reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Anola metalowe majty cnoty na tylek:-D zalecz infekcje i lez babo chociaz jeszcze 2 tyg...

Daffii cos czuje ze do poniedzialku sie uwiniesz z wypychaniem tego pulpucika:-)

ja leze i czekam na meza bo obiecal mi frytki:-)​

reklama
Ojej Beata :) - fajnie ,ze jestes. Co u Ciebie :)
Oglądałam Twój brzuszek....:tak::tak::tak:
Już jest niziutko .... :tak: Kto wie, może niedługo urodzisz ... :-D Mój jeszcze wysoko.
Pamietam ze obstawiałaś córeczkę, chyba Molly ....:-D A bedziesz miała synusia... :tak::tak: tak jak u mnie ... :tak:

Pamietasz jak pisałam o mdłościach- mam cały czas....:szok::szok::szok: były chyba do 18 tyg- potem przerwa i od 23 znowu....:szok: niezle co. Od 20 tyg skurcze- leżenie, oszczędzanie, plamienia, twardy brzuch a na koniec młody odpiernicz mi takie numery że SZOK ...:szok::szok::szok: Od kilku dni skurcze po kilka godzin, mega kopniaki, i zajefajna opuchlizna .... :-(

Psychicznie już jestem gotowa na poród ....:-D:-D:-D

nie no do 5kg to ona nie dobije na szczescie... ale oby juz sobie stala w miejscu! no to zobaczymy co bedzie sie dzialo... w poniedzialek pojde sobie na KTG i zobaczymy co pokaze... np teraz to by mi mega skurcze pokazalo bo tak mnie sciska ze hohohoh ale dzis sie napracowalam troche ze zlosci na meza!

5 kilo ...:szok::szok::szok: moja kuzynka urodziła 4500- tak pękła że miała 12 szwów- 18 godzin rodziła.
5 kilo to spore wyzwanie dla tak drobnej babeczki.

Racja dla drobnej heheh ja teraz juz nie jestem drobna.. tylko prawie 2 razy taka jak przed ciaza hehe ale wystarczy mi moje 3700 i mam nadzieje ze mi za wiele juz nie urosnie:-)

ja tez jestem sssssssstrasznie opuchnieta..... i juz w zasadzie zadne buty na mnie nie wchodza.. pozyczylam sobie od siostry takie "cichobiegi" w rozmiarze 39:szok::szok::szok: a nosze 35(tzn przed ciaza nosilam):szok:

nawet pani doktor wczoraj na wizycie powiedziala ze te 2 kg od ostatniej wizyty to wiekszosc opuchlizna.... nawet pytala czy cos na to dac czy juz poczekamy do rozwiazania.... wiec poczekam ,.nie bede ani siebie ani malej niczym faszerowac..........

ja przed ciążą 36 a teraz 41 kupiłam sobie kapcie:-D
I też opuchnięta jestem strasznie:-(

Witam was:-)
pojechałam do elkarza na 15:30 i opłaciło się bo byłam 1 sza:-) z tym ze po wizycie musialam odwiedzic mojego kochanego chrzesniaka:-)
a więc wieści mam takie:)
moge zaczac rodzic w kazdej chwili a moge wytrwac do terminu porodu... troszke brzuch za czesto sie stawia i skurcze sa, dlatego mam 2 razy w tyg isc na KTG.
Krew pojawila sie poniewaz learz na 100% obstawia ze czopa juz nie ma i krwawienie jest bo szyjka popuszcza... rozwarcie na prawie 3cm:-)
a teraz najlepsze.... Moja kochana córusia waży 3700g czyli bede miala malego klopsika:-)

No w koncu dobre wieśći:-) Ciekawa jestem ile mój waży...mi gin nie zaleciła już do porodu żadnego badania:-( Ani USg ani KTG...mam po prostu czekać na poród...

Wróciłam z zakupów - kupiłam tetrę w końcu - trzeba szybko wyprać:-D Jak siusiu zrobiłam, to mi tak chlasnęło śluzem na rękę:szok: ehh byle do porodu

witam
widze ze dziewczyny po wizytach maja dobre wiesci i oby tak dalej ;-)
a ja sie dalej turlam :-) znow mnie dzis mega skurcz obudził i smiem twierdzic ze jest to zwiazane z pełnym pecherzem bo po oproznieniu za pewnien czas przechodzi zaznacze ze ja wogole w trakcie snu nie wstaje za potrzeba po takim skurczu boje sie porodu :eek: a to pewnie pikus:happy:
mEA co do wody Żywiec to ja tez ja piłam ale po tym jak u nas w miescie przebadali ja i okazało sie woda w kranie ma wiecej minerałów to podziekowałam teraz kupuje krople beskidu

reklama
Do góry