reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Mea ja tez prosze o relacje:-):-) A spotkalas tam jakies laski ze skierowaniem bo moja szwagierka sie dzis polozyla, niby do cesarki ale wszystko zalezy co jej lekarz na dyzurze powie;-);-)

Normalnie mnie dzis braxtony obudzily- i wiecie co wysikalam sie i poszlam spac-bo to przeca nie czas na porod wiec po co sie deerwowac:cool::cool::cool::cool:

reklama
No widzisz , i juz jest bezpiecznie :) - super .
A chorobskiem sie nie przejmuj - rozumiem cie - sama sie mecze:(

oj, no to się łączę z Tobą w biedzie ;-)

Cherie no ładnie mi życzysz. Biedna moja rodzina wtedy, bo chyba będę na wszystkich gromy rzucać:)

ja Ci Kochana życzę jak najlepiej, to tylko moje przeczucia :tak:

Kasia a mi jak przepowiadasz? :p

po pierwsze to będzie chłopczyk, a po drugie - urodzisz między świętami a sylwestrem :tak:

która jeszcze? :laugh2:

Ja na wizytację porodówki ide 29-tego, mam mieć KTG na dyżurze swojej ginki, do tego badanie,żeby zobaczyć jak postępuje rozwarcie i jak wygląda skrócona szyjka. A czy zostanę czy wrócę się okaże....

Cherie wiem, że mi dobrze życzysz. tak tylko żartuję. Będzie co ma być:) Moje Maleństwo zapatrzyło się na Twojego Danielka, na Lenkę Natalki i też nie chce mu się wyjść. A poza tym jest ułożone pośladkowo i mój Sławek stwierdził, że ma po prostu wszystko w d*pie.

Cherie wiem, że mi dobrze życzysz. tak tylko żartuję. Będzie co ma być:) Moje Maleństwo zapatrzyło się na Twojego Danielka, na Lenkę Natalki i też nie chce mu się wyjść. A poza tym jest ułożone pośladkowo i mój Sławek stwierdził, że ma po prostu wszystko w d*pie.

taaaak, ma wszystko w dupce - najlepiej mu u mamy w brzuszku :tak:

Nie no ja was dzisiaj nie moge dogonic:wściekła/y:co przeczytam strone i chce przezucic na nastepna to jest tyle samo:wściekła/y:odejdzcie od tych kompow bo nie nadrobie:tak:
Czesc dziewczynki!! ja tez mam dola jakiegos-w sobote na sile sciagnelam obraczke i juz se ja moglam schowac gleboko do szuflady:-:)-:)-(
od dobrych kilku lat mam manie na temat porodu naturalngo-ile ja mialam koszmarow na ten temat:no::no::no: ale ostatnio jakos sie z tym pogodzilam-wmawiam sobie, ze to sie da przezyc :tak::tak:jeszcze moj mezus sie w sobote zdeklarowal, ze mnie nie zostawi i idzie ze mna;-);-);-) ale od wczoraj mam jakies dziwne przeczucia, ze w srode na wizycie mi doktorek powie, ze sie nadaje tylko do cesarki:no::no::no: jednym slowem BANIA!!!!!:sorry::sorry::sorry::sorry:

Czemu masz takie przeczucia?

Też to oglądałam i nie rozumiem jednego- dlaczego mówią ,że nie powinno siędzieckana boku kłaść, wiadomo, że jak się kładzie na boczku to się zabezpiecza i z przodu i z tyłu podkłada sie kocyki zeby się dzidzius na żadną strone nie przekręcił.
A dużoniebezpieczniejsze jest, jak sie dzidzi odbije i bedzie na pleckach leżała, może się wtedy udławić.
Po karmieniu zawsze czeka sie az sie dziecku odbije ale czasami zdaża sie, ze później jak dziecko lezy to jeszcze mu się odbija...

Ja tez tego nie rozumiem:no:sama ta pani powiedziala ze polozne na oddziale tak wlasnie zalecaja:tak:Ja po karmieniu mimo ze corci sie odbilo kladlam ja na boczku,raz jednym potem na drugim i mala bardzo czesto ulewala.

:szok::szok::szok::szok::szok::szok:Toż to koniec świata własnie sie zorientowala, ze wizyte to ja mam w czwartek a nie w srode:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: BANIA do potęgi!!!!!

Czyli jest nas 3:-)ty,ja i Eliza mamy wizyty w czwartek:-)

NO moje dziecko jest bezbledne nie ma co !hahahahah NO ale coz trzeba sie przyzwyczaisc ze brzuszek zostal a ruchow juz nie czuc ehhhh

Ja tez niewiem czy to nie byla moja ostatnia ciaza ....:-( byc moze tak ! I tez tak smutno sie robi na serduchu ! Choc kto to wie ...a noz widelec bede miala jeszcze szanse he he he !!!!

To bedzie zalezalo od was:tak:jesli bedziecie chcieli to w czym problem:eek:

Witam,
żeby mi chciało tak jak mi się nie chce :-) No takiego lenia mam ostatnio, że aż mi wstyd. A tyle rzeczy jeszcze do zrobienia przed porodem. Do tego Stasia mam w domu bo chory. Dojrzewam żeby go odesłać do teściowej, nie zarazi mnie i odpocznę, nie będę miałą tych obowiązków co bym miała gdyby został i nie chodził do przedszkola. Tylko ta tęsknota jest okropna. :-( Zobaczę co pediatra powie, wizytę mamy dopiero na 17-stą.

Ja pierworodnego na boczku kładłam, tak mi poradziła teściowa, i muszę jej przyznać rację bo mimo, że odbił to niejednokrotnie jeszcze ulewał leżąc. Tym razem też tak będę robić, nie chcę żeby mi się dziecko udławiło i żebym nie mogła spać ze strachu.
Zastanawiam się też nad kupnem pościeli. Już byłam zdecydowana, wzór wybrany, ale M nie jest chętny, znajomi odradzają i wy też nie wszystkie kupujecie. Zaczynam się wahać. Mam po Stasiu w końcu, więc nie zostanę z niczym, tylko chciałam nową, ale 150zł na drodze nie leży.

Ja tez na boczku:tak:balabym sie ze mi uleje i sie udusi.

Ja też nie miałam ktg. Ale przypuszczam, że jak nie ma potrzeby to nie robią i tyle. Na porodówce na pewno zrobią.

Ja tez nie mialam:no:w pierwszej ciazy dopiero w szpitalu przed porodem,teraz tez raczej sie nie zapowiada zebym miala wczesniej.

Ja ide robic placki ziemniaczane,i tak was nie moge dogonic:wściekła/y:

na przepowiednie dla ciebie ejszcze za szybko !!! poczekaj na mnie paskudo !!
czekam , czekam :p
sie nigdzie nie wybieram aż do 1 Stycznia :)
po pierwsze to będzie chłopczyk, a po drugie - urodzisz między świętami a sylwestrem :tak:

która jeszcze? :laugh2:
tego chłoopaka to rozumiem.. ale co ja Ci zrobiłam że mi zyczysz w takim terminie rodzić? :(
nie kocham Cie już, O! :-D

reklama
Do góry