reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

super wiesci:)

mea tym artykulem o kwasie foliowym to mnie zalamalas...
jak jutro pojde do tej lekarki to jej chyba w morde dam..
wiecie ze od 30 tygodnia do dzis bralam zwiekszona dawke kwasu foliowego bo twierdzi ze bez niego nie przyjmie mi sie zelazo...:wściekła/y::wściekła/y:
kur... przeciez ja zabija..
GBS zrobilam sobie bo wy pisalyscie...
ta mnie szpikuje jakas kosmiczna dawka kwasu foliowego..jak takie ryzyko jest...
:wściekła/y::wściekła/y:
mila babka i wydaje sie pomocna...
ale chyba wiedzy jej brak....
jutro jej powiem o tym az sie nie moge doczekac wizyty..
jak zareaguje...
i pozegnam sie na wieki...

do wchlaniania sie zelaza to wit B6 !! cos pani dr popierdzielila ...

A ja mam znowu zgagę! no ile można..:wściekła/y: od ostatnich 2 miesięcy to nawet na jeden dzień nie chce mnie opuścić..:wściekła/y: dlatego chciałabym już urodzić...w nocy spać nie mogę, zato od 6rano do 12 śpię jak zabita,masakra, tak mi się dzień rozregulował przez to że szok

ja mam taka zgage calymi dniami ze juz nie wiem co wymyslac !!! wlewam w siebie litry wody ale na niewiele sie to zdaje ...

reklama
Hej dziewczynki.
Wpadlam tylko na moment zeby nie przyszlo Wam do glowy ,ze juz stekam na porodowce :)
Tak naprawde to jestem zalatana. Zostao tylko dwa tygodnie wiec staram sie pozamykac kilka spraw puki jestem wolna czasowo.
Pokupowac prezenty pod choinke, posprzatac, pozalatwiac sprawy urzedowe. W niedzile moj M ma urodziny. Gdybym miala pewnosc ,ze Max urodzi sie w jego urodziny to bym nie musiala kupowac prezentu , a tak musze cos wymyslic :)

Poza tym trezba troszke domek ogarnac przedswietami bo pozniej nie dam rady sie wyginac i skakac po scianach .

a teraz dajesz radę po ścianach skakać;)? ja nie wiem gdzie Wy ładujecie swoje alumulatorki, ale jaostatnio nie mam zagrosz energii, nic tylko leżec i kwiczeć:p

Mea- ja jestem na etapie pochłaniania litrami cherbaty miętowej, ale to też tylko na chwileczkę pomaga:-( moj gin powiedział mi że mogę brać na to reni, ale ja za nic nie wezmę zadnych tabletek! jakoś mam paniczny lęk że moge zaszkodzić dziecku, ra w ciązy jedną nospę wzięłam, a tak to ani jednej tabletki- nie licząc feminatalu w pierwszych 2trymestrach, teraz nawetwitaminek nie biorę, bo morfologia całkiem niezła, tylko żelazem się musze faszerować..(a po nim jest mnie mdli ale co zrobić..)

Mea- ja jestem na etapie pochłaniania litrami cherbaty miętowej, ale to też tylko na chwileczkę pomaga:-( moj gin powiedział mi że mogę brać na to reni, ale ja za nic nie wezmę zadnych tabletek! jakoś mam paniczny lęk że moge zaszkodzić dziecku, ra w ciązy jedną nospę wzięłam, a tak to ani jednej tabletki- nie licząc feminatalu w pierwszych 2trymestrach, teraz nawetwitaminek nie biorę, bo morfologia całkiem niezła, tylko żelazem się musze faszerować..(a po nim jest mnie mdli ale co zrobić..)

ja w stanach skrajnej ostatecznosci bralam manti ... ale narazie 2 tabletki bralam ... tak futruje sie migdalami i mlekiem :)

I ja sie witam :tak:

Szukam wlasnie mebli z Ikei. Normalnie uwielbiam Szwecje za ten sklep :-) Idealna sprawa dla takich jak ja czyli wynajmujacych mieszkanie ale chcacych mieszkac w miare cywilizowanych warunkach. Przystepne ceny, jakosc ok - stracza akurat na tyle ze pouzywamy a jak bedziemy wracac do PL nie bedzie zal zostawic.

Poza tym chodza za mna od rana nalesniki z dzemem i znowu same sie nie chca zrobic :rofl2: Ale jako ze na nic nie mam ostatnio apetytu a dzis wyjatkowo jestem glodna to sobie zaszaleje zaraz.

