reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

No nie kłóćcie się Dziewczyny.
Ja mam swoje naturalne długie i też mi się ludzie dziwią, jak ja mogę coś w nich zrobić. A tak naprawdę to kwestia przyzwyczajenia. Teraz obcięłam je krócej, ale jak tylko wprawnie będę robiła wszystko przy dzidzi, to znowu zapuszczę. Bo długie, zadbane paznokcie to piękna ozdoba kobiecych dłoni, prawda?

reklama
nowamagdak u mnie to ten śluz jest taki gęstszy, żółty i nieładnie pachnie, tylko nic mnie nie swędzi i nie piecze. Ale mimo wszystko to chyba znak, żeby zadzwonić do lekarza, prawda?
mea ale nowamagdak miała na myśli tipsy w stylu Joli Rutowicz.

noo jak żółty to lepiej zadzwonić. Ale żółty na wkładce czy tak odrazu ? Mój na wkładce po jakimś czasie też raczej bardziej pod żółty wygląda. Ale lepiej zadzwonić, chociaż jak nic nie swędzi itp to może tak ma być, z czasem śluz się niby zmienia.

Ja mam swoje naturalne długie i też mi się ludzie dziwią, jak ja mogę coś w nich zrobić. A tak naprawdę to kwestia przyzwyczajenia. Teraz obcięłam je krócej, ale jak tylko wprawnie będę robiła wszystko przy dzidzi, to znowu zapuszczę. Bo długie, zadbane paznokcie to piękna ozdoba kobiecych dłoni, prawda?

prawda z tym ze ja w tipsach ostatnio czuje sie sztucznie itd... a prawdziwych swoich nie moge miec bo sa cienkie i szybko sie łamią i rozdwajaja!

a tam dziewczynki....
pamietacie moze ta amerykanska sprinterke ktora miala wielgasne zawijane tipsy z super malunkami,
wszystko dla ludzi, mi sie podobaja takie srednie z ciekawym malunkiem lub np diamencikiem :)
ale sama nigdy nie mialam i robic nie bede, tez nie moge ze wzgledu na prace a poza tym gapa jestem wiec pewnie bym zgubila, przytrzasnela, podrapala sie sama :rofl2:

nowamagdak właśnie wydaje mi się, że od razu jest żółty. Chyba jednak zadzwonię, bo może w razie w uda się trochę podleczyć.
Ja nigdy nie miałam tipsów, nawet do ślubu sama sobie malowałam własne, wyhodowane paznokcie. Ale to fakt ładnie zrobiony tips przyciąga uwagę.

z takimi pazurami /babka ma naturalne../ to raczej ciężko w życiu :-D

Załączniki

• paznokcie1.jpg
    paznokcie1.jpg
    35 KB · Wyświetleń: 30
dziewczyny zglaszalyscie w jakis sposob swoje babelki do przychodni?
jak to sie robi?
bo wiem ze szpital wystawia dziecku karte zdrowia i chyba przesyla ta informacje do wskazanej przychodni tak?
czy ta przychodnie trzeba najpierw poinformowac ze taki nowy pacjent bedzie ? ;-)
i wiecie moze kiedy niemowle bierze sie na pierwsza kontrole i szczepienia??

nowamagdak właśnie wydaje mi się, że od razu jest żółty. Chyba jednak zadzwonię, bo może w razie w uda się trochę podleczyć.
Ja nigdy nie miałam tipsów, nawet do ślubu sama sobie malowałam własne, wyhodowane paznokcie. Ale to fakt ładnie zrobiony tips przyciąga uwagę.

pewnie, zadzwoń to będziesz spokojniejsza. Na Twoim etapie to musi być wszystko prawidłowe, gdyby to jakaś infekcja to natychmiast trzeba wyleczyć bo za kilka dni dzidzia może chcieć wyjść :-)

reklama
Ja też swoje mam dosyć długie i chwała Bogu chyba to żelazo mi się podniosło bo się nie łamią pazurki a jak miałam niedobór żelaza to z 3,4 pazurki tygodniowo się łamały:sorry:

Do góry