reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

w pierwszej ciazy by nawet nie pozwolili rodzic takiego dziecka SN ... moja mama mnie miala juz 3 wiec luz 20 minut jej zajelo urodzenie mnie o wadze 5600 :)

Mea pisałam Ci o szpitalu w moim mieścia tam każdej każa rodzic naturalnie, ostatnio siadka pierwszy poród sn i 4800 wystekała,biedna byłamocno porozrywana.... ale szczęśliwa.

Daffi no tolada moment możesz urodzić, no i waga pokaźna:tak:

Natalka witaj:-)

A mnie od jakies 1,5 godz regularne skurcze łapią co 15 min, ale nic nie boli, leże sobie i czekam czy coś sie rozwinie czy raczej uspokoi.

reklama
jeszcze na studiach na laborce z hydrogeochemii bawilismy sie w takie sprawdzanie ile wody mineralnej jet w wodzie mineralnej :) nigdy w butli nie wyszlo to co pisali na etykiecie :) w jednym jedynym przypadku -> Staropolanka 2000 wyszlo wiecej jonow wodoroweglanowych niz to co napisali :) a wierz mi ze kranowke tez sprawdzalismy ... boze bron co w krakowskich kranach plynelo !! po tych laborkach przez pol roku kupowalam baniaki z woda zrodlana :) bo sumaryczna ilosc zwizkow mineralnych w wodzie z kranu zabilaby slonia!!!!!!!!!!!!

a to ciekawe !!! my mamy ze studni głebinowej nie wiem jak to sie ma do wodociagów mojaA mama od zawsze pije kranówke nieprzegotowana i jeszcze zyje :happy:
ja uzywam dzbanka z filtrem i tak na surowo popjam

Witam Natalka wytrwałosci zycze w cycowaniu

Natalka, walcz o pokarm, przystawiaj małą jak najczęściej, może to pobudzi laktację... Smaruj do poradni, może coś wymyślą jeszcze ...

Ja jestem dzisiaj po wizycie kolejnej u ginki. "Rozwarcie nieco ponad 2 cm, szyjka wycentrowana, kanał drożny, można swobodnie palcem pogmerać :szok:" i standardowy tekst" "w każdej chwili, gdyby jednak nie, to proszę przyjść we środę" - jak powiedziałam jej, że we wtorek mam się zgłosić w szpitalu. tak, że nadal czekam ....

woda? przecież na początku parę dni powinna być siara, potem dopiero zaczyna się mleko jakieś tam, a po paru tygodniach - właściwe? czy znowu mnie wkręcili na szkole?

no niby siara , przejsciowe i własciwe czy jakos tak ale jak to w naturze roznie bywa
Natalka moze zadzwon do najblizszej poradni laktacyjnej moze cos zaradza

a to ciekawe !!! my mamy ze studni głebinowej nie wiem jak to sie ma do wodociagów mojaA mama od zawsze pije kranówke nieprzegotowana i jeszcze zyje :happy:
ja uzywam dzbanka z filtrem i tak na surowo popjam

Witam Natalka wytrwałosci zycze w cycowaniu

wiesz co warto taka wode ze studni przebadac ... czesto to ze glebinowa to jeszcze o niczym nie swiadczy /wazny jest tez nadklad - co jest powyzej zwierciadla wody - bo jak sa piaski przepuszczalne to tym bardziej tzreba wode przebadac bo tam moze sie dostawac woda z plytszych horyzontow i wtedy nie jest to juz ta jakosc jaka byc powinna !!/ a jesli idzie o kranowe filtrowana - sorki ale nie polecam !!! filtrowana i gotowana - to juz szybciej !!

problem jest w tym ze mi sama woda leci :tak:

bo na poczatku bedzie leciec sama woda ... ten sensowniejszy pokarm zaczyna sie wytwarzac po kilkunastu minutach sciagania!!! wiec nie panikuj tylko niech mala ciagnie ile sie da !!

reklama
woda? przecież na początku parę dni powinna być siara, potem dopiero zaczyna się mleko jakieś tam, a po paru tygodniach - właściwe? czy znowu mnie wkręcili na szkole?
powinna być

wiesz co warto taka wode ze studni przebadac ... czesto to ze glebinowa to jeszcze o niczym nie swiadczy /wazny jest tez nadklad - co jest powyzej zwierciadla wody - bo jak sa piaski przepuszczalne to tym bardziej tzreba wode przebadac bo tam moze sie dostawac woda z plytszych horyzontow i wtedy nie jest to juz ta jakosc jaka byc powinna !!/ a jesli idzie o kranowe filtrowana - sorki ale nie polecam !!! filtrowana i gotowana - to juz szybciej !!

bo na poczatku bedzie leciec sama woda ... ten sensowniejszy pokarm zaczyna sie wytwarzac po kilkunastu minutach sciagania!!! wiec nie panikuj tylko niech mala ciagnie ile sie da !!
tak tylko że Mała po 3 h jedzenia spała 40 minut i sama położna zabrała ją w nocy na dokarmianie bo mój pokarm nie wystarcza
położna siedziała ze mną i trzymała mi pierś żeby Lenka ciągnęła i nic-dalej głodna

Do góry