reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

zwariuje z tym moim kompem! trzeci raz pisze tego posta!
witam po weekendzie.
u nas wszsytko gra, wczoraj byłam u pani dr, ktg ok szyjka też pani dr stwierdziła że córcia raczej świateczna będzie. krew mi się naprawiła! hemoglobina 11,9 a było miesiąc temu 9, erytrocyty 4, a były 3,45!jak na końcówkę ciąży rewelacja. tylko białych krwinek dużo 14,8 ale mam chyba jakąś infekcę pęcherza bo też w moczu liczne bakterie, leukocytów dużo i białko. oprócz bólu pleców i dołu brzucha objawów typowych dla zapalenia pęcherza nie mam ale to też nie musi być takie książkowe. czekam na posiew moczu, póki co piję hektolitry wody i żyrawiny pod każdą postacia, żeby się wypłukać.
pobrała mi też wymaz na gbs.
za tydzień następne ktg.
a najistotniejsze jest to że zakazy zniesione. no pare dni mam nie robić generalnych porządków, ale nie muszę leżeć plackiem, mogę pospacerować i mam pozwolenie na seks w miarę samopoczucia. z tego już skorzystałam na męża rzuciłam się od razu:-)
dobra teraz nadrobię trochę!

dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!
luuzna trzymaj się!​

reklama
Witam się na chwilke znad sniadanka i zaraz smigam sie pouczyc.
Marta, Karolak- wszystkiego naj naj!! Samych radosnych dni:-)
Kurcze, ja chyba z tych co Mea bo tez bym kazała mezowi jechac. No ale nie oszukujmy sie, takie zbiorowisko babeczek, każda z nas ma inny charakter, inne potrzeby i innych mężów;-)I tak cud, że jeszcze sie jakoś dogadujemy.
Mnie chyba tez jakies choróbsko zaczyna rozkładać bo marnie się czuje. No nic, poleże, poucze się pod pierzynką i moze mnie całkiem nie rozłozy;-)
Do napisania później, miłego dnia :-):-)

Witam się na chwilke znad sniadanka i zaraz smigam sie pouczyc.
Marta, Karolak- wszystkiego naj naj!! Samych radosnych dni:-)
Kurcze, ja chyba z tych co Mea bo tez bym kazała mezowi jechac. No ale nie oszukujmy sie, takie zbiorowisko babeczek, każda z nas ma inny charakter, inne potrzeby i innych mężów;-)I tak cud, że jeszcze sie jakoś dogadujemy.
Mnie chyba tez jakies choróbsko zaczyna rozkładać bo marnie się czuje. No nic, poleże, poucze się pod pierzynką i moze mnie całkiem nie rozłozy;-)
Do napisania później, miłego dnia :-):-)

A ja sie ciesze ze nie musze zezwalac czy cos bo moj poprostu woli siedziec ze mna :-):-):-) i mam luzik :-)

ze mną nie ma kto ani dziś ani jutro w razie czego jechać 30 km do szpitala a na wizytę do gina muszę tłuc się 45 min autobusem. na dodatek mierzyłam właśnie gorączkę i mam 38*.

Ostatnia edycja:
A wiecie co ja wlasnie ogladam ? :-)

Tracy Hogg (autorka "jezyka niemowlat" odwiedza rodzinki , ktore maja problemy z niemowlakami i pokazuje im techniki. Program jest nakrecony podobnie jak niania. Przyjezdza , obserwuje, pokazuje techniki. Potem zostawia rodzicow samych i wraca po jakims czasie na podsumowanie. :)

Tak wiec nie musze czytac - moge poogladac :)

no to sie zaczyna... Luuuzna napisała tak:
Mialam badanie ginekologiczne i powiedzial ze lada moment powinnam urodzic bo wszystko jest gotowe do porodu. mam bole caly czas i maly przepycha sie w dół!

No to gratulacje moje:-) bedzie w koncu miala dziewczyna spokoj!!!!

no to sie zaczyna... Luuuzna napisała tak:
Mialam badanie ginekologiczne i powiedzial ze lada moment powinnam urodzic bo wszystko jest gotowe do porodu. mam bole caly czas i maly przepycha sie w dół!

No to gratulacje moje:-) bedzie w koncu miala dziewczyna spokoj!!!!
No ciekawe, czy urodzi się 1 czy 2 grudnia :-) Trzymam kciuki by poród był lekki .....

No a pozatym dziś 1 grudnia a więc rozpoczynamy kolejne rozdawanie honorowych miejsc na podium dla mamusiek które urodzą w 1 dekadzie grudnia:-) Damy wszystkim szanse w końcu nasze dzieciaczki to takie uparciuszki więc niech każda ma się mozliwość załapać. Ja to czuję że jeszcze Mea urodzi szybciej niż ja:laugh2:
Ja czuję, że Mea spokojnie do stycznia zaczeka:tak:

reklama
ja juz nie chce jeszcze rodzic;-)

ide dzis pierwszy raz do tego lekarza z nowego szpitala i na usg...
i wiecie co?
mam przeczucie ze nie wroce ze kaze nam jechac prosto do szpitala..:szok:

jak mi sie nie chce golic nog...ehhhh....
moze pojde z takim buszem??:-D
myslicie ze sie wystraszy??
Też muszę dziś ogolić nogi bo jutro na 12 ginka a jutro mi się nie będzie chciało golić znając życie i mnie:-p Ja myślę, że w szpitalu nie zostaniesz:-) Nic się nie dzieje:-)

Do góry