reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
Witam się po przerwie:)
Wróciłyśmy z Alą do domu już w piątek, ale potrzebowałam troszkę czasu na wstępne ogarnięcie sytuacji:) Widzę, że już dużo dzieciaczków grudniowych przyszło na świat!

My trzymamu temp 21 i mi to jest goraco w krotkim rekawku siedze ale na gorze wtedy sie robi zimno po jakims czasie i trzeba podgrzac zeby sie tam podniosla temp taki galimatjas troche ale mysle ze dla dzidzi to 20-21 bede sie starala trzymac nie chce robic z niego zmarzlaczka :)

my mamy 22 a rano mamy troszke mniej kolo 20..i mi jest zimno wtedy....
boje sie ze maly tez bedzie marzl...:eek:

no 20 dla mnie to tez juz chlodek, pewnie przez to ze przyzwyczailam sie chodzic caly czas na krotki rekaw. Dla dzieciaczka moze byc ok, jesli oczywiscie bedzie odpowiednio ubrany

ja mam 116/79 tętno 75?, ale przed chwilą leciałam 2 piętra na górę do sypialni po ciśnieniomierz a potem 2 w dół :-D:-D, więc mi zapewne skoczyło:-D

hmmm ja co do tego mam watpliwosci....
poza tym Daff nie napisala ze dostali zaswiadczenie ze sie wyplaci..
tylko ze "obiecal ze uszykuje ja jutro"...

no ale nie bede sie spierac..takie sa moje odczucia z tego co sie uczylam pamietam;-)..
a prawo pracy mialam dwa lata temu i szczerze nie pamietam tych kwestii dokladnie...

w kazdym razie jezeli jest to praca na czarno to oboje dzialaja nielegalnie..;/

a zaswiadczenie rzeczywiscie moze pomoc w dostaniu zasilku..
i moze go Daffi wykorzystac jako dowod...
ale jednoczesnie bedzie dowodem na to ze jej maz pracowal "na czarno" i nie odprowadzal podatku...

Nie spieram się , bo aż tak dobrze na tym się nie znam, to tylko takie moje dywagacje bardziej z życia, a płatnikiem zaliczek na podatek jest pracodawca- on oblicza i on zobowiązany jest do odprowadzenia (pit-4), on też płaci odsetki od nieterminowych płatności:tak::tak::tak::tak:

reklama
karnitynko Ala jest cudowna:) Miała lekką żółtaczkę i kilka godzin opalała się pod lampami, dlatego troszkę później wyszłyśmy ze szpitala. Ładnie je z piersi i całkiem sporo śpi (nie zawsze w nocy hihi). Muszę karmić przez nakładki, bo Małej cały czas wypadała brodawka z buzi i nie było innego wyjścia, a przez te nakładki ciągnie bardzo ładnie. Ogólnie cały czas poznajemy się:) Tata bardzo chętny do pomocy, nawet w nocy razem wstajemy (póki jest na urlopie).

Do góry