reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

A wiecie co ja wlasnie ogladam ? :-)

Tracy Hogg (autorka "jezyka niemowlat" odwiedza rodzinki , ktore maja problemy z niemowlakami i pokazuje im techniki. Program jest nakrecony podobnie jak niania. Przyjezdza , obserwuje, pokazuje techniki. Potem zostawia rodzicow samych i wraca po jakims czasie na podsumowanie. :)

Tak wiec nie musze czytac - moge poogladac :)

a gdzie to ogladasz ??? moze na jamims "ogolnodostepnym" kanale ??

no to sie zaczyna... Luuuzna napisała tak:
Mialam badanie ginekologiczne i powiedzial ze lada moment powinnam urodzic bo wszystko jest gotowe do porodu. mam bole caly czas i maly przepycha sie w dół!

No to gratulacje moje:-) bedzie w koncu miala dziewczyna spokoj!!!!

no to ostro trzymamy kciuki !!!

Ja czuję, że Mea spokojnie do stycznia zaczeka:tak:

przynajmniej ty badz po mojej stronie !!!

no a ja sie dowiedzialam co ze swietami ... wiec na 100% przyjedzie babcia do nas /ale tego moglam sie spodziewac/ no i na 100% NIE przyjedzie kuzyn z zona !! uffff co do wujka to on sam jeszcze nie wie co zrobic ... ale on to tez niegrozny jest poza tym ze GADA NON STOP!!!

reklama
To Ci mała dociekliwa już:-D:-D:-D
U mnie w rodzinie wysyp dziewczynek:szok: Tylko ja taka inna:-D
Ale za to u T chłopcy, więc równowaga
Moi rodzice mają po równo - dwóch wnuków i dwie wnuczki (z Martynką dwie). Teściowa tak samo - wnuka i Martynkę:-) Ale na ogół w moim środowisku rodzą się sami faceci, więc się bardzo cieszę, że mam córcię.

Mea wszystko fajnie, tyle że to jest 100km stąd, ja jestem chora a jak się coś zacznie dziać to ani nie ma mnie kto do szpitala zawieść!!! ja mu nie bronię, żeby się bawił! ale nie w takich momentach!
Hejka)
A ja cie rozumiem, powinien cie pilnowac i czuwac a barborki przelozyc na nastepny rok.
My sie umowilismy, ze jakby co biore taxi i jade, on z pracy tez to samo i sie spotykamy na miejscu. Ale szczerze mowiac mam nadzieje ze czas pik nastapi w sobote - niedziele... bo juz widze sie jak panikuje przy pierwszym skurczu... i zapomne w jakim szpitalu mam rodzic... ale tymczasem sie nie zapowiada cos. Przeciez to mialo byc dzis!!! :laugh2:

ja moge zrobic 50 to nie problem. jak juz kosci rozruszam to moge polatac troche... moze poprzestawiam troche meble hehehe tak jak bratowa i tydzien pozniej urodzila tylko ze ja nie zmaierzam za tydz rodzic!!!! az plakac mi sie chce ze mam uparte dzieciatko gorzej niz osiol bo osla idzie przekupic!!!
Ja wczoraj uciekałam przed Moim po schodach i jak za czasów przedciążowych co drugi schodek susy. Ja pierdzielę czułam jakbym miała niezłe obciążniki na brzuch przyczepione, prawie buźką bym wypucowała schody:-p

Teraz za to jestem w trakcie mycia płytek w łazience (z przerwą na nadrabianie Was), wcześniej posprzątałam dom i pranie powiesiłam. Też się już nie oszczędzam, ale z dala od seksu bo mam uraz po skurczach:-) Na to wychodzi, że nie mogę mieć orgazmu w czasie seksu to uniknę skurczy nocnych a jak to zrobić bez orgazmu hmm:sorry: Jutro wizyta u gin to się dowiem czy ja mam w ogóle jakiekolwiek rozwarcie.

Moi rodzice mają po równo - dwóch wnuków i dwie wnuczki (z Martynką dwie). Teściowa tak samo - wnuka i Martynkę:-) Ale na ogół w moim środowisku rodzą się sami faceci, więc się bardzo cieszę, że mam córcię.

moi rodzice teraz maja 2:2 ale Agatka przeciagnie szale na korzysc dziewczynek :)
tesciowa ma jedna Laure i Agatka bedzie druga :)

ja mojemu mezowi juz mowie ze "zalał" i nie odczuwa zadnych dolegliwosci ciazowych i niech nastawi sie na celibat bo przez 7 lat bedziemy poscic gdyz ja nie chce wiecej sie tak meczyc... na porodowce nie wiem jak bedzie nie wyzwe go lae pewnie bede darla sie ze to 1sza i ostatnia ciaza i ze jak chce kolejne dziecko to niech sam sobie je rodzi:-)
Ja pamiętam tę okropną nockę ze skurczami, które miałam od 22-8 rana i przez całą noc z bólu klnęłam jak szewc. Ciekawe jak to będzie na porodówce:-p

ja juz nie spie od godziny;-)
wyprawilam meza do pracy..
ciekawe czy jak maly sie urodzi to bede wstawala razem a nim o 6 i robila mu sniadanko, pilnowala zeby zjadl jogurt i dawala kanapki do pracy:-D

moze juz zaczne go odzwyczajac:-D

nad tym samym zastanawiam sie od niedawna;) nie wiem czy dam radę wstawać o 5 i robic mężowi kanapki, śniadanko, kawusie itp, bo być może na tą godzinke synuś zarezerwuje mamy cyca;)

reklama
no popatrz cos wspolnego mamy:-) ja to naprawde taki maniak jestem ze bez kompa umieram. moge nie miec tel ale komp musi byc:-) umiem obiad przypalic itd nic sie dla mnie nie liczy gdy jestem przy kompie:-)
Ja jestem od kom. uzależniona a lap to w chwilach relaksu:-) I mam tak, że jak domek jest nieposprzątany to nie wejdę na lapka bo by mnie skręciło:-)

Do góry