Uwaga chwale sie :-) - wczoraj mama mojego R wyslala nam z PL 38kg paczke z ubrankami dla naszego babelka i z polskimi jablkami i nie wiem jeszcze z czym. A teraz rzecz ktora chyba nie powinnam sie chwalic - jeszcze nie mam nawet jednego malego ubranka :sorry: czekam na przesylke i dopiero uzupelnie ewentualne braki.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty u ginekologow!!!

Georgina mnie tez czesto swedza rece i nogi. Mam nadzieje ze to nic groznego.

mea tym artykulem o kwasie foliowym to mnie zalamalas...
jak jutro pojde do tej lekarki to jej chyba w morde dam..
wiecie ze od 30 tygodnia do dzis bralam zwiekszona dawke kwasu foliowego bo twierdzi ze bez niego nie przyjmie mi sie zelazo...:wściekła/y::wściekła/y:
kur... przeciez ja zabija..
GBS zrobilam sobie bo wy pisalyscie...
ta mnie szpikuje jakas kosmiczna dawka kwasu foliowego..jak takie ryzyko jest...
:wściekła/y::wściekła/y:
mila babka i wydaje sie pomocna...
ale chyba wiedzy jej brak....
jutro jej powiem o tym az sie nie moge doczekac wizyty..
jak zareaguje...
i pozegnam sie na wieki...
ale oczywiscie,ze przy żelazie bierze się kwas foliowy,ale nie zawsze...na pewno bierze się vit C zeby sie wchłaniał lepiej a kwas dodatkowo:tak: Mi dawali tak w szpitalu a raczej w klinice akedemi medycznej, wiec tam raczej nie ma mozliwosci zeby ktos popelnil blad w takiej kwestii:tak:

Wiecie ile jest roznych tysiace artykułow w prasie internecie ... telewizji w wogole w środkach masowego przekazu na temat kwasu foliowego zelaza witamin lekow itd itp ...... cale cale multum zalet i wad .... za i przeciw.... ze zle ze dobre itd ... NIE POPADAJCIE w paranoje .... przeciez nie mozna brac do siebie doslownie wszystkiego ... !!! bo wszysctko zalazy od organizumu kobiety jednej pomoze drugiej zaszkodzi .... podchodzcie do wszystkiego z dystansem ,,,, wtedy zyje sie o wiele wiele lepiej..........

a więc jestem juz po wizycie:

Mała rośnie jak zwykle zgodnie z tabela-ok.2500 :tak:
Wyniki badań super:-)
Szyjaka miekka -1cm.ale pesser super trzyma ,wiec powinniśmy dać rade :tak:Doktor określił,że super nie ejst ,ale też nie ejst najgorzej :tak:
leki i pesser odstawiamy za 2 tygodnie czyli w skonczonym 37tc., luteine i żelazo już teraz
no i planowany dzień urodzn Gabrysi 27grudnia:-)- tak mam umówione CC:-)...Ja sadze ,ze nie damy rady tyle wytrzymać,ale doktor jest dobrej myśli:tak: aaaaa no i miałam KTG i okazuje się,że bolesne braxtony które mam od niedawna ledwo a nawet prawie wcale się nie pisza na KTG,wiec ból brzucha w tym okresie ciązy okazał się normalny a niebolesne braxtony były groźniejsze niż to co dzieje się teraz :szok: W każdym razie doktor kazał jak zwykle, szybko reagowac jak sie zaczną regularne braxtony zeby nie otworzyły szyjki ani nie zaczeły akcji porodowej ,bo wiadomo,że najlepiej będzie dotrwać do końca:tak:

Czescik
Widze ze zgagi nie opuszczaja was a ja dzis w nocy przesiedzialam w toalecie z godzinke... i naprawde nie wiem dlaczego... tak staram sie gotowac zdrowo a tu jakby nie wychodzi. Reszta domownikow nie cierpiala a ja koniecznie musialam. Linex pomogl szybko co prawda ale wolalabym nie lykac nic i nie miec takich dolegliwosci. No i nie wiem, co dzis na obiadek (
Jeszcze pomarudze) Mam dzis ciekawego pecha - jechalismy z mezem i synkiem do miasta - oni do szkoly i pracy a ja na badania. No i w pewnym momencie na skrzyzowaniu auto nam siadlo i to chyba na amen. Udalo sie dzieki pomocnej dloni jednego Poznaniaka przycholowac pojazd w bezpieczne miejsce i ... 3 km czlapalismy - oni na najblizszy tramwaj, ja do laboratorium. To dlatego w domku przespalam 3 godziny i niedawno wstalam opuchnieta...
A jutro musze sie udac tez z kilka km na poczte po pieniazki, bo oczywiscie listonosz sie mnie dzis nie doczekal.
Jutro bedzie lepiej prawda?

reklama
Do góry