reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

eliza gratuluję pomyślnych wiadomości po wizycie!
Gogana niefajnie z tym puchnięciem, ale musi być dobrze. A te regularne skurcze to chętnie od Ciebie wezmę, bo są mi potrzebne do przeprowadzenia cesarki:)
A prosze bardzo, bierz ile chcesz))). Wcale ich nie lubie choc moze sie tez przydadza...W pierwszej ciazy ich nie mialam i sie skonczylo cesarka a spuchlam 2 tyg przed...
A po co wlasciwie one sa do cesarki potrzebne?

reklama
Witam popołudniem :-)

Polecam jakąkolwiek wodę mineralną z Beskidów - byleby miała dużo HCO3 - świetnie niwelują zgagę. Nie chodzi oczywiście o gazowane wody, tylko te co mają dużo wodorowęglanów :-D Ja piję od początku ciąży albo muszyniankę, albo piwniczankę, albo jakąś z okolic Krynicy, byleby tylko mineralizacja była odpowiednia i skład
Wody z Krynicy mają dodatkowo dość dużo magnezu, a mało sodu, więc na pewno nie zaszkodzą :-)
To tak w ramach odświeżenia pewnych wiadomości ;-) :-p

krynica powiadasz ... ja sie poje zywcem on jest raczej slabiutko zmineralizowany /wszedzie czytalam ze wlasnie nie moze byc woda zbytnio mineralizowana bo to ponoc zle ... / zobaczymy ... pojade do reala za chwile po zakupy i kupie jakas muszynianke - moze poskutkuje ??!!

Gogana podobno lepiej jak cesarka nie jest przeprowadzana tak na zimno tylko jak się akcja rozpocznie. Nie wiem może lepiej się potem macica oczyszcza i obkurcza?

Czy wasze maluszki też♥ tak brykają? Mój zamiast się uspakajać to bryka na całego zazwyczaj popołudniami....

moj maz mi nie wierzylk ze mloda potrafi mnei tak obkopac !! a tera ogladalismy ostry dyzur i caly film trzymal rece na brzuchu ... po godzinie stwierdzil ze MA DOSC i jak ja to znosze tak calymi dniami ??

ja po tych wodach typu żywiec czy nałęczowianka miałam właśnie zgagę, nic nie pomagały... a po tych mineralnych jest ok
niekoniecznie trzeba przecież pić tylko takie, można jedną - dwie szklanki dziennie i na pewno nie zaszkodzi

NO to bedziesz miala co przegladac ahahhaha 38 kg ...mama mija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alez ci zazdroszcze tez bym chciala tak dostac paczuszke :)

Tez sie ciesze :-) Troche moje nastawienie sie zmienilo w trakcie robienia zakupow dla maluszka. Na poczatku chcialam wszystko sama kupowac ale jak zobaczylam jak szybko wyskakuje sie z kasy to syndrom "zosi - samosi" od razu mi przeszdl :sorry:

Wlasnie zjadlam przeterminowany serek waniliowy :eek: teraz bacznie sie obserwuje

Czy wasze maluszki też♥ tak brykają? Mój zamiast się uspakajać to bryka na całego zazwyczaj popołudniami....
Caly czas bryka, tzn. od popoludnia do nocy. A w nocy spimy i ranki tez sa spokojne. Zauwazylam, ze niby tak szaleje ale sa dwie malutkie kostki zawsze w tych samych miejscach, czyli sie nie przekreca i to najwazniejsze :-)

reklama
ja po tych wodach typu żywiec czy nałęczowianka miałam właśnie zgagę, nic nie pomagały... a po tych mineralnych jest ok
niekoniecznie trzeba przecież pić tylko takie, można jedną - dwie szklanki dziennie i na pewno nie zaszkodzi

sprobowac warto !! woda i tak sie wypije i tak :) wlewam w siebie dziennie ok 3-4 litrow wiec zgrzewka innej dla odmiany moze byc :)

A my po obiadku i mam dalej chcicę na drugą puszeczkę Coli. Myślicie, że to byłoby przegięcie 2 puszki w dzień?

eee tam co to jest puszeczka coli !! daffi pila 2 latry :)

Do góry