reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Ja zrobiłam pracę na zajęcia i idę zająć się kanarkami i opluskać się:) Może też praniem się zajmę choć na szczęście nie jest tego dużo.

do skonczonego 36tc.,ale widze,ze coraz gorzej sobie radzi...bez czopkow scopolanu i nospy w zastrzykach sam nie dałby rady:no:

a odstawisz i bedzie jak z cherie :)

Ale ktg nie robia tylko jak jest jakies zagrozenie ,KTG to badanie tetna dziecka co jest bardzo wazne w koncowce ciazy i to rutynowe badanie ciezarnych w celu wykrycia skurczow nieodczuwalnych przez ciezarna...choc widocznie co lekarz to inne zasady.

to zalezy juz od lekarza ...

MEA to skoro się już tylu rezcy dowiedziałas to sie może pochwalisz? :-D
bom ciekawa co tam trzeba jak to wyglada i w ogóle :)

jak bedzie chwila spokoju to ci wszystko napisze :)

maarta wiem, wiem. Mi to już naprawdę bliżej niż dalej. Mam nadzieję, że wyrobię się w tym tygodniu. Bo chyba robię się tym coraz bardziej rozdrażniona.
Dziewczynki a chyba nasza Daffi dzisiaj się nie pokazywała, może u niej coś ruszyło?
a no sie nie pokazała.. :-D
może chociaż ona bo na Natalke sie nei doczekamy :-D

joanna a myślisz, że sensownie byłoby podejść na IP i dopytać o to ktg, skoro u mnie to już 39tydzień?
Jeżeli jest wszystko ok to nie ma potrzeby robienia ktg., ktg głównie robi się jak są skurcze- coby zbadać czy to są rzeczywiście skurcze regularne i jaką mają moc i czy dziecko ma prawidłowe tętno, jeśli oczywiście coś się dzieje- tętno bada też aparat do badania tętna ( bez ktg) i aparat usg.

jak bedzie chwila spokoju to ci wszystko napisze :)
oki to najwyzej na gadulcu mi napisz.. bo dzisiaj stąd chyba zniknę na całe popoludnie..
mamy pare spraw do załatwienia.. a że mnie ciekawi co tam Ci nagadala ta połozna.. to musialabym szukac postu .. a szukanie pewnie zajęło by mi kolejne pół dnia :-D
bo nadrabiac lubie dopiero rano jak se sama siedze i sie mi nudzi.. :-D

Dziewczynki a chyba nasza Daffi dzisiaj się nie pokazywała, może u niej coś ruszyło?

ehehe, no ja jej na dzisiaj przepowiedziałam poród :laugh2:

a co do tego wyciszenia się i uspokojenia to tak Marta, masz rację - ja przestałam się denerwować w tamtym tygodniu, nawet zaczęłam się ruszać i namówiłam męża na seks (po 8 miesiącach) i co? jak wcześniej Danielkowi się spieszyło tak teraz sobie siedzi i mi wierci dziurę w pęcherzu, bo kuje jak cholera!

monia no masz rację, to moje gadanie wynika ze zniecierpliwienia. Poczekam do 1 grudnia i wtedy się zgłoszę do szpitala. Ale może do tego czasu się rozpakuję, mocno na to liczę.
Cherie jeśli Daffi dzisiaj urodzi, to zgłaszam się do Ciebie o przepowiedzenie terminu:)

reklama
Do góry