reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

z takimi pazurami /babka ma naturalne../ to raczej ciężko w życiu :-D
oblesne jak kazde przegiecie i jak jej palce jakos wynaturzylo ... bleee a ja jesc chcialam :p
tak samo nie podoba mi sie jak czasem ludzie maja wlosy do kostek,
widzialam raz taka laseczke - miala u mnie praktyki z fizyki w liceum i tak sobie myslalam kurcze jak jej jeden wlos wpadnie do zupy ....................... masakra bleeeee

reklama
dziewczyny zglaszalyscie w jakis sposob swoje babelki do przychodni?
jak to sie robi?
bo wiem ze szpital wystawia dziecku karte zdrowia i chyba przesyla ta informacje do wskazanej przychodni tak?
czy ta przychodnie trzeba najpierw poinformowac ze taki nowy pacjent bedzie ? ;-)
i wiecie moze kiedy niemowle bierze sie na pierwsza kontrole i szczepienia??

dobre pytanie, niech nowe mamuśki się wypowiedzą, Asia już miała gdzieś kontrole to napewno nam podpowie co i jak jak znajdzie chwile

dziewczyny zglaszalyscie w jakis sposob swoje babelki do przychodni?
jak to sie robi?
bo wiem ze szpital wystawia dziecku karte zdrowia i chyba przesyla ta informacje do wskazanej przychodni tak?
czy ta przychodnie trzeba najpierw poinformowac ze taki nowy pacjent bedzie ? ;-)
i wiecie moze kiedy niemowle bierze sie na pierwsza kontrole i szczepienia??

W dniu wypisu Ciebie i dziecka ze szpitala tata powinien pojechać to wybranej przychodni i tam zgłosić malucha i chyba wybrać lekarza rodzinnego, a także umówić się na wizytę patronażową położnej. Coś takiego kojarzy mi się ze Szkoły Rodzenia. Poza tym przy przyjęciu do szpitala w tej ankiecie chyba trzeba podać przychodnię na którą się decydujecie. Co do kontroli i szczepień chyba poinformują nas o tym w szpitalu.

Ach tipsy... nie umiem bez nich życ:tak: mając małe dziecko w domu dopiero je doceniłam,prace mam taka,ze zawsze muszę mieć ładne i zadbane dłonie wiec raz na trzy tyg odwiedzałamgabinet kosmetyczny, 3 godz i znowu miałam paznokcie z głowy na jakies 3 tyg.I nic z nimi nie robiłam. No zawsze krótkie miałam,bo nie raz musiałam cos antkowi z buzi wyciagać.
No a teraz krótkie paznokietki mam:-( ale przy niemowlaku nie ma mowy o ciut dłuższych paznokciach.

maarta ja mam takie na 2mm, krótszych nie mogę, bo mnie strasznie opuszki palców bolą. Ale wiem, że z takimi spokojnie maluszkowi krzywdy nie zrobię.

W dniu wypisu Ciebie i dziecka ze szpitala tata powinien pojechać to wybranej przychodni i tam zgłosić malucha i chyba wybrać lekarza rodzinnego, a także umówić się na wizytę patronażową położnej. Coś takiego kojarzy mi się ze Szkoły Rodzenia. Poza tym przy przyjęciu do szpitala w tej ankiecie chyba trzeba podać przychodnię na którą się decydujecie. Co do kontroli i szczepień chyba poinformują nas o tym w szpitalu.
aha, a ciekawe czy dadza nam ksiazeczke dziecka, no bo po porodzie oni juz daja jakies szczepienia wiec to powinno byc gdzies odnotowane na przyszlosc.... hmm zobaczymy, cos tez mi sie obilo, ze chyba pierwsza kontrola po 3-4 tyg... zal mi dzidulka ze tyle szczepien je czeka ;/

To zalezy.... bo u mnie jest tak, ze szpital zgłasza dzieciatko do odpowiedniej do miejsca zamieszkania przychodni,w szpitalui tez pytaja do jakiego pediatry zapisac dziecko, położna przychodzi sama i nie tzreba nic zgłaszać.No chyba ze sie chcsz konkretnie umówić z konkretną położną;-)
A jeżeli chce sie zmienić pediatre to na pierwszej wizycie w przychodni to sie robi.

Ach tipsy... nie umiem bez nich życ:tak: mając małe dziecko w domu dopiero je doceniłam,prace mam taka,ze zawsze muszę mieć ładne i zadbane dłonie wiec raz na trzy tyg odwiedzałamgabinet kosmetyczny, 3 godz i znowu miałam paznokcie z głowy na jakies 3 tyg.I nic z nimi nie robiłam. No zawsze krótkie miałam,bo nie raz musiałam cos antkowi z buzi wyciagać.
No a teraz krótkie paznokietki mam:-( ale przy niemowlaku nie ma mowy o ciut dłuższych paznokciach.
ale lakierek mozna zapuscic? czy male zeskrobie :rofl2:

reklama
Do góry