... no ale co sie dziwic jak nie spalam w nocy ...
hehe no teraz mozesz sobie pojesc bo za chwile znowu szlaban na czekolade !!
a z paciorkami bedzie dobrze
ja moze troche lepiej sie odzywiam niz czekolada i sok ale to raczej ciezkie jedzonko jest ... bo moj maz nie je wogole warzyw wiec nie zawsze chce mi sie dla siebie cos robic ...
a w co twoj gra ??
Apropos posiewu na te paciorki, to myślałam, że bedę coś niecoś płacić z racji skierowania z prywatnego gabinetu ........ ale miałam robiony posiew w szpitalu, w poradni laktacyjnej i KTG, i wyszło za darmo, tylko musiałam osobiscie przeniesc w ciepłym miejscu próbkę do labolatorium wynik za 4 dni ....... co bedzie to bedzie ;-)
Teraz zaczynam brać się za słodycze skoro już mnie nic nie boli trzeba sobie podogadzać, nakupiłam sobie draży smakowych ,
hehe no teraz mozesz sobie pojesc bo za chwile znowu szlaban na czekolade !!
a z paciorkami bedzie dobrze
u mnie z odzywianiem tez kiepsko...czasem mam wyrzuty do siebie ze sie zle odzywiam i dzidzi nie daje tego co najlepsze...ale sama sie zdziwilam po badaniach krwi ze anemii nie mam bo bylam przekonana ze mam a tu nic...ogolnie to w moim jadlopisie to goruje czekolada i sok jablkowy, no i witaminki w kapsulkach:-)o ktorych tez zapominam..
ja moze troche lepiej sie odzywiam niz czekolada i sok ale to raczej ciezkie jedzonko jest ... bo moj maz nie je wogole warzyw wiec nie zawsze chce mi sie dla siebie cos robic ...
od wrzesnia zacznie znow grac znow treningi 2/tydzien co sobota mecz....bez sensu....
wczesniej bez dziecka lubilam z nim jezdzc na mecze..a teraz z malym na pewno nie bede...
a w co twoj gra ??
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
dostalam juz foteczki Martynki !! za chwilke zapodam tylko musze isc meza sciagnac z lozka i poszukac kabla do telefonu
reklama
Chérie
Mama Danielka
tiaaa i cisnienie tak niskie ze ja nie potrafie normalnie funkcjonowac !! mam teraz 108/53 ...
i po co Ty bierzesz te tabletki...
Witam się po przerwie
Wróciłyśmy z Alą do domu już w piątek, ale potrzebowałam troszkę czasu na wstępne ogarnięcie sytuacji Widzę, że już dużo dzieciaczków grudniowych przyszło na świat!
witaj Kochana! cieszę się, że Ala taka grzeczna i nie masz problemów z karmieniem! zaglądaj jak znajdziesz wolną chwilkę
wg usg termin mam na 16..
poza tym moglby wyjsc bo mam sesje w styczniu i obronic sie chcialam w miare szybko;-)
ja mam wg usg termin na 15 ale stwierdziłam, że jednak się trzymam terminu z om - 21.12. też bym chciała być już po, ale skoro się tak zapiera Danielek, to niech siedzi. najwidoczniej mu się odechciało wychodzić na świat i mimo że ciasno to woli mój brzuszek.
Slomiankami ? Nie znam tego okreslenia. Tak jak pisalam jest smutno i ciezko ale wyplywa na 8 tyg a pozniej 8 jest w domku wiec nie moge az tak narzekac niektore laseczki maja w gruncie rzeczy mniej meza niz ja bo np jak pracuje od rana do nocy tyle tylko ze codziennie go widza chociaz chwilke a za to jak moj przyjedzie to 2 miesiace spedzamy razem i jestesmy tylko dla siebie taki ma zawod i nic nie poradze bo ma ambicje zostac kapitanem i co ja mam zrobic hehe
hehe, słomiane wdowy - przerabiałam to przez 2 lata jak mój Krzysiek (jeszcze nie byliśmy małżeństwem) jeździł co tydzień na 2-3 tygodnie do Niemiec. bardzo się cieszę, że po ślubie byłam sama tylko przez 3 miesiące, dopóki nie znalazł pracy na miejscu.