reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Tunia mam tak samo. W pierwszej ciąży nie straciłam nic na umyśle, a teraz czuję się czasami jak upośledzona, notorycznie coś zapominam. Tłumaczę sobie to tym, że Staś jest tak absorbujący moje myśli, że zapełnia wszystkie poziomy i na inne sprawy nie ma już miejsca :-D
hej, ja mam dokladnie tak samo....
zalozylam notesik 'sklerotyczke' i odkreslam zalatwione :)
ale i tak zawsze cos sie wykopsa ;-)

reklama
Czesc laseczki moje!

Normalnie ten czas tak zapindala ze szok ,Fifolek konczy dzisiaj 2 tygodnie:szok::szok:.
Jutro to zalezy od pogody ale szykujemy sie na pierwszy spacerek dzisiaj jeszcze sie powerandujemy zreszta robimy to juz od kilku dni! Juz sie nie moge doczekac ahhaha :)

Tunia- Ta twoja Rozalka to czadowa jest ,normalnie jak bym swojego Patryka widziala kilka lat wstecz ! Teraz to dla mnie juz normalne ze on cos sobie tam przygotuje ,ale jak byl w wieku Rozalki tez kabinowal gdy ja spalam hahah :) Hitem byly kanapki dla mamy !!!!!!!!!!

czesc dziewczyny, tak szybko te strony zapisujecie ze nie daje rady nadazac za wami...ale jeszcze tylko jutro do pracy i wolne od poniedzialku :-) wiec zagladne czesciej, narazie to raczej tylko czytam bo po przecztaniu nie mam czasu na odpowiedz.
dzis w nocy mialam taka zgage ze spac nie moglam.:wściekła/y:ogolnie to mam ja zawsze tylko po bananach ale wczoraj nie jadlam, staram sie teraz ograniczac ale zgaga i tak mnie dopadla...co do pocenia sie to tez mam ten problem...zawsze po pracy moj M stopy mi masowal a teraz nie chce bo mowi ze smierdza:zawstydzona/y:.a co do stanika to jaki myslicie bedzie dobry po porodzie...moje piersi sa ogromne mam stanik 80 H i juz zaczynaja byc male,ale slyszalam ze po porodzie lepszy jest troche mniejszy bo jak duzy stanik tak piersi duze rosna do niego...

Eliza do tego się nie można przyzwyczaić :tak: Ja w pierwszej ciąży nie spałam dobrze już z miesiąc przed porodem, ale wstawanie w nocy do małego to na początku była katorga. Myśleliśmy, że się z mężem nawzajem pozabijamy tak byliśmy podminowani brakiem ciągłego snu. Dobre słowo na tamten okres to FIZYCZNE I PSYCHICZNE WYCZERPANIE! Naprawdę nie było łatwo.

hmmmm a ja probuje sobie caly czas wmowic, ze moze nie bedzie tak zle ;-) dzieki za pocieszenie;-):szok:

Czesc laseczki moje!

Normalnie ten czas tak zapindala ze szok ,Fifolek konczy dzisiaj 2 tygodnie:szok::szok:.
Jutro to zalezy od pogody ale szykujemy sie na pierwszy spacerek dzisiaj jeszcze sie powerandujemy zreszta robimy to juz od kilku dni! Juz sie nie moge doczekac ahhaha :)

Tunia- Ta twoja Rozalka to czadowa jest ,normalnie jak bym swojego Patryka widziala kilka lat wstecz ! Teraz to dla mnie juz normalne ze on cos sobie tam przygotuje ,ale jak byl w wieku Rozalki tez kabinowal gdy ja spalam hahah :) Hitem byly kanapki dla mamy !!!!!!!!!!
ale szybko zlecialo....
ale to chyba krotki spacerek bedzie ? zeby sie zahartowal?

Asia, moze goopie pytanko, ale musze sie wybrac na pierwsze ktg, do tego badania to w bieliznie zostane czy moge jakos w ciuszkach tylko podwinac na brzuchol ? :) zastanawiam sie jak to wyglada ...

hej Dziewczyny ;) ale bym chciala juz tak jak wy juz niebawem bedzie mialy swoje malenstwa :) a tu do marca jeszcze tyle :))

Wszystkiego dobrego i pomyslnych rozwiazan :)
Fajnie tak poczytac i popatrzec na wasze suwaczki ze juz prawie koniec :)
Pozdrawiam

witaj !

zleci-zobaczysz ! jesze niedawno ja tak zagladalam do tych zblizaja sie do konca:tak:

Tobie tez zycze wszystkiego dobrego:happy:

Asia, moze goopie pytanko, ale musze sie wybrac na pierwsze ktg, do tego badania to w bieliznie zostane czy moge jakos w ciuszkach tylko podwinac na brzuchol ? :) zastanawiam sie jak to wyglada ...

brzuchol tylko odslaniasz ! na takich pasach gumowych przyczepiaja
Ci dwa krazki- jeden od tetna dziecka ,drugi od skurczy...i lezysz tak na lewym boku z pol godzinki:tak:

ale szybko zlecialo....
ale to chyba krotki spacerek bedzie ? zeby sie zahartowal?

maly juz od 10 doby jest hartowany ,bo zaczelismy sie szybko werandowac tak nam pediatra doradzila bo w miare cieplo jest na dworze ! tak zaczelismy od 20 minut przy otwartym oknie a dzis bedzie juz pelna godzinka ,wiec spacerek bedzie trwal napewno dluzej

co do ktg ,nic sie nie stresuj zostajesz normalnie w ubrankach odslaniasz jedynie brzuszek !!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
maly juz od 10 doby jest hartowany ,bo zaczelismy sie szybko werandowac tak nam pediatra doradzila bo w miare cieplo jest na dworze ! tak zaczelismy od 20 minut przy otwartym oknie a dzis bedzie juz pelna godzinka ,wiec spacerek bedzie trwal napewno dluzej

co do ktg ,nic sie nie stresuj zostajesz normalnie w ubrankach odslaniasz jedynie brzuszek !!!!!!!!!!!!
dzieks :-)
no wlasnie fajnie bo jeszcze temperatura w miare to sobie skorzystacie
czekam na opis pierwszej wycieczki :)

Do góry