reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

karnitynko Ala jest cudowna:) Miała lekką żółtaczkę i kilka godzin opalała się pod lampami, dlatego troszkę później wyszłyśmy ze szpitala. Ładnie je z piersi i całkiem sporo śpi (nie zawsze w nocy hihi). Muszę karmić przez nakładki, bo Małej cały czas wypadała brodawka z buzi i nie było innego wyjścia, a przez te nakładki ciągnie bardzo ładnie. Ogólnie cały czas poznajemy się:) Tata bardzo chętny do pomocy, nawet w nocy razem wstajemy (póki jest na urlopie).

Super wiadomosci!!! :tak:

reklama
karnitynko Ala jest cudowna:) Miała lekką żółtaczkę i kilka godzin opalała się pod lampami, dlatego troszkę później wyszłyśmy ze szpitala. Ładnie je z piersi i całkiem sporo śpi (nie zawsze w nocy hihi). Muszę karmić przez nakładki, bo Małej cały czas wypadała brodawka z buzi i nie było innego wyjścia, a przez te nakładki ciągnie bardzo ładnie. Ogólnie cały czas poznajemy się:) Tata bardzo chętny do pomocy, nawet w nocy razem wstajemy (póki jest na urlopie).
Super kochana czytac takie wiadomosci od razu czlowiek ma dobry humor zycze mnostwa zdrowka dla Was:)

Cześć dziewczyny,
ja tylko z informacją, że żyję, kiepsko, ale żyję.
Daffi chyba wam pisała co się u mnie wydarzyło, ja opiszę jak będę na siłach, bo ciągle nie jestem, w domu sama, mały w szpitalu. Wybaczcie.
Wszystko się normuje, jak będziemy już razem w domu to się wtedy uśmiechnę i wam wszystko ze szczegółami opiszę.
Motto dzisiejszego mojego dnia, jak i 5 ostatnich to : CESARKA JEST BARDZO BLEEEEE!!!!!!!!!!!!!!
Nadzieja w sercu utrzymuje mnie przy życiu.
Mea, Franek miał 56cm, można uzupełnić na liście.

Trzymam bardzo mocno kciuki za Was kochana ! A franus dzielny chlop i niedlugo wrocicie razem do domku !Ps.szkoda ze tak zle przeszlas cesarke ,widac do organzim to inaczej to przechodzi ,oby szybko cie bol puscil !

my mamy 22 a rano mamy troszke mniej kolo 20..i mi jest zimno wtedy....
boje sie ze maly tez bedzie marzl...:eek:

malemu taka temp bedzie w sam raz !!!

Witam się po przerwie:)
Wróciłyśmy z Alą do domu już w piątek, ale potrzebowałam troszkę czasu na wstępne ogarnięcie sytuacji:) Widzę, że już dużo dzieciaczków grudniowych przyszło na świat!

nooo nareszcie !! bo sie nie odezwalas od porodu !!

My trzymamu temp 21 i mi to jest goraco w krotkim rekawku siedze ale na gorze wtedy sie robi zimno po jakims czasie i trzeba podgrzac zeby sie tam podniosla temp taki galimatjas troche ale mysle ze dla dzidzi to 20-21 bede sie starala trzymac nie chce robic z niego zmarzlaczka :)

ja troche sie mieszam w tym ... wy mieszkacie w mieszkaniu 2 poziomowym czy w domu ?? bo cos kojarze o 4 pietrze ale nie wiem czy dobrze kojarze ..

ja mam 116/79 tętno 75?, ale przed chwilą leciałam 2 piętra na górę do sypialni po ciśnieniomierz a potem 2 w dół :-D:-D, więc mi zapewne skoczyło:-D

nieee no ja po takiej "przebiezce" mialabym juz ze 150/100 !!!

Nie spieram się , bo aż tak dobrze na tym się nie znam, to tylko takie moje dywagacje bardziej z życia, a płatnikiem zaliczek na podatek jest pracodawca- on oblicza i on zobowiązany jest do odprowadzenia (pit-4), on też płaci odsetki od nieterminowych płatności:tak::tak::tak::tak:
no to fakt..
ale pozostaja konsekwencje jakie poniesie jezeli byl zarejestrowany jako bezrobotny w UP i ponadto jezeli pobieral zasilek dla bezrobotnych...

poza tym praca nielegalna jest u nas definiowana jako przestepstwo..

no ale juz koniec dochodzenia:-)
Daff wroci to napisze nam czy bylo wogole po co gdybac;-)

Mea dobra masz pamiec mieszkamy na 4 pietrze ale mamy wlasnie mieszkanko 2poziomowe i na gorze jest nasza sypialnia i pokoj malego a roznica temperatur zawsze jest 3-4 stopnie bo komputerek od ogrzewania jest na dole w salonie i lekkie zamieszanie mamy z ogarnieciem tego:)

witamy w końcu :-p
Juz w domu od wczoraj, ale Mikołajki trzeba było uczcić:-)
Mały śpi teraz, mama się wykapała i ma chwileczkę dla siebie.

Gratuluje wszystkim nowym mamuskom:-):-)
I dziękuję za gratulacje wszystkim:tak:
NO mamo Alanka ,dobrze ze masz jeszcze czas dla siebie :-D,jeszcze troche i wssio bedziesz w biegu robic ,Super ze juz w domku !ucaluj tego babelka !!!

reklama
Mea dobra masz pamiec mieszkamy na 4 pietrze ale mamy wlasnie mieszkanko 2poziomowe i na gorze jest nasza sypialnia i pokoj malego a roznica temperatur zawsze jest 3-4 stopnie bo komputerek od ogrzewania jest na dole w salonie i lekkie zamieszanie mamy z ogarnieciem tego:)

a to dziwne bo z praw fizyki wynikaloby ze cieple powietrze idzie w gore !! u szfagierki komputer jest na polpietrze i u gory zawsze jest chlodniej ... poza tym z dzieckiem w ciagu dnia bedziesz pewnie na dole a do spania lepiej niech bedzie nizsza temperatura !!18-20st

ja zjadlam obiadek trzeba wziac witaminki i DHA...

macie zamiar brac jakies witaminy w czasie karmienia??

co to DHA ??
ja bede brala dalej feminatal N

Do góry