reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a więc jestem juz po wizycie:

Mała rośnie jak zwykle zgodnie z tabela-ok.2500 :tak:
Wyniki badań super:-)
Szyjaka miekka -1cm.ale pesser super trzyma ,wiec powinniśmy dać rade :tak:Doktor określił,że super nie ejst ,ale też nie ejst najgorzej :tak:
leki i pesser odstawiamy za 2 tygodnie czyli w skonczonym 37tc., luteine i żelazo już teraz
no i planowany dzień urodzn Gabrysi 27grudnia:-)- tak mam umówione CC:-)...Ja sadze ,ze nie damy rady tyle wytrzymać,ale doktor jest dobrej myśli:tak: aaaaa no i miałam KTG i okazuje się,że bolesne braxtony które mam od niedawna ledwo a nawet prawie wcale się nie pisza na KTG,wiec ból brzucha w tym okresie ciązy okazał się normalny a niebolesne braxtony były groźniejsze niż to co dzieje się teraz :szok: W każdym razie doktor kazał jak zwykle, szybko reagowac jak sie zaczną regularne braxtony zeby nie otworzyły szyjki ani nie zaczeły akcji porodowej ,bo wiadomo,że najlepiej będzie dotrwać do końca:tak:

Fajnie miec planowana CC ,,, wiesz ze albo wczesniej zobaczysz dzidzie albo napewno 27 super tez bym tak chciala :-pwiedziec

reklama
Wiecie ile jest roznych tysiace artykułow w prasie internecie ... telewizji w wogole w środkach masowego przekazu na temat kwasu foliowego zelaza witamin lekow itd itp ...... cale cale multum zalet i wad .... za i przeciw.... ze zle ze dobre itd ... NIE POPADAJCIE w paranoje .... przeciez nie mozna brac do siebie doslownie wszystkiego ... !!! bo wszysctko zalazy od organizumu kobiety jednej pomoze drugiej zaszkodzi .... podchodzcie do wszystkiego z dystansem ,,,, wtedy zyje sie o wiele wiele lepiej..........
Wiadomo :tak: Zreszta w wielu przypadkach wybiera się tak zwane mniejsze zło ! Brak żelaza też nie jest dobry,więc widocznie lepiej je uzupelniac w taki sposób niż mieć jego niedobór:tak:

Witam popołudniem :-)

ja mam taka zgage calymi dniami ze juz nie wiem co wymyslac !!! wlewam w siebie litry wody ale na niewiele sie to zdaje ...

Polecam jakąkolwiek wodę mineralną z Beskidów - byleby miała dużo HCO3 - świetnie niwelują zgagę. Nie chodzi oczywiście o gazowane wody, tylko te co mają dużo wodorowęglanów :-D Ja piję od początku ciąży albo muszyniankę, albo piwniczankę, albo jakąś z okolic Krynicy, byleby tylko mineralizacja była odpowiednia i skład
Wody z Krynicy mają dodatkowo dość dużo magnezu, a mało sodu, więc na pewno nie zaszkodzą :-)
To tak w ramach odświeżenia pewnych wiadomości ;-) :-p

Wiadomo :tak: Zreszta w wielu przypadkach wybiera się tak zwane mniejsze zło ! Brak żelaza też nie jest dobry,więc widocznie lepiej je uzupelniac w taki sposób niż mieć jego niedobór:tak:
ale skoro wiadomo ze ma taki wplyw to nie trzeba chyba przepisywac zwiekszonej dawki kwasu foliowego na recepte...i to wlasnie w tych 4 tygodniach...
i tak mam w feminatalu kw fol...

a lekarz jako lekarz powinien sie ksztalcic i wiedziec o takich rzeczach...

poza tym jak czytam jakie wy macie badania dokladne to ja bym ich nie miala gdybym nie robila na wlasna reke bo was czytam...

Eliza dobre wieści a Mała rośnie jak na drożdżach:) Kurcze jestem ciekawa ile waży moja Martynka:)
oj rośnie rośnie :tak: i ja równięż-przez 2 tyg od ostatniej wizyty mam 2kg na plusie:szok::szok::szok:
nie to,że mnie to martwi, bo straszny ze mnie chudzielec i z kazdego kg sie ciesze,ale ostatnim razem w ciagu niecałych 2miesiecy przytylam tylko 1kg:szok: a teraz aż tyle :szok::-D

I ja sie witam :tak:

Szukam wlasnie mebli z Ikei. Normalnie uwielbiam Szwecje za ten sklep :-) Idealna sprawa dla takich jak ja czyli wynajmujacych mieszkanie ale chcacych mieszkac w miare cywilizowanych warunkach. Przystepne ceny, jakosc ok - stracza akurat na tyle ze pouzywamy a jak bedziemy wracac do PL nie bedzie zal zostawic.

Poza tym chodza za mna od rana nalesniki z dzemem i znowu same sie nie chca zrobic :rofl2: Ale jako ze na nic nie mam ostatnio apetytu a dzis wyjatkowo jestem glodna to sobie zaszaleje zaraz.

Uwaga chwale sie :-) - wczoraj mama mojego R wyslala nam z PL 38kg paczke z ubrankami dla naszego babelka i z polskimi jablkami i nie wiem jeszcze z czym. A teraz rzecz ktora chyba nie powinnam sie chwalic - jeszcze nie mam nawet jednego malego ubranka :sorry: czekam na przesylke i dopiero uzupelnie ewentualne braki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u ginekologow!!!

Georgina mnie tez czesto swedza rece i nogi. Mam nadzieje ze to nic groznego.

NO to bedziesz miala co przegladac ahahhaha 38 kg ...mama mija !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alez ci zazdroszcze tez bym chciala tak dostac paczuszke :)

a któraś z Was wie o co chodzi z zapisem skurczów naKTG, jakie to powinny wartości przy braku skurczów, a jakie przy skurczach? pewnie im wyższe tym mocniejszy skurcz, ale...? ktoś wie?
Ciagle mi robia to ktg. I niektore skurcze sie nie mieszcza na wydruku choc wcale nie sa bolesne. Oczywiscie im wyzsze tym mocniejsze, a najwazniejsze kiedy sa regulaarne. W ciagu pol godziny mialam ich 3 wiec to bylo czesto i dlatego dostalam te leki na wstrzymanie. Za to teraz ich nie lykam (w sumie to juz 38 tydzien))) a skurcze dalej sa nawet co 3 minuty i nic, jeszcze nie rodze cos. Gorzej kiedy pochodze - wtedy brzuch jest twardy caly czas. Ale poniewaz nie boli to przestalam zwracac uwage i czekam na wlasciwe objawy. 1 grudnia chcialabym urodzic ... :-p

reklama
Do góry